שיא במספר הפליטים בעולם: 59.5 מיליון
עקפה את אפגניסטן: נציבות האו"ם לפליטים פרסמה דו"ח לפיו המדינה שאחראית לרוב הפליטים היא סוריה עם 11.6 מיליון. רק ב-2014 נעקרו מבתיהם 3.9 מיליון סורים עקב מלחמת האזרחים. ומי קולטת הכי הרבה פליטים?
אין מקום כמו הבית, אבל למיליוני אנשים בעולם הבית הוא רק חלום רחוק: סוריה עקפה את אפגניסטן וזכתה לתואר הלא מחמיא במיוחד - המקור הגדול בעולם לפליטים בשנה שעברה. כך מדווחת היום (יום ה') סוכנות האו"ם לפליטים (UNHCR) בדו"ח חדש שחושף כי מספר האנשים שנעקרו מבתיהם בעולם בעקבות סכסוכים הגיע לשיא של 59.5 מיליון.
עוד חדשות בעולם :
הטבח בכנסייה: בן 5 העמיד פני מת וניצל
היסטוריה בארה"ב: אישה על שטר 10 דולר
עימות בין צרפת לאיטליה – בגלל נוטלה
נציב האו"ם לפליטים אנטוניו גואטרס הזכיר את הסכסוכים הקשים בסוריה, עיראק, תימן, בורונדי ובמקומות אחרים בעולם ואמר שאינו צופה שיפור במצב בשנת 2015. "יש התרבות של משברים חדשים", אמר גואטרס. "המשבר העיראקי-סורי גדל לממדי ענק, ובאותה עת המשברים הישנים לא נפתרו".
רק 126,800 פליטים שבו למדינותיהם
ה-UNHCR מעריכה כי 59.5 מיליון בני אדם ברחבי העולם נעקרו מבתיהם בעקבות סכסוכים עד סוף 2014, בהם 38.2 מיליון שנעקרו בתוך מדינותיהם. בשנת 2013 עמד מספר העקורים בעולם על 51.2 מיליון, שיא שלא החזיק מעמד זמן רב ונשבר בשנה שעברה. סוריה לבדה, לפי האו"ם, אחראית ל-11.6 מיליון עקורים, נתון שמציב אותה במקום הראשון ברשימת המדינות שמהן מגיעים עקורים. עוד נמסר כי 3.9 מיליון פליטים סורים ברחו ל-107 מדינות בשנה שעברה, ארבע שנים מאז פרוץ מלחמת האזרחים במדינה הערבית. אפגניסטן נדחקה למקום השני, שבו החזיקה יותר מ-30 שנים, עם 2.6 מיליון פליטים.שכנתה של סוריה, טורקיה, הפכה למקום המקלט הגדול ביותר בעולם לפליטים, והיא משכנת בשטחה 1.59 מיליון פליטים. פקיסטן, שהחזיקה בתואר זה במשך יותר מעשור, נמצאת במקום השני עם 1.51 מיליון פליטים בשטחה.
במהלך 2014, רק 126,800 פליטים שבו למדינות הולדתם - המספר הנמוך ביותר מאז 1983. המדינות שאליהן הגיעו רוב הפליטים השבים הן קונגו, מאלי ואפגניסטן.
נציב האו"ם לפליטים אמר שהוא מודאג מ"ההאצה המדהימה" במספר האנשים שאולצו לעזוב את בתיהם בשנים האחרונות. עבור רבים מאלה שברחו, הבית עדיין ממתין להם.
מאהר אל-חדראווי, אחד מהמוני סורים שברחו מארצם לטורקיה, אמר לא מזמן בראיון לסוכנות הידיעות AP שהוא מקווה מאוד לשוב לארצו, תחושה שלטענתו חולקים מיליוני סורים שנעקרו מבתיהם. האיש בן ה-40 שעובד כאחראי מחסן דחה את תווית ה"פליט" שהוצמדה לו. "אני מקווה שהבית שלנו ייבנה מחדש ושוב יתייצב", הוא אמר. "אני אהיה בין האנשים הראשונים לשוב. אין מקום כמו הבית".