שתף קטע נבחר

 

המחבל מבוסטון דיבר לראשונה וביקש סליחה

בנאום בן חמש דקות, תוך אמירת שבחים לאללה, סיפר דז'וחר צרנייב בן ה-21 על החוזק, הסבלנות וכבודם של הניצולים בפיגוע. הוא התנצל על העוול שעשה ואמר ושהוא מתפלל עבור הקורבנות. עונש המוות של צרנייב אושרר

"מצטער על החיים שנגבו"  (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"מצטער על החיים שנגבו" (צילום: AFP)

לראשונה מאז הפיגוע במרתון בוסטון, שאירע לפני שנתיים וגבה את חייהם של שלושה בני אדם, פצה המחבל דז'וחר צרנייב את פיו בבית המשפט והתנצל בפני קורבנותיו. הוא אמר כי הוא מצטער על הסבל שגרם ושהוא מתפלל עבור הקורבנות.

 

בדיון שנערך היום (יום ד') שבו אושרר עונש המוות שגזר עליו חבר המושבעים, נשא צרנייב דברים במשך חמש דקות. במבטא רוסי הוא הטמיע בנאומו התייחסויות דתיות ושיבח את אללה. במהלך הנאום, הפסיק הצעיר בן ה-21 את דבריו כמה פעמים, בניסיון להיראות רגוע. אף שדיבר על קורבנות הפיגוע, פניו היו מופנות אך ורק אל השופט.

 

הוא אמר כי הוא הקשיב לכל מי שדיבר על דוכן העדים וציין את החוזק, הסבלנות ואת כבודם של הניצולים. "אני מצטער על החיים שנגבו, על הסבל שגרמתי לכם, על הנזק שעשיתי, נזק בלתי הפיך", אמר באולם שהיה מלא בהורי הקורבנות. "למקרה שהיה ספק, אני אשם במתקפה זו, יחד עם אחי".

הפגנה מחוץ לבית המשפט (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפגנה מחוץ לבית המשפט(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

"כל פעם ששמך יוזכר, מה שייזכר הוא העוול שעשית", אמר השופט המחוזי ג'ורג' אוטול לצרנייב בטרם אישר את גזר הדין. "מה שיירשם הוא שאתה רצחת לפים מפשע ושעשית זאת בכוונה וברצון", הוסיף.

 

הפיגוע במרתון, שאותו ביצעו צרנייב ואחיו טמרלן, אירע ב-15 באפריל 2013 כששני סירי לחץ ממולכדים התפוצצו וגרמו למותם של שלושה בני אדם - הילד בן השמונה מרטין ריצ'רד שחיכה לאביו הרץ, קריסטל קמפבל בת ה-29 ולו לינגזי, סטודנטית סינית שלמדה בבוסטון - ולפציעתם של 264 איש. טמרלן צרנייב נהרג בקרב יריות עם השוטרים.

רגע הפיגוע במרתון בוסטון (צילום: EPA) (צילום: EPA)
רגע הפיגוע במרתון בוסטון(צילום: EPA)
לפני חודש הודיע חבר המושבעים במדינת מסצ'וסטס כי החליט לגזור עונש מוות על צרנייב, לראשונה במדינה מאז 1947. צרנייב אמור להישלח לכלא באינדיאנה שבו יוצא להורג בזריקת רעל, אולם ההוצאה להורג לא תבוצע מיד, ותהליך הערעור צפוי להימשך לפחות ארבע שנים.

 

במקרים מסויימים נידונים למוות מושכים תהליכים משפטיים אף לא פחות מ-20 שנה.

התובעת הכללית של ארצות הברית, לורטה לינץ', התייחסה אז לעונש המוות ואמרה כי "הענישה תואמת פשע כה מחריד".

 

במשך שלושה עשורים נאסר עונש המוות במסצ'וסטס משום שהוא מנוגד לחוקה, והמדינה לא הוציאה אדם להורג מאז שנת 1947, אולם משפטו של המחבל מבוסטון התקיים בבית משפט פדרלי המאפשר הוצאות להורג על עבירות של טרור בשטח ארה"ב. מרבית תושבי בוסטון הביעו התנגדות לעונש מוות גם הפעם, אך המושבעים פסקו אחרת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
צרנייב בבית המשפט (ארכיון)
צילום: AP
מומלצים