לאחר מאבק של 23 שנה: אלפי חקלאים יפוצו
כ-3,000 מגדלי פירות ברחבי הארץ יקבלו בתקופה הקרובה פיצויים בגין נזקי טבע המגיעים להם. מאז האירוע - בתקופה בה היה יצחק שמיר רה"מ ורפאל איתן שר החקלאות - הלכו לעולמם 280 חקלאים מבין הזכאים. מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות: "הלקח מהמאבק הוא שכוחם של החקלאים הוא באחדותם"
כ-3,000 מגדלי פירות ברחבי הארץ יקבלו בתקופה הקרובה פיצויים בגין נזקי טבע המגיעים להם - לאחר סחבת של 23 שנה. בארגון מגדלי הפירות אומרים כי מאז האירוע – בתקופה בה היה יצחק שמיר ז"ל ראש הממשלה ורפאל איתן (רפול) ז"ל שר החקלאות – הלכו לעולמם 280 חקלאים מבין הזכאים, קרוב ל-10 אחוז.
לכתבות נוספות בערוץ כלכלה
הסכום שמקבלים כעת החקלאים, שמגיע ל-50 מיליון שקל, כולל הפרש הצמדה על השנים שבהם התעכב תשלום הפיצויים לחקלאים. התשלום התעכב תקופה כה ארוכה, מאחר והמדינה סירבה להכיר בו, וארגון מגדלי הפירות נאלץ לנהל מאבק בחמש ערכאות משפטיות עד לזכיה בבית המשפט העליון. את הארגון ייצג בהליכים אלה עו"ד שאול פלס.
בעיית תשלום הפיצויים המאוחרים עלתה בפגישה שקיימו ראשי תנועות ההתיישבות וארגוני החקלאים עם שר החקלאות הנכנס, אורי אריאל. מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות, איציק כהן, אמר שמדובר במקרה של התעמרות המדינה באזרחיה שיש לפעול לכך שלא יישנה. "כבר מהתחלה היה ברור שהחקלאים זכאים להפרשי הצמדה, כפי שקורה עם כל חוב למדינה או אדם שזכאי להחזר. בסופו של דבר נאלצה המדינה לשלם סכום גבוה יותר בשל ההצמדה לאורך שנים רבות", אמר. הוא הודה לצוות הנוכחי של פקידות האוצר שהחליט לשים קץ לסחבת ולהגיע להסדר.
כהן אמר היום כי על משרדי הממשלה לזכור שפיצוי לחקלאים על נזקים,"אינו סוג של צ'ופר, אלא נועד לכסות אובדן יבולים ונזקי תשתיות כבדים. עיכובים בפיצויים גורמים לכך שחלק מהמשקים נקלעים לקשיים תזרימיים ואחדים אף נפלטים מהענף בלי יכולת לחזור אליו מאוחר יותר כשהכספים מגיעים".
"הלקח מסיפור המאבק הוא שכוחם של החקלאים הוא באחדותם", הוסיף. "רק בזכות פעילות מאורגנת של המגדלים הצלחנו לעשות צדק היסטורי".