הודו ובנגלדש חתמו על הסכם חילופי שטחים
בשורה ל-52 אלף תושבים: המחלוקת על שטחי המובלעות בין שתי המדינות שבדרום אסיה יושבה כבר בשנות ה-70, אך התנקשות בראש ממשלת בנגלדש וכשלון הממשלות לשבת לשולחן המשא ומתן עצרו את התהליך המדיני עד היום
הודו ובנגלדש חתמו היום (שבת) על הסכם שיחול על הגבול בן 4,000 הקילומטרים שלהן ויגדיר את זהותם של 52 אלף התושבים החיים במובלעות. ההסכם נחתם ארבע עשורים אחרי ששתי השכנות ניסו ליישב לראשונה את מחלוקותיהן על טריטוריות שנקבעו ב-1713.
היסטוריה בדרום אסיה:
עוד חדשות בעולם:
אחרי רוסיה: מצעד הגאווה הותקף גם בקייב
בזמן ביקור האפיפיור: דאעש קורא לג'יהאד בבלקן
מצרים: בוטלה הכנסת חמאס לרשימת הטרור
במסגרת ההסכם, שנחתם במעמד ראש הממשלה ההודי נרנדרה מודי ומקבילתו מבנגלדש שייחה חסינה בדאקה, יחליפו שתי המדינות ביניהן 200 מובלעות קטנות, שרבות מהן קרובות לגבול הרשמי. תושבי המובלעות חיו עד כה בתנאים קשים ונשללה מהם הזכות לשירותי בריאות ציבוריים.
106 המובלעות ההודיות בבנגלדש ו-92 מובלעות בנגלדשיות בהודו, שהוקמו כחלק מתנאי הפסקת אש של שתי הנסיכויות לשעבר, היו עד כה לאיים זרים בכל מדינה. תחת ההסכם, כל מדינה תשתלט בחזרה על מרבית מהמובלעות שבשטחה ולתושביה תהיה הזכות לבחור אם להישאר או לעבור לצדו השני של הגבול.
המחלוקת יושבה במקור כבר ב-1974, אז עמדו בראש המדינות אינדירה גאנדי מהודו ושייח מוג'יבור רחמן מבנגלדש. אולם ההתקדמות לעבר חתימת ההסכם נעצרה למשך זמן רב, הן בשל ההתנקשות במוג'יבור שנה לאחר מכן והן בגלל
אי-יכולתן של הממשלות להסכים על "הטרנספר" למובלעות.
שר החוץ של בנגלדש אבול חסן מחמוד עלי תיאר את ההסכם, שעודכן מאז, "נקודת ציון היסטורית ביחסים שבין שתי המדינות הדרום-אסייתיות השכנות". שתי המדינות חנכו גם שירותי אוטובוסים בין שתי עיירות הגבול שבהודו ובבנגלדש.
שתי המדינות חותרות גם להעצים את הסחר ואת האבטחה לאורך הגבול ולהילחם בהברחות מהגרים. בנוסף להסכם על חילופי השטחים, חתמו שתי חברות חשמל הודיות על עסקאות בשווי של יותר מ-4.5 מיליארד דולר עם חברת החשמל הלאומית של בנגלדש. במסגרת שיתוף הפעולה יפתחו השתיים שישה מתקני חשמל שיפיקו 4,600 מגה-וואט חשמל.