שתף קטע נבחר

 

משיכה מקופה קטנה - ללא הגבלת זמן

ועדת הכספים קבעה כי עמיתי קופות הגמל יוכלו למשוך כספים מחשבונות בהם נצברו סכומי כסף קטנים, בפטור ממס, ללא הגבלת זמן, זאת לאחר שהוראת שעה שנקבעה בנושא פקעה בחודש יוני. בנוסף הורחבה האפשרות למשיכת כספים לסכום של 8,000 שקל במקום 7,000 בהוראה הקודמת

בשורה לציבור החוסכים: ועדת הכספים אישרה היום (ג') להפוך את הוראת השעה למשיכת קופות גמל בסכום של עד 7,000 שקל בפטור ממס, שפקעה בסוף חודש יוני, לתקנה קבועה. בנוסף גדל הסכום המותר במשיכה בפטור ל- 8,000 שקל.

 

במה מדובר? לרבים מהחוסכים יש חסכונות קטנים שצברו בקופות הגמל. לעיתים מדובר במאות שקלים בלבד. החשבונות הקטנים הללו (כ-3 מיליון חשבונות) בקופות הגמל השונות, מהווים כ-40% מכלל החשבונות בקופות הגמל, והסכום הכולל שלהם עומד על כ- 3 מיליארד שקל.

 

מרבית החוסכים נמנעו מלמשוך את כספם בשל מס בשיעור של לפחות 35% על משיכה המבוצעת לפני המועד הקבוע לכך בדין. הוראת השעה שנכנסה לתוקפה באפריל שנה שעברה והסתיימה בסוף חודש יוני השנה, אפשרה לבצע משיכה בפטור ממס. (ההוראה חלה רק על קופות גמל ולא על כספים הצבורים בקרנות פנסיה או פוליסות ביטוח).

 

ואולם, נכון לסוף חודש יוני רק 20% מהחוסכים משכו את הכסף שלהם במסגרת הוראת השעה, כאשר סך הכספים שנמשכו עמד על קצת יותר מ-600 מיליון שקל (מתוך 3 מיליארד).

 

כאמור, ועדת הכספים, בשיתוף האוצר, קבעה כי הוראה השעה תהפוך להוראה קבועה, והיא תחול על קופות בהן נצבר סכום של עד 8,000 שקל.

 

נציין כי משיכת הכספים בפטור תתאפשר רק בחשבונות המוגדרים כ"לא פעילים", כלומר כאלו שכבר לא מופקדים אליהם כספים חדשים משנת 2013.

 

הממונה על שוק ההון ביטוח וחיסכון באוצר דורית סלינגר אמרה בוועדה כי "הסכומים הממוצעים שנמשכו ע"י הלקוחות עומדים על 1,200 שקל. 15% מהאנשים פדו סכומים גבוהים, כלומר הכסף היותר גדול יצא החוצה ולולא הסכומים האלה הממוצע היה יותר נמוך".

צילום: עופר מאיר, יוגב אטיאס וניר כהן

צילום: עופר מאיר, יוגב אטיאס וניר כהן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כמו-כן, הוועדה אישרה היום שינוי בתחום הפנסיה, לפיו מעתה יחויבו המבטחים לפרסם בפני לקוחותיהם תקנוני פנסיה ברורים ופשוטים, כך שכל אדם יוכל להבינם ואף להשוותם לתקנוני הקרנות השונות, מה שיתרום גם להגברת התחרות בשוק הפנסיה.

 

סלינגר הסבירה את השינוי בתקנוני הפנסיה ואמרה "המטרה כאן היא צרכנית והיא עשויה להגביר את התחרות בין הקרנות. אנחנו בעד לתת יותר ולא להחסיר הטבות וזכויות, אך שההגדרות תהיינה ברורות ושהמבוטח ידע מה כוללת קרן הפנסייה שבה הוא חבר. המטרה שהצרכן ידע באילו סעיפים הוא צריך להתמקד, באיזה מסלול הוא הולך ובאלו תנאים ושלא יבזבז משאבים על סעיפים לא חשובים".

 

רו"ח הראל שרעבי, סגן הממונה על שוק ההון הוסיף "אין סיבה שהמבוטח בהיכנסו לקרן פנסיה מסוימת תוגדר אלמנה למקרה פטירה בצורה אחת ובקרן אחרת תוגדר בצורה אחרת. אלמנה או ידועה בציבור היא אלמה או ידועה בציבור תמיד ואין צורך בהגדרות שונות וכך בשאר הנושאים. המטרה להקל על ציבור המבוטחים ושהם ייחשפו למה שאכן חשוב שיידעו ".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים