שתף קטע נבחר

 

רוסיה חוששת: המערב מקדם מהפכה בארמניה

אחרי מהפכת הוורדים בגאורגיה והמהפכה הכתומה באוקראינה, רוסיה מודאגת מכל תסיסה פוליטית המתקרבת לגבולותיה. בירבאן מפגינים אלפים זה שבוע וחצי נגד מחירי החשמל, והיום רומזת מוסקבה לראשונה: המערב עלול לנצל זאת

ההפגנות בירבאן (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ההפגנות בירבאן(צילום: רויטרס)
במסר מרומז למערב הזהירה היום (ה') רוסיה שלא לקדם שום ניסיון למהפכה בארמניה תוך ניצול למטרות פוליטיות של הפגנות המחאה הגדולות הנערכות שם זה שבוע וחצי, בעקבות העלייה במחירי החשמל.

 

עוד חדשות בעולם :

 

המוני מפגינים, עיקרם צעירים, מפגינים בבירה ירבאן זה עשרה ימים בדרישה מהממשלה לזנוח את תוכניתה להעלות את מחירי החשמל למשקי הבית. רוסיה נזהרת מאוד מכל תסיסה אפשרית במדינות הגובלות בה מאז נפילת ממשלת גאורגיה במהפכת הוורדים של 2003, המהפכה הכתומה באוקראינה ב-2003 ומחאת כיכר מיידאן בקייב ב-2014 - אירועים שהיא מדגישה כי המערב גיבה בהם את הצד של המפגינים וסייע בכך לטלטלה הפוליטית.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
"אתם יודעים איך 'המהפכות הצבעוניות' והמחאה בכיכר מיידאן באוקראינה החלו", אמר היום שר החוץ של רוסיה סרגיי לברוב בכינוס נוער במוסקבה, "ההתפתחויות האחרונות בארמניה - רבים מתפתים לנצל אותן כדי לשלב רגשות אנטי-ממשלתיים אף ששורשי האירועים האלה הם שורשים כלכליים טהורים. זה נראה שימושי עבור מישהו להגביר ולנתב את התהליכים האלה לנתיב פוליטי".

 

לברוב אמר כי המערב במיוחד מקדיש תשומת לב הולכת וגוברת לתפקיד שממלאים צעירים בעיצוב אג'נדות לאומיות, כולל באמצעות "הפגנות בדרכי שלום". הייתה זו ההצהרה הגלויה ביותר עד כה שבה רמז בכיר רוסי כי ייתכן שהמערב מחפש דרכים למלא תפקיד במחאה בארמניה, המארחת בשטחה בסיס צבאי רוסי, בניסיון להרחיק אותה מהשפעת רוסיה כפי שמדינות סובייטיות לשעבר כמו אוקראינה והמדינות הבלטיות התרחקו ממנה.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

אלפי מפגינים מתאספים זה עשרה ימים מדי ערב בבירה ירבאן. המשטרה ניסתה לפזר אותם בזרנוקי מים בתחילת השבוע שעבר, אבל ההפגנות נמשכות - לפי שעה בדרכי שלום. המפגינים לא הסתפקו בוויתורים שהציג הנשיא סרז' סרקיסיאן, ואומרים שהם רוצים לגנוז לחלוטין את התוכנית שצפויה להביא להעלאה של מחירי החשמל. עד כה הם לא השמיעו קריאות פוליטיות טהורות, והם טוענים כי דרישותיהם מסתכמות בפתרון הבעיה הקשורה למחירי החשמל, אולם יש גם רבים המציינים את בעיית השחיתות הקיימת לכאורה בארמניה.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

בכירים ברוסיה חוששים שתסיסה במדינות השכנות עלולה לעודד מחאות גם ברוסיה עצמה, והנשיא ולדימיר פוטין אמר בשנה שעברה כי מוסקבה "צריכה לעשות

הכול" כדי למנוע "מהפכה צבעונית" כמו מהפכת הוורדים הגאורגית או המהפכה הכתומה האוקראינית - ברוסיה.

 

ארמניה שבדרום הקווקז הייתה בעבר חלק מברית המועצות. 3.2 מיליון תושביה נפגעו קשות מהמשבר הכלכלי ברוסיה, בת הברית ושותפת הסחר העיקרית של ארמניה.

 

עוד סיפורים מעניינים בעמוד הפייסבוק של ynet חדשות בעולם

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הארמנים נפגעו קשות מהמשבר הכלכלי ברוסיה
צילום: רויטרס
מומלצים