מדוע אמריקה לא מצליחה להביס את דאעש?
'צוק איתן' גירסת אמריקה: מטוסים לא מפציצים בעירק בגלל חשש לפגיעה בבלתי מעורבים. קצין בכיר: "כל החיים שארה"ב הצילה באמצעות הגבלת הפתיחה באש מהאוויר אינם שווי ערך לחיים שאבדו תחת ידיה של המדינה האיסלמית"
ג'ף סקוגול, כתב המגזין האינטרנטי 'אייר-פורס טיימס', חושף כי הצבא האמריקאי נתקל בבעיות דומות אלו שחווה צה"ל בקיץ האחרון של משפטיזצית יתר שאינה מאפשרת לו להכריע את המערכה ארגון הטירור של דאעש.
לא מקבלים אישור לתקוף
על פי הכתבה, גנרל מרטין דמפסי, יושב ראש המטות המשולבים של הכוחות המזוינים של ארצות הברית, הגיע לשימוע בפני וועדת הביטחון בקונגרס האמריקאי, על מנת לדווח על התקדמות כוחות הקואליציה מול דאעש. "מטוסי חיל האוויר האמריקני חוזרים ממשימותיהם ההתקפיות בחימוש מלא. הם חגים מעל אתרי דאעש בעירק, אך לא מטילים פצצות".
בדברים דומים מאוד השמיע מפקד טייסת העמק של חיל האוויר מבסיס רמת דוד, סא"ל מתן בתדריך בקיץ האחרון "במבצע צוק איתן חזרנו לבסיס ביותר ממחצית מהגיחות כשהמטוסים עם חימוש מלא, משום שהמטרות שהיינו צריכים לתקוף לא היו נקיות מאזרחים" אמר אז סא"ל מתן "היו מקרים שראינו מהאוויר שיגורים מלב אוכלוסייה ובגלל הימצאות אזרחים שם לא קיבלנו אישור לתקיפה"
עוד באתר ערוץ 20
חברת בית הנבחרים האמריקאי, מרת'ה מקסאלי, טענה שטייסי ארה"ב נמצאים תחת יותר מדי מגבלות ואינם מסוגלים להוציא לפועל תקיפות נגד דאעש. "מה שראינו ושמענו מאלו שמעורבים בתקיפות הוא שהכוחות מתמודדים עם הגבלות על שימוש מלא בכוח האווירי כדי להשמיד" מקסאלי, טייסת A-10 לשעבר, אמרה גם כי שמעה שטייסי חיל האוויר האמריקאי נאלצו לשוב לבסיסיהם בגלל שנגמר להם הדלק בזמן שהמתינו לאישור תקוף מטרה.
ההגנה האווירית של דאעש
תת אלוף דיוויד דפטולה, לשעבר סגן ראש מטה המודיעין האמריקאי, מספר שממשל אובמה הפציר בכוחות האוויר האמריקאים להימנע מפגיעה באזרחים. "השאיפה לאפס נפגעים אזרחיים פועלת כבומרנג באופן שאלו שנתנו את ההוראה לא כיוונו אליה" אומר דפטולה "זה מאפשר לדאעש לייצר הגנה אווירית שהם לא צריכים לשלם עליה, להצטייד אליה או להקריב אנשים עבורה".
<<פספסתם את הפטריוטים? כנסו לראות את כל התכניות של ערוץ 20 >>
לדבריו "כל החיים שארה"ב הצילה באמצעות הגבלת הפתיחה באש מהאוויר אינם שווי ערך לחיים שאבדו תחת ידיה של המדינה האיסלמית". הוא טוען שבשל הפרשנות הנרחבת של חוקי הלוחמה הבינלאומית, היתרון האווירי אובד.