ישראלים חשודים בהונאת הסייבר הגדולה
ה-FBI ומשטרת ישראל עצרו ארבעה חשודים בארץ ובפלורידה בחשד למעורבות בפריצה למחשבי ג'יי.פי מורגן ובהרצת מניות. מדובר בחברים שלמדו יחד לפני עשור באוניברסיטת פלורידה סטייט
פרשה בינלאומית שבה חשודים ישראלים במעורבות בפשיעת סייבר: ה-FBI ומשטרת ישראל עצרו בימים האחרונים ארבעה בני אדם בפלורידה ובארץ, החשודים במעורבות בפריצה למחשבים של גופים פיננסיים בהם ייתכן שגם לבנק ג'יי.פי מורגן צ'ייס והונאת ניירות ערך. שניים מהחשודים נעצרו בישראל. חשוד חמישי טרם נעצר.
הרשויות האמריקניות הגישו בקשת מעצר לצורך הסגרה של החשודים הישראלים, וזו מטופלת בהובלת המחלקה הבינלאומית בפרקליטות ובסיוע חטיבת המודיעין במשטרת ישראל. בבוקר (ד') יתקיים דיון בבית המשפט השלום בירושלים בבקשה להאריך את מעצרם של החשודים לצורך הסגרתם.
המעצרים הם שיאה של חקירה שנמשכה חודשים סביב קבוצת חברים שלמדה יחדיו באוניברסיטת פלורידה סטייט לפני כעשור. על פי הבולשת הפדרלית האמריקנית, הם עומדים מאחורי אחת מפרשות הסייבר הגדולות בהיסטוריה של הבנקאות בשנים האחרונות – פרשה שיוחסה בזמנו לגורמים רוסיים.
על פי הדיווח, הרשויות מייחסות לחשודים שיתוף פעולה חוצה יבשות שהיווה למעשה ארגון בינלאומי של פשיעת סייבר, עם מוקדים במוסקווה, תל אביב ופלורידה.
על פי החשד, אחד המעורבים הישראלים ניסה יחד עם חשוד נוסף להריץ מניות קטנות. החשדות מתייחסים להרצה של חמש מניות לפחות בשנים 2012-2011.
על פי הודעת משטרת ישראל, הופנתה בקשה לחיקור דין ברשויות האכיפה בארץ על רקע החשד למעורבותם של ישראלים: "בעקבות שיתוף הפעולה הפורה בין הרשויות והתפתחויות בחקירה, נוהל ההיבט הישראלי בפרשה כחקירה מתואמת של יחידת הסייבר הארצית בלהב 433 עם ה-FBI ובשיתוף פעולה הדוק עם גורמי חטיבת המודיעין באגף החקירות והמודיעין".
באוגוסט שעבר דווח כי האקרים חדרו למערכות של ג'יי.פי מורגן צ'ייס ולארבעה בנקים נוספים. בזמנו טענו חוקרי אבטחה הקשורים לאחד הבנקים כי הצליחו להתחקות אחר הפורצים, וכי מדובר באנשי מחשבים רוסים. במסגרת הפריצה נגנב מידע ממספר לא ידוע של חשבונות, אשר נועד לשמש להעברת כספים.
רק לפני שבוע, במסגרת חקירה בינלאומית שהקיפה 18 מדינות, עצרה יחידת הסייבר של להב 433 שלושה ישראלים שלקחו חלק בפורום אינטרנטי מחתרתי, Darkode.com, וחשודים בביצוע שורה של עבירות סייבר, בהן תקיפת אתרים, השתלטות על חנויות ברשת, גניבת פרטי אשראי ועוד. על פי החשד, אחד הישראלים סייע לארגון טרור בהעברת כספים. בתמורה לשירותים הפליליים קיבלו החשודים בין היתר תשלום בביטקוין.