בנקים ודיור: כחלון מציג את חוק ההסדרים
שר האוצר הציג בפני רה"מ את החוק, שיכלול שורת רפורמות שיעברו להליך חקיקה מזורז. החוק יכלול בין היתר יצירת דירוג אשראי אישי לכל אזרח במסגרת הרפורמה בבנקאות, רפורמת הקורנפלקס להסרת חסמי יבוא מוצרי מזון, רפורמת עידן פלוס ומסקנות ועדת ששינסקי השנייה
באיחור: חוק הקורנפלקס אושר בוועדת השרים
דירוג אשראי אישי: האם נשלם לבנקים פחות?
רפורמת הדיור: פחות משרדים בדירות, העלאת מס משקיעים
בראש ובראשונה מתכוון כחלון להעביר במסגרת חוק ההסדרים את שני הצעדים העיקריים הנכללים ברפורמת הבנקים שלו. הראשון הוא יצירת דירוג אשראי אישי לכל אזרח, שיאפשר לבנקים לבחון ביעילות ובמהירות את מידת המהימנות של כל לקוח ויסייע ללקוחות להחליף בנקים ולקבל הצעות משופרות לריביות זכות.
השני הוא חוק שיאפשר לחברות המספקות אשראי חוץ בנקאי לקבל הלוואות מחברות ביטוח וקרנות פנסיה. כיום חברות אלו יכולות ללוות כסף רק מהבנקים, מה שמונע מהן להציע לציבור ריביות תחרותיות.
נושאים נוספים שיעברו במסגרת החוק הם רפורמת הקורנפלקס, שנועדה להסיר חסמים בפני יבוא מקביל של מוצרי מזון, רפורמת עידן פלוס שנועדה לייצר חבילה בסיסית של ערוצי טלוויזיה כתחליף להוט ויס, ומסקנות ועדת ששינסקי השנייה שעוסקות בהסדרת נושא התמלוגים על אוצרות טבע.
כמו כן יעברו במסגרת החוק מספר חוקים שנועדו לאפשר את יישום החלטות קבינט הדיור.
חוק אנטי דמוקרטי או כלי לקידום הצמיחה?
חוק ההסדרים הוא חוק שמורכב ממספר גדול ומשתנה של חוקים. החוק נכתב על ידי אגף התקציבים במשרד האוצר ומועבר בצמוד לתקציב המדינה. העברתו בצמוד לתקציב מאפשרת לממשלה לקדם בבת אחת ובמהירות שורה ארוכה של צעדים כלכליים.
בשל כך רואים רבים בחוק ההסדרים כלי חשוב בשמירה על היציבות הכלכלית והצמיחה בישראל. מנגד, מותחים רבים ביקורת על החוק בטענה כי הוא אנטי דמוקרטי ופוגע באיזון הנכון בין מרכיבי השלטון.