שתף קטע נבחר
 

הרצוג לנתניהו: "לא ייתכן שתסגור את נושא הגז בחדרי חדרים"

יו"ר המחנה הציוני וראש האופוזיציה אמר בכינוס חירום בכנסת בנושא הגז: "אנחנו תובעים שקיפות ולהבין כיצד יתמודדו עם המונופול"; גפני: "יש צורך בדיון ציבורי"

"נתניהו, לא ייתכן שתסגור את נושא הגז בחדרי חדרים. לא ניתן לך לעשות זאת. המאבק הוא על שקיפות, חופש המידע, להביא את השיקולים לדיון ציבורי. אנחנו תובעים שקיפות ולהבין כיצד יתמודדו עם המונופול, מה יהיה המחיר וכיצד יפקחו עליו – חובה לפקח על מחיר הגז. אם הממשלה תסרב להביא זאת לכנסת ננהל מאבק פרלמנטרי, משפטי וציבורי להביא להכרעה. אני דורש מראש הממשלה הליך שקוף", כך אמר היום (ג') יו"ר המחנה הציוני וראש האופוזיציה בכנס מיוחד שיזמה ח"כ שלי יחימוביץ' נגד המתווה המסתמן של ההסכם בין הממשלה לחברות הגז.

 

כתבות נוספות בנושא משבר הגז:

 

יחימוביץ' אמרה בכנס כי "מעולם לא קרה שהכנסת ואפילו הממשלה הודרה מדיון כה חשוב. הכינוס היום הוא מענה להוצאת הכנסת מהמהלך". היא תקפה את השרים משה כחלון ואריה דרעי שהחליטו לא להשתמש בסמכותם בנושא. "מעולם לא ויתרו אנשים כל כך בקלות על סמכות שקיבלו בזכות הציבור שהצביע להם", אמרה.

 

בכנס החירום משתתפים שלושה ח"כים מהקואליציה - משה גפני ורועי פולקמן ורחל עזריה מכולנו - לצד חברי כנסת רבים ממפלגת העבודה, כולל כאמור יו"ר המפלגה יצחק הרצוג.

 

גם יו"ר ועדת הכלכלה איתן כבל כיוון את דבריו לדרעי. "אריה מכלוף דרעי אתה האיש עכשיו. הגדרת את עצמך מגן השקופים. ממך אנחנו מצפים שתאמר את הדברים באופן ברור, כמו שלמדת בישיבה – זה נהנה וזה לא חסר". בנוסף קרא כבל לתשובה לבוא לוועדת הכלכלה "ולכרות מחדש ברית עם הציבור".

 

גפני הבהיר כי הכנסת אינה גורם בעל משמעות חוקית בהליך, אבל בעל משמעות ציבורית. "אני איתכם, יש צורך בדיון ציבורי רחב". יו"ר מרצ זהבה גלאון תקפה את היועץ המשפטי יהודה ויינשטיין: "לא ייתכן שהיועץ הרופס מאשר את ההליך בקבינט. האם עד שגילה התפטר לא היו סוגיות מדיניות?"

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)
 

יחימוביץ': תשובה הציע לי לנהל קרן כדי שאפסיק להיאבק בו

יחימוביץ' גם סיפרה כי בעת הדיונים על מסקנות ועדת ששינסקי הציע לה יו"ר קבוצת דלק יצחק תשובה שתפסיק להיאבק למען העלאת המס על רווחי היתר של חברות הגז - והוא יקים קרן כספית שהיא תשלוט בה.

 

"בזמן ששינסקי (ועדת ששינסקי הראשונה שהוקמה ב-2010 - א"ת) הגיעו אליי לוביסטים רבים וסירבתי לשוחח איתם, עד שבסוף תשובה ביקש להגיע לפגישה בעצמו. קיבלתי את ההזמנה הקלאסית להגיע לאסדה (בתמר) וסירבתי. ביקשתי שיבוא לכנסת - והוא סירב, ולבסוף נפגשנו בביתי", סיפרה יחימוביץ'. "מבחינת תשובה המטרה היתה להוריד אותי מהמאבק. לקראת סוף השיחה הוא אמר לי 'למה שהכסף יילך למדינה, את סומכת עליהם שיעשו דברים טובים? אני אקים קרן שיהיו בה 100 מיליון שקל ואת ואני נחליט לאן הכסף יילך".

 

בשבוע שעבר צוטט יו"ר ועדת הכספים משה גפני שסיפר על לחץ דומה שהופעל עליו. בטור של הפרשן החרדי אבי בלום הובא ציטוט של גפני: "הם (שליחי חברות הגז - א"ת) אמרו לי, 'החרדים ממילא לא ייהנו מכספי המסים של הגז. הרי מפלים את החרדים לרעה בתקציבי המדינה. אז למה לך להיאבק בעד ששינסקי? תתנגד, ולרווחת הציבור החרדי – אנחנו כבר נדאג".

 

עידן וולס, מנכ"ל תשובה אחזקות שנכח בפגישה, מסר בתגובה: "מדובר על הוצאה מכוונת של דברים מהקשרם מפגישה שנערכה לפני כחמש שנים בנוכחות אנשים נוספים ושבה ניתנה ליחימוביץ' סקירה על תגליות הגז ושוק האנרגיה בישראל ועל התרומה שלהם לכלכלת מדינת ישראל. כל ניסיון לתת לדברים פרשנות אחרת אינו נכון, מטעה ומוטעה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים