השר לוין: להעמיד לדין את ח"כ גטאס
שר התיירות קורא ליועמ"ש להעמיד לדין את הח"כ שמשתתף במשט לעזה, ומזהיר: "מנצלים לרעה את הדמוקרטיה ואת הרפיסות של בית המשפט"
שר התיירות יריב לוין קורא להעמיד לדין את ח"כ באסל גטאס (הרשימה המשותפת) עקב השתתפותו במשט לעזה. בראיון לאולפן ynet אמר השר: "ההשתתפות של ח"כ גטאס היא חוליה נוספת בשרשרת של פרובוקציות של חברי הכנסת של בל"ד. אני קורא ליועמ"ש הפעם לעשות מעשה ולהעמיד את גטאס לדין, לשים סוף לסיוע שהטרור הרצחני מקבל מתוך כנסת ישראל".
לוין הסביר כי לבל"ד אין מקום בכנסת: "ועדת הבחירות המרכזית כבר פסלה אותה בעבר. לצערי הרב בית המשפט העליון פעם אחר פעם אִפשר את התמודדותה - הן של הסיעה והן של חברי כנסת דוגמת גאטס וחנין זועבי. אבל הם מנצלים לרעה את הדמוקרטיה הישראלית, את הרפיסות של מערכת המשפט הישראלית".
הוא התריע כי "מי שמייצג את האינטרס של האויב מקומו בבית הסוהר. באף מדינה בעולם לא היו מאפשרים לחבר פרלמנט לסייע לאויב, להזדהות עם האויב, ולפעול כדי לפרוץ מצור שתכליתו היחידה היא למנוע הברחת נשק שמשמש אחר כך לירי על ילדי ישראל מהדרום ועד הצפון".
השר הסביר כי הממשלה נערכת למשט, "נעשית עבודה מאומצת גם במישור הדיפלומטי וגם במישורים אחרים על מנת להתמודד עם התופעות והניסיונות האלה של עריכת משטים".
בנוגע לפיגועי הטרור האחרונים הוסיף השר: "אנחנו עדים לתהליך מתמשך של אי שקט, לפעמים בעצימות גבוהה יותר ולפעמים נמוכה יותר. מוכרחים לבצע שינויים כדי להתמודד בצורה טובה יותר עם המציאות הזו, בפרט בירושלים - שבה ממקדים אותם רוצחים ומחבלים את הפעולות שלהם. הגשתי בזמנו תוכנית בת שמונה נקודות למאבק למיגור הטרור".
לוין אמר כי מציאות ביטחונית זו "איננה מקלה את המלאכה במשיכת תיירים לישראל. יחד עם זאת אני חושב שיש לנו פוטנציאל עצום. בהחלט נעשה פעולות שיווק בחשיבה יצירתית ובאופן הרבה יותר אגרסיבי, ואני מאמין שנצליח".
בעקבות חשיפת ynet בנוגע להשתתפותו של גאטס במשט המתוכנן לצאת מיוון, תקיים הכנסת דיון מיוחד בנושא ביום רביעי הקרוב. מדובר בהצעה דחופה לסדר שהגישה ח"כ מירב בן ארי (כולנו) ואושרה על ידי מזכירות הכנסת. "אתמול נודע כי ח"כ מהרשימה המשותפת החליט להצטרף למשט לרצועת עזה. המשט איננו הומניטרי כי אם פוליטי", נכתב בהצעה. "חבר הכנסת עושה שימוש ציני בחסינותו ומחפש לפתור את הסכסוך הישראלי פלסטיני באמצעות פרובוקציות ולא באמצעות שלום. לא ייתכן שחבר כנסת מכהן ייכנס לשטחים שהמדינה אוסרת להיכנס אליהם. מה שנכון לאזרחי ישראל נכון שיהיה ראוי גם לחברי הכנסת. חבר כנסת שפועל נגד הכנסת ומדינת ישראל, יש לשקול את עניין חסינותו וראוי שועדת האתיקה של הכנסת תבחן את המקרה". כך לדברי בן ארי.