שתף קטע נבחר
.
ערוץ 20

מדוע התייצבה דווקא מקדוניה לצד ישראל באו"ם?

כתבת ערוץ 20 יצאה לסיור במקדוניה וגילתה את הסיבות בגללן תמיד יש לנו לפחות אצבע אחת באו"ם. שר ההשקעות המקדוני: "זה קשר שהתחיל בימי אלכסנדר מוקדון"

 

מקדוניה וישראל

מקדוניה וישראל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מאז הצטרפה ישראל אל האו"ם, היא מתקשה בהצבעות. מועצת זכויות האדם משמשת כקרדום לחפור בו נגד ישראל, הצבעות שונות ומשונות מתקבלות בלי שלישראל יש אפשרות להגיב, אך מדינה אחת תמיד מגבה את ישראל: מקדוניה.

 

כזכור, לפני מספר שבועות נערכה במועצת זכויות האדם של האו"ם ההצבעה על הדו"ח המגנה את פעולות ישראל במהלך "צוק איתן". מקדוניה הייתה בין חמש המדינות הבודדות (מתוך 47 סך הכל) שנמנעו בהצבעה האם לאמץ את מסקנות הדו"ח. ארצות הברית, כזכור, התנגדה.

 

>>עוד באתר ערוץ 20>>

 

הודו, למשל, שגם נמנעה בהצבעה על הדו"ח ומאוד התלהבו מזה כאן במשרד החוץ, התקשתה לספק נימוקים למה היא עשתה זאת והבכירים ההודים שהתייחסו לכך דאגו להדגיש עד כמה הודו עדיין נאמנה למטרה הפלסטינית. במקדוניה לעומת זאת, לא התנצלו לרגע על ההימנעות בהצבעה והנימוקים "לטובת" ישראל היו הרבה חד-משמעיים.

 

"זו לא הפעם הראשונה וכנראה לא הפעם האחרונה שאנחנו מצביעים תוך כדי שאנחנו שוקלים את האינטרסים של ישראל", אומר שר החוץ המקדוני, ניקולה פופוסקי.

 

מקדוניה והיהודים

 

שר ההשקעות, ג'רי נאומוף, הוא למעשה אמריקאי ממוצא מקדוני שניהל חברת ייעוץ השקעות בשיקגו ונקרא לדגל ב-2013 על ידי הממשלה שרצתה למשוך השקעות זרות ולהפוך את מקדוניה למדינה שקל לעשות בה עסקים. מפה לשם, לפני 5 שנים ויותר מקדוניה דורגה במקומות 100 ו-70 בדירוג המדינות הקלות בעשיית עסקים של הבנק העולמי. היום היא במקום 30 – שזה 10 מקומות לפני ישראל, והיא מקדימה גם מדינות כמו צרפת ובלגיה.

 

נאומוף סיפר על הקשר המיוחד בין המדינות, שהולך למעלה מאלפיים שנה אחורה. "הדברים שלמדת בתפקיד מאז שנכנסתי אליו הם די מדהימים, החל מהיחסים של אלכנסדר מוקדון ועד למציאת אחד מבתי הכנסת העתיקים ביותר באירופה בערך בן אותה תקופה, לפני 2,300 שנה".

 

מבחינת היהודים במקדוניה – זו המדינה עם האחוז הכי גבוה של יהודים שמתו בשואה. 98% מיהודי מקדוניה נרצחו בידי הנאצים. 7,140 היהודים שחיו בה נשלחו שלוש רכבות לטרבלינקה והומתו באותו היום. ב-2011 החליטה הממשלה יחד עם הקהילה היהודית שכל הרכוש והכסף של היהודים שלא נשארו לו יורשים יועבר לטובת הקמת מוזיאון שואה, וכן הוקם מוזיאון השואה הרביעי בגודלו בעולם בסקופיה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
ראש ממשלת מקדוניה ניקולה גראובסקי
צילום: gettyimages