שתף קטע נבחר

גרמן ביטלה: ליצמן מחזיר את ההפלרה למי השתייה

ביטול חובת ההפלרה במים, הוספת פלואוריד למי השתייה, נעשה על ידי יעל גרמן בתפקידה כשרת הבריאות, החלטה שגררה לא מעט ביקורת מצד גורמים שונים כמו משרד הבריאות ואיגוד רופאי הילדים. סגן שר הנכנס, יעקב ליצמן, החליט לבטל את ההחלטה. גרמן בתגובה: "מדובר בהחלטה אומללה לתושבי ישראל"

סופית: ליצמן מחזיר את ההפלרה למי השתייה: לאחר שבוטלה הוספת הפלואוריד למי השתייה על ידי שרת הבריאות לשעבר יעל גרמן, החליט סגן שר הבריאות הנכנס לבטל את החלטת קודמתו ולהחזיר את ההפלרה.

 

עוד על הפלרת מים בישראל:

פלואור במים: הרשויות יוכלו להפליר בעצמן

שרת הבריאות החדשה: אשקול ביטול הפלואור במים

מהנדס מש' הבריאות האחראי להפלרה: "טעיתי"

 

ההחלטה באה בעקבות דיונים שקיים משרד הבריאות בשיתוף אנשי מקצוע במשרד ומחוצה לו. סגן השר ליצמן ביקש להכין תיקון מתאים לעדכון תקנות מי השתייה. התיקון יוגש לאישור ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת לכשתוקם. ״מדובר בפעולה חשובה של סגן השר לקידום בריאות השן בישראל״,  אמר ליצמן. 

  

"גרמן: החלטה אומללה לתושבי ישראל"

ביטול ההפלרה הייתה אחת ההחלטות הראשונות של גרמן בתפקידה כשרת הבריאות. ההחלטה גרמה לביקורת מצד משרד הבריאות ואיגוד רופאי הילדים שחששו כי הדבר יגרום לפגיעה בבריאות השן של תושבים מהשכבות החלשות, שלא מסוגלים לרכוש טיפולי שיניים יקרים.

 

"ילדים מהשכבות החלשות חולים בעששת, ובכל שנה מתאשפזים למעלה מ-500 ילדים בישראל כתוצאה מסיבוכי עששת", הבהיר אז יו"ר איגוד רופאי הילדים, פרופ' אלי סומך. "הפלרה היא האמצעי היעיל, הבדוק והזול ביותר במניעת עששת. באזורים לא מופלרים מתאשפזים כפול ילדים".

 

ח"כ יעל גרמן מסרה בתגובה להחלטתו של סגן השר ליצמן: "מדובר בהחלטה אומללה לתושבי ישראל. אין כמעט אף מדינה בעולם המחייבת את הפלרת מי השתייה ולא הגיוני לחייב את תושבי המדינה להקבל שלא על דעת עצמם תרופה ישירות למי השתייה, למכונת הכביסה, לחקלאות ולמי הרחצה.

 

"בתוך כך, יש לציין כי אין מדובר בפלואוריד עצמו אלא בסוג של חומצה שלא נבדקה דיה ואנו איננו יודעים את השפעותיה לטווח הארוך על גןף האדם. זו הוכחה נוספת  כי משרד הבריאות הולך אחורה בכל החלטה שליצמן מקבל".

 

מחסור בפלואוריד מגביר הסיכוי לעששת

פלואוריד הינו מינרל המשתתף בבניית העצמות והשיניים שלנו ונחשב חיוני למניעת עששת שיניים. צריכה לא מספקת של פלואוריד מעלה את סיכון לעששת בשיניים בכל גיל.

 

מחסור כרוני (לאורך שנים ארוכות) של פלואוריד עלול להחליש את מבנה השיניים והעצמות היות שפלואוריד משתתף בתהליך הבנייה שלהם ותורם להקשחת אמייל השן וייצוב רקמת העצם.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הפלואור חוזר למי השתייה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים