הפרקליטות הודיעה לאלון חסן שיואשם בשוחד
האיש שהוביל לחשיפת פרשת השחיתות הגדולה של רונאל פישר, ערן מלכה ורות דוד יועמד לדין בעבירות שוחד, מרמה, הפרת אמונים וסחיטה. כך הודיעה פרקליטות מחוז דרום
למרות שחשף את אחת מפרשות השחיתות הגדולות, הוא יעמוד לדין בעבירות חמורות: פרקליטות מחוז דרום הודיעה היום (ד') לאלון חסן, שהיה יו"ר ועד עובדי נמל אשדוד, על כוונתה להגיש נגדו כתב אישום בעבירות של שוחד, מרמה, הפרת אמונים, סחיטה באיומים, קשירת קשר לקבלת דבר במרמה וכן הלבנת הון.
בנוסף לחסן, הפרקליטות הודיעה כי היא שוקלת להעמיד לדין את שוקי סגיס – מנכ"ל נמל אשדוד לשעבר - בגין מרמה והפרת אמונים של עובד ציבור ובתאגיד, וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות.
לגבי דוד חסן, יניב בלטר ואורי בלטר, שהיו שותפיו לעסקים של אלון חסן, הפרקליטות שוקלת את העמדתם לדין בגין קשירת קשר לביצוע פשע, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, הלבנת הון, עבירות מס ועוד. כן נשקלת העמדתם לדין כשותפים ללקיחת שוחד, בקשת שוחד, מרמה והפרת אמונים של עובד ציבור ובתאגיד. לדוד חסן וליניב בלטר מיוחסת גם עבירת סחיטה באיומים.
הפרקליטות הודיעה גם היא שוקלת את העמדתה לדין של חברת "דנה לוגיסטיקה", (בבעלות בני משפחתו של אלון חסן ומקורביו האישיים והעסקיים), שלפי החשד כל החשודים - מלבד שוקי סגיס - היו בעלי אינטרסים כלכליים בה, בקשירת קשר לביצוע פשע (הלבנת הון ושוחד), לקיחה ובקשת שוחד, איסור הלבנת הון, עבירות מס ועוד. החלטת הפרקליטות תהיה בכפוף לשימוע שייערך לכל המעורבים.
תיקון באישומים נגד מלכה
שבעת הנאשמים בפרשה שחשף חסן - עו"ד רונאל פישר, קצין המשטרה לשעבר ערן מלכה, פרקליטת מחוז תל אביב לשעבר רות דוד, הקבלנים אביב ויוסף נחמיאס, יאיר ביטון ושי ברס - התייצבו היום בבית המשפט המחוזי בירושלים להקראת כתב האישום שמייחס למרביתם עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים.
ערן מלכה, העומד במרכז הפרשה, הודה והורשע במסגרת הסדר הטיעון בכל העבירות שיוחסו לו בכתב האישום המתוקן: קבלת שוחד, מרמה, הפרת אמונים ושיבוש הליכי משפט. הוא צפוי לשמש עד תביעה נגד שאר הנאשמים. כפי הנראה, בכל מקרה ייגזרו עליו כמה שנות מאסר בגין עבירות שוחד ומרמה והפרת אמונים, אבל במסגרת ההסדר הפרקליטות תימנע מלבקש ענישה כלכלית נגדו.
על פי הסדר הטיעון שבמסגרתו הודה מלכה תיקנה הפרקליטות שני אישומים נגדו: האחד, נגע להשמדת הטלפון הסלולרי שלו עם היוודע מעצרו של פישר ביולי אשתקד. באישום המתוקן מיוחס לו שיבוש הליכי משפט ולא השמדת ראייה, מאחר שלכאורה בעצם מסר אותו רק לאחר חקירתו. השינוי השני הוא מחיקת מלכה מהאישום שדן במה שכונה על ידי המשטרה "פגישת השיבוש" שהתקיימה על ידי הנאשמים, שדנו בהתפתחויות עקב פיצוח הטלפונים שלהם על ידי המשטרה.
150 אלף דולר בבית קפה
פריצת הדרך בפרשת פישר הייתה בחודש יולי 2014, אחרי מפגש בין עורך הדין לאלון חסן. הפגישה ביניהם תועדה בסרטון שבו נראה חסן מניח תיק מזומנים מתחת לשולחן. חסן קם ללא התיק ונשאר במסעדה, ופישר יצא מהמקום עם שני תיקים. בשלב זה נראה חוקר מח"ש שהמתין בהסוואה, ממהר בעקבות פישר - גם מחוץ למסעדה. בתיק נמצאו 150
אלף דולר שהיו מיועדים לחילוץ של חסן מהאישומים שהיו נגדו.
כמה חודשים לאחר מכן, באוקטובר 2014, הודיעה המשטרה כי היא ממליצה להעמיד לדין את חסן, בנוגע לעבירות מרמה, הפרת אמונים בתאגיד, סחיטה באיומים, קבלת דבר במרמה, קבלת נכסים שהושגו בפשע ועבירות על חוק איסור הלבנת הון. כמו כן ממליצה המשטרה להעמיד לדין את מנכ"ל הנמל לשעבר יהושע סגיס, סמנכ"ל התפעול דוד חסן והאחים יניב ואורי בלטר, בעלי חברת "דנה".
חסן נעצר כחמישה חודשים לפני הודעת המשטרה, בחשד לעבירות בהיקף של מיליוני שקלים. מלבדו, עצרה המשטרה 15 בני אדם, ובהם עובדים בעבר ובהווה ובכירים מאוד בנמל אשדוד. על פי החשד, יצרו גורמים בנמל מנגנון לקידום ענייניהן של חברות פרטיות בשליטת מקורבים, ומנגנון זה תועל לספק רווח בתמורה לשוחד ולטובות הנאה מהחברות. בין היתר, נטען כי העובדים הפעילו לחץ שנועד להבטיח את שכירת החברות המקורבות. הם עשו זאת גם כאשר היה בכך כדי לפגוע בהכנסות הנמל - ובקופה הציבורית.
עו״ד בני כץ, סנגורו של אלון חסן תקף את ההחלטה להגיש נגדו כתב אישום: "כך יעשה לאיש אשר חשף את השחיתות האיומה במשטרה בניצוחה של פרקליטות מחוז ועו"ד פישר, שחיתות שספונה עמוק עמוק גם בתיק נמל אשדוד, שאותו חקר ערן מלכה כראש צוות".
עורכי הדין דרור מתתיהו ולוליק אסל, המייצגים את שוקי סגיס, מסרו בתגובה: "סגיס מילא את תפקידו כמנכ"ל הנמל באופן ראוי וללא משוא פנים, לפי מיטב ניסיונו והבנתו המקצועית. אנו בטוחים כי נצליח לשכנע את הפרקליטות, במסגרת הליך השימוע, כי לא נפל כל פסול בהתנהלותו".
עו״ד רונן רוזנבלום שמייצג את יניב בלטר: "עמדתנו באשר לכתב החשדות תוצג בפני גורמי הפרקליטות במעמד השימוע".