שתף קטע נבחר

 

הבמאי נדב לפיד ישפוט בפסטיבל לוקרנו, למרות המחאות: "לא צריך להיות שגריר"

ז'אן לוק גודאר, מירה נאיר וקולנוענים נוספים מכל העולם מחו על כוונת פסטיבל לוקרנו בשוויץ לתת במה מיוחדת לקולנוע הישראלי. למרות זאת, בחרו המארגנים בבמאי נדב לפיד לצוות השופטים באירוע היוקרתי: "יש גם גבול עד כמה אפשר להפריד הווייה פוליטית מהסרטים שנעשים במסגרתה"

אחרי שהשחקנית הישראלית רונית אלקבץ עמדה בראש צוות השופטים של שבוע הביקורות בפסטיבל קאן במאי האחרון, זוכה לכבוד דומה הבמאי הישראלי נדב לפיד, שהוזמן להיות בין שופטי התחרות הרשמית בפסטיבל לוקרנו היוקרתי בשוויץ. הוא ישתף פעולה במלאכת השיפוט עם השחקן הגרמני הוותיק אודו קיר, הבמאי האמריקני ג'רי שצברג והשחקנית הקוריאנית מון סו רי. ההכרזה הגיעה במסיבת עיתונאים לקראת פתיחת הפסטיבל ב-5 באוגוסט.

 

לפיד בן ה-40, שזכה ב-2011 בפרס חבר השופטים על סרטו הארוך הראשון "השוטר", יכבד בנוכחותו גם את הקרנות סרטו החדש "הגננת" ואת זה הקצר "למה?" שהוקרן בבכורה בפסטיבל ברלין האחרון. שיבוצו של לפיד כשופט מצטרף להכנסת האורחים החמימה של פסטיבל לוקרנו לקולנוע הישראלי השנה. רק לאחרונה הכריזו המארגנים על תוכנית מיוחדת שתוקדש להפקות ישראליות בניסיון לחפש לסרטים מפיצים בינלאומיים - יוזמה שנוצרה בשיתוף עם קרן הקולנוע הישראלי. 

 

הטריילר של "הגננת"

הטריילר של "הגננת"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

החלטה זו גררה איומים להחרמת פסטיבל לוקרנו מצידם של מאות במאים מהעולם שחתמו על עצומה וביניהם ז'אן לוק גודאר, מירה נאיר וקן לואץ'. "אנו מוטרדים בעיקר מהתזמון בו בחר פסטיבל לוקרנו לקדם את הקולנוע הישראלי, שנה לאחר הטבח האחרון בעזה בקיץ 2014, בו נהרגו יותר מאלפיים פלסטינים ביניהם יותר מחמש מאות ילדים", נכתב בעצומה, "הצעד הזה גם בא זמן קצר אחרי הבחירתה של הממשלה הכי גזענית וימנית קיצונית בהיסטוריה של מדינת ישראל".

 

למרות זאת, מארגני פסטיבל לוקרנו נשארו נאמנים להחלטתם ואל ההכרזה על מינויו של לפיד כשופט בתחרות הרשמית, בישר המנהל האמנותי של הפסטיבל כי "תיקון" - סרטו החדש של אבישי סיון יוקרן בבכורה בינלאומית בשוויץ. "פסטיבל לוקרנו הפך בשנים האחרונות למקום הכי משמעותי שבו מנסים לחשוב על הכיוון של הקולנוע - על ההווה ובעיקר על העתיד שלו ועל המקומות שהוא עדיין יכול להגיע אליהם. יש שם נועזות ואנינות טעם, שתי תכונות שנמצאות בנסיגה מתמדת. כך שעבורי זה אולי המקום הכי מרתק, הכי משמח, היום לצפות בסרטים כשופט", אומר לפיד בתגובה.

 

למרות הסתייגותו מהמחאה כנגד אירוח הקולנוע הישראלי, מודה לפיד כי הוא מגלה הבנה לעמדתם: "ביחס לכל מה שקורה שם השנה עם הסרטים הישראלים, זו סוגייה מורכבת ומדכדכת. קולנוע לא יכול ובעיקר לא צריך להפוך לשגריר. אבל יש גם גבול עד כמה אפשר להפריד הווייה פוליטית ומדיניות מהסרטים שנעשים במסגרת שלה. הקוראים לחרם עשו במכתב שלהם הפרדה ברורה בין במאים ישראלים כיחידים לממסד הממשלתי. זו הפרדה שבעיני גם אם היא בעייתית יש בה הגינות".

 

בנוסף פורסם היום כי הפסטיבל יעניק השנה אותות הוקרה לשחקן אדוארד נורטון, לבמאי מייקל צ'ימינו ("צייד הצבאים") ולבמאי האיטלקי מרקו בלוקיו ("בוקר טוב לילה").

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים