מיקרוסופט קונה את אדאלום הישראלית ב-320 מיליון דולר
מדובר ברכישה הגדולה ביותר שביצעה החברה בארץ, שתהווה בסיס להקמת מרכז סייבר של מיקרוסופט בישראל. אדאלום פיתחה טכנולוגיה לאבטחת מידע הממוקם בשירותי ענן למיניהם. החברה גייסה עד כה 50 מיליון דולר
שוק הסייבר הישראלי ממשיך לרתוח: ענקית התוכנה מיקרוסופט רוכשת את אדאלום הישראלית ב-320 מיליון דולר, כך נודע ל"כלכליסט". עד היום גייסה החברה 50 מיליון דולר מהקרנות סקויה קפיטל ואינדקס האירופית, מזוהר זיסאפל, מחברת האחסון האמריקאית EMC ומ-HP. על פי הערכות, צפויה אדאלום לשמש כבסיס להקמת מרכז סייבר של מיקרוסופט בישראל.
כתבות נוספות בנושא מיקרוסופט בערוץ הכלכלה :
- מיקרוסופט היכתה את תחזיות הרווח וההכנסות
- מיקרוסופט קונה את N-trig הישראלית
- מיקרוסופט תפטר 18 אלף מעובדיה
רוצים להתעדכן בחדשות הכלכלה והצרכנות? הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו
זוהי חברת הסייבר השנייה שקנתה מיקרוסופט בארץ בשנה האחרונה: בסוף 2014 רכשה את אאורטו ב-200 מיליון דולר ומאז קנתה את אנטריג בעשרות מיליוני דולרים ואת אקוויו ב-50 מיליון.
אדאלום הוקמה ב-2012 בידי שלושה יזמים - אסף רפפורט (מנכ"ל), בוגר תלפיות, 8200 והיחידה הטכנולוגית המיוחדת של חיל המודיעין שעבד מספר שנים במקינזי ישראל ואוסטרליה; עמי לוטבאק (סמנכ"ל הטכנולוגיות), בוגר תלפיות ולשעבר ארכיטקט תוכנה בפונאריס; ורועי רזניק (סמנכ"ל הפיתוח), בוגר מערכת הביטחון. החברה מעסיקה 80 עובדים, מהם 50 במרכז הפיתוח ברמת החייל, רובם ככולם מומחי אבטחת מידע בוגרי יחידות המודיעין הטכנולוגיות.
אדאלום הוקמה כחלק מהטרנד הארגוני לצרוך שירותים שלמים בענן במודל של תוכנה כשירות (SaaS), והיא מציעה לארגונים טכנולוגיה לאבטחת מידע שמצוי בשרתים מרוחקים. ביכולתה, למשל, לאבטח את השימוש בשירותי הענן של סיילספורס, מיקרוסופט וגוגל Apps. שירותים אלה מגינים על השרתים שלהם מפני פריצות, אך האחריות במקרים רבים לאבטחת המידע של חשבון הלקוח מוטל על הלקוח, במקרה זה הארגון אותו משרתת אדאלום.
אדאלום פותרים את בעיית האבטחה בתקשורת ה-SaaS על ידי העברת תעבורת הרשת עם הענן דרך רשת התקשורת שלה שכוללת שרתים בארה"ב ובאסיה. ביכולתה לזהות פעילות חשודה כמו למשל, הורדה חד פעמית של כמות גדולה של מסמכים על ידי אחד העובדים או חוסר חפיפה בנתונים (לדוגמה, משתמש שנמצא בניו יורק אך מנסה להתחבר למערכת מסוימת מאוקראינה). לאחר מכן היא יכולה לבצע שחזור של החדירה למערכת ולספק שכבת מניעה בפני משתמשים חשודים.