שתף קטע נבחר

 

קופץ לקנדה: מאטוסביץ' ירד מהארץ

האתלט לשעבר עזב לטורונטו עם המשפחה, וסיכם: "לא היינו מסכנים בארץ, אבל בגלל יוקר המחיה לא יכולנו להבטיח את עתידם של הילדים". על חוסר הצלחתו להשתלב בעבודה כמאמן: "הציעו לי 1,500 שקל בחודש, כיצד בדיוק יכולתי להתקיים?"

בסידני 2000, ישראל התרגשה לקראת מדליה היסטורית באתלטיקה. הקופץ לגובה קונסטנטין מאטוסביץ' קבע 2.32 מ' – אבל למרות שהתוצאה הייתה זהה לזו של הזוכים במדליות הכסף והארד, הוא נאלץ להסתפק במקום החמישי בגלל פסילה עודפת, הכי קרוב למדליה שאתלט ישראלי הגיע אי פעם באולימפיאדה.

 

15 שנים מאוחר יותר, האיש שעדיין מחזיק בשיא ישראלי (2.36 מ') אמור היה לעזוב אמש לטורונטו. קוסטה, שעלה מאוקראינה לפני 20 שנה השלים את סידוריו האחרונים בעיר מודיעין, לפני שיצא לקנדה עם אשתו אלה וילדיו טלי (12) ודריאל (5). "הגירה היא דבר קשה, אבל אין לי עתיד בישראל", סיפר מאטוסביץ' (44).

 

"לא מובטל, אבל אין לי סיכוי לרכוש דירה". מאטוסביץ' (צילום: יובל חן) (צילום: יובל חן)
"לא מובטל, אבל אין לי סיכוי לרכוש דירה". מאטוסביץ'(צילום: יובל חן)

 

"שיהיה ברור", הוא מוסיף, "לא היינו מסכנים בארץ. אשתי אלה ואני לא היינו מובטלים ולו ליום אחד כמאמנים אישיים. הבעיה הייתה שבגלל יוקר

המחיה בישראל, לא היה לנו סיכוי לרכוש דירה, ובוודאי לא להבטיח את עתידם של הילדים. בארץ רק מי שקיבל ירושה או עשה המון כסף, יכול לקנות דירה. אנחנו הגענו לבד ולא היו לנו קרובי משפחה שיורישו לנו נכסים. עשינו את השיקול והחלטנו לנסות לעזוב לקנדה".

 

יש לכם משרות מובטחות שם?

"עדיין לא. בימים הראשונים נבדוק את השטח. מה שברור הוא שיש שם דרישה למאמנים אישיים, והחיים לא כל כך יקרים כמו פה".

 

מאטוסביץ' בסידני 2000. ריגש מדינה שלמה (צילום: יוסי רוט) (צילום: יוסי רוט)
מאטוסביץ' בסידני 2000. ריגש מדינה שלמה(צילום: יוסי רוט)

 

היו כאלה שאמרו כי היית יכול לקבל משרה כמאמן קפיצה בזכות ניסיונך, הידע והקריירה שלך.

"מי שאמר את זה לא יודע את האמת. הציעו לי לאמן קפיצה לגובה שלוש פעמים בשבוע וכשעתיים כל יום. הייתי מקבל על זה 1,500 שקל לחודש. איך בדיוק הייתי יכול להתקיים? כנראה שלניסיון שלי בקפיצה לגובה לא הייתה מספיק דרישה".

 

האתלטיקה לעומת הכדורגל

בראיון שהעניק לפני שלושה חודשים ל-ynet ספורט אמר מאטוסביץ' כי אחד הדברים ששברו אותו היה היחס לאתלטיקה לעומת הכדורגל. "הייתה קבוצה במודיעין בליגה הנמוכה ביותר, ואני הייתי מאמן הכושר שלה. המשכורת הממוצעת שם הייתה 6,000 שקל לחודש. זה הסכום שמקבל ספורטאי אולימפי ברמה הכי גבוהה בישראל".

 

הגיע מאוקראינה והתקדם בארץ. מאטוסביץ' (צילום: יוסי רוט) (צילום: יוסי רוט)
הגיע מאוקראינה והתקדם בארץ. מאטוסביץ'(צילום: יוסי רוט)

 

קוסטה הגיע לארץ מקייב, עם שיא אישי של 2.28 מ'. דווקא בארץ המשיך להתקדם במהירות בהדרכת מאמנו אלכס מרמן (כיום מאמנה של קופצת המשולשת

חנה קנייזבה־מיננקו). את השיא הישראלי המרשים קבע ב-2000 בתחרות באוסטרליה, ויחד עם התוצאה של אלכס אברבוך בקפיצה במוט (5.93 מ'), מדובר בשני שיאי ישראל האיכותיים ביותר באתלטיקה.

 

היו כאלה שטענו שקוסטה הוא האתלט־הגבר הטוב בתולדות המדינה, אך הוא עצמו נתן את הכבוד לאברבוך: "עם כל הכבוד למה שעשיתי באולימפיאדה, אלכס הביא שתי מדליות מאליפויות העולם והיה פעמיים אלוף אירופה, שלא לדבר על שני גמרים אולימפיים".

 

ומה עם הגמר האולימפי שלו? הזיכרון לא טוב במיוחד. מאטוסביץ' טוען כי בעקבות ההחמצה בסידני, הוא הפסיק לצפות בתחרויות אולימפיות בטלוויזיה: "בכל פעם שאני רואה תחרות כזו, אני מתמלא מחדש צער".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יובל חן
קונסטנטין מאטוסביץ'
צילום: יובל חן
מומלצים