היסטוריה בארה"ב: נישואים חד-מיניים - חוקיים
פסיקה היסטורית של בית המשפט העליון בארה"ב העניקה אישור חוקתי לחייב את כל 50 המדינות לאפשר נישואים חד-מיניים. ההחלטה עברה ברוב מזערי של חמישה שופטים מול ארבעה. אובמה: "צעד ענק בדרך לשוויון". שופט שהתנגד: "זו סכנה לדמוקרטיה"
מהלך היסטורי: בית המשפט העליון בארצות-הברית אישר אחר הצהריים (ו') החלטה לאפשר נישואים חד-מיניים בכל 50 המדינות. ההחלטה התקבלה ברוב מזערי של חמישה שופטים שתמכו בעד הענקת אישור חוקתי לחייב את כלל 50 המדינות לאפשר נישואים גאים וכעת זוגות הומוסקסואליים ולסביות יוכלו להתחתן חוקית בכל מדינה בארה"ב שיחפצו.
הנשיא ברק אובמה בירך על ההחלטה: "זהו צעד ענק בדרך לשוויון", צייץ אובמה בחשבון הטוויטר שלו. "עכשיו זוגות גאים יוכלו להתחתן כמו כולם. האהבה מנצחת". זמן קצר לאחר ההחלטה ולאחר שפרסם את ברכתו ברשתות החברתיות, יצא אובמה לגן הוורדים בבית הלבן ומסר הצהרה רשמית. "זהו ניצחון לאמריקה", אמר אובמה. "כשכל האמריקנים שווים, אנו מרגישים חופשיים יותר".
עד ההחלטה היו נישואים חד-מיניים חוקיים ב-37 מדינות וכן בוושינגטון הבירה. היום הכריע בית המשפט העליון בוושינגטון שכלל המדינות, בהן השמרניות ביותר מסוגן כמו טקסס ואוקלהומה, יכירו בזכותו של כל אדם להינשא לכל אדם בלי קשר למינו.
השופט אנתוני קנדי, שייצג את החלטת רוב, כתב: "תקוותם של הגאים להינשא בשלב מסוים לא תהיה יותר מגונה ולא תתן להם לחיות יותר לבד ולהיבדל משאר המגזרים. הם מבקשים שוויון בעיניי החוק ועכשיו החוקה מאפשרת להם זאת.
קנדי כתב עוד כי "אין איחוד יותר משמעותי מנישואים משום שהוא כולל את רעיון האהבה, המחויבות, ההקרבה ומשפחה. שני אנשים הופכים להיות גדולים יותר ממה שהיו פעם".
עם זאת, היו גם דעות מנוגדות ודי חשוכות למאה ה-21. "אישור ההחלטה היא סכנה לדמוקרטיה האמריקנית", כתב השופט אנטונין סקאליה שייצג את דעת המיעוט.
בחמש השנים האחרונות עברה ארצות הברית מהפכה מדהימה. רק בשנת 2009 תמכו 41 אחוזים מהאמריקנים בנישואים חד מיניים, ואילו בסקר שערכה רשת NBC בחודש שעבר תמכו בסוגיה כבר 59 אחוזים.
הציבור האמריקני ובעיקר הצעירים דחף את המערכת המשפטית להכריע סוף סוף בנושא. מדובר בהחלטה כל כך היסטורית שישנם אזרחים שהחליטו לעמוד בתור בכניסה לבית המשפט העליון מאז יום שישי, כדי להיות בין המעטים שיזכו להשתתף בדיון על ההחלטה.
11 מדינות ומחוז קולומביה (וושינגטון הבירה) העבירו חקיקה שקבעה כי נישואים חד-מיניים חוקיים. ב-25 מדינות אחרות אולצו פוליטיקאים שמרנים בעקבות פסיקות בתי משפט - להפוך את הנישואים החד-מיניים לחוקיים.