שתף קטע נבחר
 

כמה פעמים אתם משקשקים במלחיה לפני האוכל?

לשתות בכוסות גבוהות, לאכול בצלחות קטנות וגם לספור את שקשוקי המלח. צפו ברותי אבירי, מסבירה איך בכמה צעדים פשוטים ומפתיעים אפשר להמשיך ליהנות מהאוכל בלי להזיק לבריאות - וגם שני מתכונים קיציים שכדאי לאמץ

הדרך לחיים בריאים עוברת דרך הרבה מאוד עצות, שאת רובן קשה מאד ליישם. רותי אבירי, דיאטנית תנובה, מציעה טיפים מפתיעים ופשוטים שיעזרו לכם להיכנס לשגרת חיים בריאה וגם להצליח להפחית בכמויות המלח והסוכר ואפילו לא להימנע לחלוטין מממתקים.

 

אז איך עושים את זה - וגם מצורפים, שני מתכונים למנות קייציות ובריאות.

 

קראו עוד במדור בית בריא  

צפו: כך יכולה להיראות ארוחת ערב הבריאה שלכם

"הילדים מעדיפים ממתקים על ירקות"

אתם שואלים: הדיאטנית עונה על תזונה בריאה

  

בשיתוף תנובה

בשיתוף תנובה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לסרטונים נוספים

 

שני מתכונים בריאים

 

סלט אביבי חם

 

מה צריכים (ל-6 מנות)

1 כוס חיטה

½2 כוסות מים

1 צרור עלי קייל, ללא הגבעול, קצוצים דק

1 קישוא גדול פרוס דק

½ שקית אפונת עדינה של סנפרוסט, מופשרת, בטמפרטורת החדר

1 חופן עשבי תיבול (בזיליקום, נענע, פטרוזיליה) קצוצים

מיץ סחוט טרי מ-1 לימון

3 כפות שמן זית

פלפל שחור גרוס

 

להגשה

50 גרם גבינה בולגרית 5% פיראוס, מפוררת

 

מה עושים

מניחים בסיר את החיטה, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה על אש גדולה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-40 דקות עד שהחיטה רכה. מסירים מעל האש, מוסיפים את עלי הקייל, מכסים ומניחים בצד למשך כ-5 דקות עד שהעלים מתרככים. מסננים ומעבירים לקערה.

 

מחממים במחבת פסים 1 כף שמן זית. מניחים את פרוסות הקישוא וצורבים משני הצדדים.

 

מוסיפים לקערה את טבעות הקישוא הצרובות, אפונת הגינה ועשבי התיבול. מתבלים במיץ לימון, ב-2 כפות שמן זית ובפלפל שחור ומערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. לפני ההגשה מפזרים מעל את הגבינה הבולגרית.

 

סלט מנגו שמח

2 מנות

 

מצרכים:

1/2 בצל סגול קטן קצוץ דק

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1/2 פלפל אדום קצוץ דק

3 יחידות מנגו קטן מקולף וחתוך לקוביות

מיץ מ-1 לימון

3 כפות שמן זית

מדליון כוסברה "סנפרוסט" מופשר

 

אופן הכנה:

1. לערבב את הבצל, מנגו, פלפל אדום והפטרוזיליה.

2. בקערה קטנה לערבב את השמן זית והלימון.

כמחצית מהרוטב לערבב עם המדליון כוסברה, ואת החצי השני לערבב עם תערובת המנגו.

3. הצעת הגשה- להניח על צלחת הגשה את הרוטב עם הכוסברה ומעליו להניח את הסלט המתובל

  

המתכונים באדיבות שפית נעמי אבליוביץ', יועצת קולינרית לחברת תנובה

 

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כמה פעמים אתם משקשקים את המלח?
צילום: shutterstock
מומלצים