שתף קטע נבחר
.
ערוץ 20

ה-BBC נגד המסתננים לאירופה: החיים באריתריאה טובים

לא רק בישראל: אירופה מתמודדת עם גל עצום של מהגרים מאריתריאה. לראשונה, כתבה של ה-BBC מתמודדת עם העובדות מאחורי דרישת מבקשי העבודה האפריקאים להכיר בהם כפליטים

מדי חודש, כך על פי האו"ם, עוזבים כארבעת אלפים מהגרים את אריתריאה. מדובר במדינה השנייה בעולם ממנה בורחים אזרחיה אל אירופה, כשהיחידה שעוקפת אותה היא סוריה. לאור הנתונים הללו, בדקה כתבת ה-BBC, אמיליה באטרלי, את המציאות שמאחורי המספרים.

 

באריתריאה כל אזרח שמגיע לגיל 18, מחויב בשירות צבאי, שלעיתים אינו מוגבל בזמן. בניסיון נואש להשתמט משירות זה, הם בוחרים לנסות דרך חיים אחרת ובורחים מהמדינה. אריתריאה ממוקמת על החוף המזרחי של אפריקה, בצידה הצפוני של היבשת והיא חולקת גבולות משותפים עם אתיופיה, סודאן וג'יבוטי.

 

מהגרים אריתראים בצרפת. כובשים את אירופה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מהגרים אריתראים בצרפת. כובשים את אירופה(צילום: רויטרס)

 

עוד באתר ערוץ 20

כמה צריך להרוויח אלוף?

מה עושים עם דוקר סדרתי

למה הפתח ביקש את השליטה על עזה?

 

בניגוד לשירות בצה"ל, ממנו משתחררים לאחר שנתיים ושמונה חודשים לכל היותר (על פי התקנות החדשות), צבא אריתריאה נוטה לשמור על אורך שירות ארוך יותר. ישנן עדויות על כך שהוא מגיע לעשר שנים אך לעיתים אינו מוגבל בזמן כלל.

 

לדבריה של באטרלי, ששוחחה עם המסתננים לאירופה, האריתראים עצמם מספרים למדינה שלהם יש גם צדדים אחרים. "אסמארה, בירת המדינה, היא עיר אטרקטיבית מאוד", סיפרה לה ראהל ולדיב, שהיגרה אל שוודיה. "הבניינים בעיר משומרים היטב ויפהפיים. מזג האוויר מושלם לאורך רוב השנה".

 

ולדיב פורשת בפני באטרלי את המציאות של צעירים באריתריאה, שדומה להפליא להרגלי הצעירים בכל העולם המערבי. "יש הרבה בתי קפה וברים. כשאנשים אינם בעבודה או בלימודים, הם נהנים מהקפו'צינו או מקיאטו ובירה אסמארה". את שאריות סגנון החיים הזה אנחנו יכולים לראות בדרום תל אביב, שם נמצאות חמארות, פאבים בגרסה אפריקנית, בכל פינה.

  

 "למרות שצעירים מכל קצות אפריקה מהגרים דרך המדבר, דרך הסהרה, דרך הים התיכון, נדמה שהדו"ח על צעירים שמהגרים מאריתריאה מנוצל לצרכים פוליטיים", היא מספרת ולדיב לבאטלי.

 

"הם אנשים צעירים מנסים למצוא חיים טובים יותר לעצמם,אהל אם יציגו את עצמם כך, הרי אף אחד לא ייתן להם ויזה אם יבקשו אותה, ולכן הם מציגים את המדינה המתפתחת כאשמה".

 

המדינה המזרח אפריקאית מונהגת על ידי הנשיא איסייאס אפריורקי במשך למעלה מ-20 שנים. היא זכתה בעצמאות לאחר ששוחררה מידי אתיופיה ב-1993, אך מעולם לא קיימה מערכת בחירות מאז.

 

יאמאנה גבריב, יועץ פוליטי לנשיא, סיפר לרשת הבריטית כי הסיבה בגללה מחויבים הצעירים במדינה לשירות ארוך תווך נועד להגן ולשמר את ביטחונה של המדינה.

 

יש לציין כי לממשלת ארפיורקי היו מספר הישגים, בייחוד בתחום הבריאות. אריתראיה קרובה להשיג שלוש מטרות מתוך תכנית פיתוח המילניום, כפי שקבע האו"ם בשנת 2000 בניסיון להתמודד עם העוני. כמות האנשים החולים באיידס צנחה, כמו גם כמות הנשים שמיתות בשעת לידתן. מספר הילדים שמתים לפני גיל חמש צנח אף הוא בשליש.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מהגרים אריתראים
צילום: רויטרס