שתף קטע נבחר

עוד סימן להיחלשות הסינית: המטבע מאבד גובה

סין נערכת להוצאת כספים מהמדינה בחודשים האחרונים והחליטה על הפחתה חדה של כ-2% בערך המטבע המקומי - היואן. מהלך המחזק את החששות המתגברים בבייג'ינג באשר לאפשרות כי המדינה לא תעמוד ביעד הצמיחה שלה

על רקע ההתמודדות של סין עם האטה כלכלית וירידה שנרשמה לאחרונה בשוק המניות הסיני, הרשויות בסין החליטו היום (ג') על הפחתה חדה בערך המטבע המקומי - היואן (רנמינבי). מהלך זה עלול להגדיל את המתחים הגיאו-פוליטיים ולהעיב על הצמיחה הכלכלית באיזורים אחרים בעולם.

 

לכתבות נוספות בנושא:

 

הבנק המרכזי של סין, המנפיק את היואן, קבע כי שווי המטבע המקומי ירד ב-2% מול הדולר. מדובר בהפחתת הערך הגדולה ביותר מאז החל משטר שערי החליפין המודרני בסין בתחילת שנת 1994. הפחתת הערך החדה היא הסימן הברור ביותר עד כה לחששות המתגברים בבייג'ינג באשר לאפשרות כי המדינה לא תעמוד ביעד של צמיחה כלכלית של כ-7% השנה.

 

הצמיחה מדשדשת בסין למרות לחץ כבד על הבנקים בבעלות המדינה להלוות כספים בקלות לחברות המוכנות להשקיע במפעלים חדשים ובציוד ולמרות הגדלת ההוצאה הממשלתית על קווי רכבת ותשתיות אחרות.

 

ירידת ערך נוספת?

צניחה חדה בשווקים של שנגחאי ושנזן בסוף יוני ובתחילת יולי, שרק עצרה את הפעולות האגרסיביות של הממשלה, פגעה, ככל הנראה בביקוש הצרכנים בסין. יצרניות רכב, אשר נפגעות לרוב ראשונות מירידה בביקוש, הודיעו על צניחה במכירות בחודש האחרון.

 

בהתייחסות מסוימת לחששות מצד ארצות הברית, הבנק המרכזי הסיני אמר כי הוא יתחיל לעשות שימוש בשער שייקבע בתום המסחר ולא בשער היציג של הבוקר הקודם. זאת על מנת לחשב את השער הקבוע הרשמי היומי של הרנמיבי (היואן) מול הדולר.

 

החולשה הכלכלית בסין בצירוף האפשרות לליברליזציה, עלול להוביל לירידה נוספת בערך המטבע. משמעות הדבר היא שהמוצרים הסיניים יהיו תחרותיים יותר בארצות הברית ובאירופה.

 

 

לאחר הפחתת הערך, שווי הרנמינבי (היואן) עמד על 6.2298 מול הדולר - מדובר בירידה של 1.9% לעומת השער הנקוב שנקבע אתמול (יום שני). הבנק המרכזי בסין הצהיר כי הוא שואף "להביא לאיזון מושלם" של שער החליפין של רנמינבי מול הדולר.

 

 

הבנק הודיע כי הוא מגיב למגמות בשוק, בו הסוחרים בחודשים האחרונים מהמרים על ירידה בערך היואן. במסחר באסיה הבוקר, היואן רשם ירידה נוספת לכ-6.30 לדולר. הבנק המרכזי מסר גם כי הוא ישאף למנוע את מה שהוא מתאר תזרימים "א-נורמליים". הצמיחה הכלכלית הנחלשת עוררה יציאה ניכרת של כספים מסין בחודשים האחרונים, מה שהוחמר ככל הנראה בעקבות התנודתיות בשוק המניות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים