שתף קטע נבחר

 

שלב אחר שלב: צילום וידאו משפחתי מושלם

לצלם כמה שיותר, לרדת לגובה העיניים של הילדים, לא לוותר על סלפי ולא לשכוח לעשות גיבוי. קיבצנו 8 טיפים שישדרגו את הצילום בסמארטפון ויהפכו אותו לחוויה מהנה לכל המשפחה

הקיץ בעיצומו ובכל רגע של בילוי משפחתי אנו גם יוצרים זיכרונות - הבילוי בים, אכילת אבטיח, בניית ארמונות, חפירת בורות בחול, קפיצות בבריכה, ריצה על הדשא, בכולם יש רגעים שנרצה לנצור.

 

עוד בערוץ הורים:

"אמא, משעמם לי" - איך להגיב?

"לא מפחדת יותר מהחופש הגדול"

מה עושים כשהילד לא מחזיק טוב עיפרון?

 

רובנו עדיין זוכרים את המצלמה המסורבלת עם הפילים ואת הפיתוח היקר, אלא שבמציאות של ימינו, אנחנו מצלמים בסמארטפון או במצלמה דיגיטלית, ויכולים להכין לילדים שלל סרטי וידיאו שיוכלו להזכיר להם גם בעוד שנים רבות איך הם גדלו.

 

 (צילום: חן בר-שי) (צילום: חן בר-שי)
(צילום: חן בר-שי)

גם בטווח הקצר יותר, רוב הילדים ישמחו לצפות בסרטוני וידיאו לאחר בילוי משותף, שיזכיר להם את החוויות מהאירוע. יש משהו כל כך חי בסרט, שכן ניתן לראות ממש את החוויה עצמה, את התנועה, לשמוע את הקול וכמעט לגעת שוב באותה סיטואציה.

 

8 טיפים לצילום וידיאו משפחתי:

 

צילום לרוחב

לצד היתרונות הרבים בשימוש בטלפון הנייד לתיעוד רגעים, החיסרון הבולט הוא האפשרות לצלם סרטי וידיאו לאורך. עכשיו תתארו לעצמכם שתשבו באולם הקולנוע ותראו שכל הסרט צולם לאורך - הסרט מוקרן רגיל אך עם פסים שחורים בצדדים. לא כיף לראות סרט כזה. לכן, זכרו שהפורמט של הווידיאו הוא רוחבי ולכן מראש כדאי לצלם לרוחב.

 

לצלם כמה שיותר

"מה את מצלמת כל הזמן?" – אם אתם חובבי צילום ייתכן שגם בסרטים שלכם שומעים מישהו צועק את המשפט הזה ברקע. במקרה המשפחתי שלנו, אני תמיד מעדיפה שיהיה תיעוד, על פני תחושת הפספוס ששכחנו לצלם רגע חשוב. צלמו כמה שיותר - סרטונים קצרים, סרטונים ארוכים, העיקר שתצלמו.

 

צילום: חן בר-שי, "נוצרת בסרט"

צילום: חן בר-שי, "נוצרת בסרט"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

תאורה

כאשר אתם מצלמים שימו לב שהאור אינו ישירות מולכם ומול המצלמה. כשהאור נמצא מולכם הוא מחשיך את הדמויות בתמונה והופך אותם לצללים. תשתדלו לצלם כאשר האור ובעיקר אור השמש מאחוריכם או בצדכם.

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

קול (אודיו)

בווידיאו, שלא כמו בסטילס, בזמן הצילום מוקלט גם הקול, והוא חשוב בעיקר כשרוצים לצלם את הילדים רוקדים לצלילי המוסיקה או כשהם צוחקים ושרים.

 

שימו לב שאתם לא מכסים עם היד את המיקרופון (קורה בעיקר בסמארטפונים למיניהם), שאין רעש חזק מדי ברקע, כך שגם אם הם שרים ממש יפה לא באמת תוכלו לשמוע אותם כמו שצריך. הרעש יכול להיות גם רוח חזקה, מכוניות או טלוויזיה.

 

 (צילום: חן בר-שי)
(צילום: חן בר-שי)

צילום בגובה העיניים של המצולם

ההורים לרוב הרבה יותר גבוהים מהילדים (לפחות עד גיל מסוים) ולכן כשמצלמים אותם, כדאי לצלם אותם בגובה העיניים שלהם. אם תתכופפו טיפה, הכול נראה שונה, ואפשר יהיה לראות ולשמוע אותם הכי טוב שיש.

 

הסלפי

חגיגות הסלפי ממשיכות גם בווידיאו. לפני הצילום בסמארטפון תוכלו לסובב את המראה לצילום עצמי, וכך הילדים שלכם יראו את הצילום תוך כדי. כמו שהם כל כך אוהבים לצפות בעצמם אחרי הצילום, אז בזמן הצילום הם משתגעים על זה, מחייכים יותר, עושים פרצופים מצחיקים ומדברים. אפשר לתפוס רגעים מאוד מיוחדים כאשר מצלמים וידיאו בצילום עצמי.

 

ואחרי שצילמנו כל כך הרבה מה עושים?

עושים גיבוי! כשמשאירים את התמונות או הסרטים בטלפון או במצלמה, הם יכולים להימחק בטעות ובמקרים רבים מדובר בעוגמת נפש גדולה מאוד. ההמלצה הכי טובה היא פשוט לגבות כל שבוע או אחרי בילוי חשוב.

 

בנוסף, ניתן כיום להיעזר באפליקציות רבות אשר פשוט מגבות את התמונות באופן אוטומטי ישירות מהטלפון הנייד, דוגמת גוגל דרייב (Google Drive), דרופ בוקס (Dropbox), מגה (MEGA).

 

גם כשמעבירים את החומרים למחשב הביתי, חשוב לבחור צורת גיבוי שמתאימה לכם - הארד דיסק חיצוני, דיסק און קי, דיסקים (DVD) או ענן. העיקר שתגבו את החומרים שלא ילכו לכם לאיבוד.

 

לסדר, להדפיס ולהקרין

לאחר הגיבוי כדאי להקדיש עשר דקות לסידור התמונות והסרטונים. לפתוח תיקיות עם שם ברור ושנה, לדוגמה - "סופ"ש בכנרת 2015", "אופיר יולי 2015" ואפילו "משתוללים בבית מאי 2015". כך כשתחפשו עוד עשר שנים תמונות וסרטונים לבר מצווה תוכלו למצוא ממש מהר ובקלות.

 

ועכשיו מה עושים כשהכול במחשב ומגובה? כל חודש לבחור כמה תיקיות לשבת כל המשפחה ולצפות בחוויה, כל חודשיים להדפיס עשר תמונות ולתלות על המקרר עם מגנטים, אפשר כל שלושה חודשים ליצור סרטון קצר ולהקרין אותו על מסך הטלוויזיה. העיקר שתיהנו מהתוצאות.

 

תמשיכו ליצור רגעים וחוויות משפחתיים בקיץ, תנצרו ותאצרו אותם בצילום ובעיקר בווידיאו.

 

חן בר-שי, "נוצרת בסרט ", עורכת סרטים קצרים לרגעים ולאירועים משמחים.

 







 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חן בר-שי
שימו לב שהאור אינו ישירות מולכם ומול המצלמה
צילום: חן בר-שי
מומלצים