הודו בוערת מחום: 1,400 מתו, רובם עניים
מד הטמפרטורות נושק ל-50 מעלות צלזיוס בכמה אזורים, והרשויות ביקשו מהתושבים להישאר בבית. אבל במדינה שבה שיעור העוני גבוה, עניים רבים נאלצים לעבוד בחום הלוהט. "איך המשפחה שלי תשרוד אם לא אעבוד?"
הם אוכלים בצלים, שוכבים בצל ומצטופפים בנהרות: ההודים עושים כל מה שרק אפשר כדי לצנן את גופם על רקע גל החום הכבד שפוקד את המדינה וגבה את חייהם של יותר מ-1,400 בני אדם בחודש האחרון, עיקם כבישי אספלט, השמיד גידולים חקלאיים וסיכן את חיי כל מי שהעז לעבוד בחוץ.
עוד חדשות בעולם :
Made in Iran: נתניהו מנהיג את דאעש
חוף בשביל הבריאות. זה "ים המלח של פרו"
הפריימריז הרפובליקני תופח: סנטורום במרוץ
גורמים בשירות המטאורולוגי בהודו אמרו שהחום הכבד צפוי להימשך עוד כמה ימים. הם הזהירו את תושבי המדינה שלא לצאת מבתיהם, אלא ששיעור העוני הגבוה מאלץ אנשים לצאת לעבוד בחוץ כדי לפרנס את משפחותיהם. על פי הרשויות, כי מי שכבר יוצא לרחובות צריך לכסות את ראשו ולשתות מים רבים. "או שנצא לעבודה ונסכן את חיינו או שנהיה בלי אוכל", אמר החקלאי נאראסימה ממדינת המחוז אנדרה פראדש בדרום הודו. "אבל אנחנו מפסיקים לעבוד כשהמצב נהיה בלתי נסבל".
בעיר ניזאמבאד, שנמצאת במרחק של 150 קילומטרים צפונית לבירת מדינות אנדרה פרדש, היידראבאד, פועלי הבניין יצאו היום (יום ה') לעבודה בלית ברירה. "איך המשפחה שלי תשרוד אם לא אעבוד בגלל החום?", תהה מהלאקשמי, שמרוויח 3.10 דולר ביום.
בחודש האחרון נרשמו בהודו 1,412 מקרי מוות בעקבות החום הגדול, ורובם הגדול אירעו במדינה אנדרה פראדש ובמדינה השכנה טלנגנה, שם זינקו הטמפרטורות ל-47 מעלות צלזיוס.
האנשים שנפגעו הכי הרבה ממזג האוויר הקיצוני הם אנשים קשישים ואנשים עניים, שרובם חיים בשכונות עוני או בבקתות ללא גישה למזגנים ולעתים גם לא לעצים שנותנים צל.
אלה שיכלו להישאר בבית הקשיבו לעצת הממשלה ולא יצאו החוצה. "עם כל כך הרבה אנשים שמתו עקב החום, אנחנו נועלים את הילדים שלנו בפנים", אמרה מורת בית הספר סאטמורטי מהעיר קמאם, שרשמה ביום שבת את הטמפרטורה הגבוהה ביותר זה 67 שנים כשמד החום הורה על 48 מעלות.
הנחמה היחידה של ההודים עשויה להיות גשמי המונסון שצפויים לרדת בשבוע הבא במדינה הדרומית קרלה ולהגיע גם לצפון המדינה. עד אז, מתנדבים מחלקים לתושבים גביעי לֶבֶּן או בצלים יבשים שעל פי ההערכות מונעים התייבשות, ואנשים רבים עוטים צעיפים ומטפחות נגד הרוחות הלוהטות.
בערים כמו ניו דלהי, המוני עובדים במשרדים התקהלו מסביב לדוכנים לממכר משקאות, פירות ומים קרים, ואילו הסיקים במדינות הצפוניות פנג'אב והריאנה קיבלו כוסות חלב בניחוח ורדים. כמו כן, צעירים רבים ברחבי המדינה נהרו למזרקות מים ולנהרות כדי לצנן את גופם.
שירות החיזוי ההודי מסר כי מדובר בגל החום הכבד ביותר שנרשם במדינה בשנים האחרונות. רק במדינת אנדרה פראדש מתו 1,360 בני אדם. ב-2003 מתו 1,300 מגל חום במדינה כשזו הייתה מאוחדת עם טלנגנה.