מהממשלה ל-NY: דני דנון שגריר ישראל באו"ם
שנה אחרי שפיטר אותו מתפקיד סגן שר הביטחון מינה נתניהו את שר המדע, הטכנולוגיה והחלל לאחד התפקידים הדיפלומטיים החשובים ביותר, בתקופה מאתגרת במיוחד. שרן השכל תחליף אותו בכנסת. הרצוג הגיב: "מינוי ציני רווי פוליטיקה"
שר המדע, הטכנולוגיה והחלל עובר משולחן הממשלה אל בניין האו"ם בניו יורק: השר דני דנון ימונה למחליפו של רון פרושאור כשגריר ישראל באו"ם. דנון יהיה השגריר הישראלי ה-17 באו"ם ויחליף את פרושאור, שיסיים ארבע שנים באחד התפקידים הדיפלומטיים החשובים ביותר בשירות החוץ.
דנון, בן 44, יגיע לניו יורק באחת התקופות המאתגרות ביותר מבחינה דיפלומטית - המתיחות ביחסים בין ארצות הברית לישראל, והיוזמות המדיניות, על רקע הקיפאון במשא ומתן עם הפלסטינים. בקדנציה הקודמת הוא שימש כסגן שר הביטחון, עד שפוטר על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו במהלך מבצע צוק איתן, בעקבות ביקורת שמתח על כך שהמבצע הקרקעי לא החל מוקדם יותר.
היום כבר הודה נתניהו לדנון: "השר דנון נענה לאתגר חשוב שהצבתי בפניו. בימת האו"ם חשובה בעת הזאת ואני משוכנע שדני ייאבק בכל כוחו להציג את האמת בזירה הבינלאומית". דנון הגיב: "אני מודה לראש הממשלה נתניהו על האמון שנתן בי לייצג את ישראל באו"ם בתקופה מאתגרת. אעשה הכול כדי לקדם את עמדותיה הצודקות של מדינת ישראל".
פוסט של דני דנון במהלך צוק איתן:
דנון קיבל את הבשורה על מינויו לשגריר ישראל באו"ם במהלך ביקור בגוש עציון. ראש מועצת גוש עציון דוידי פרל בירך את השר ואמר שהוא בטוח שדנון ימשיך לסייע לגוש עציון גם מעבר לים. משה סוויל, סגן ראש המועצה, הודה לשר על הליווי הצמוד בתקופה האחרונה ואמר שבגוש ימתינו לדנון בביקורי המולדת שאותם יעשה במסגרת תפקידו החדש.
יו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג הגיב למינוי בחשבון הטוויטר שלו: "מינוי ציני רווי פוליטיקה קטנה. ביבי בוודאי מאמין שנאומיו ועמדותיו של דני (בידוד בינלאומי) דנון יסייעו לנו בזירת יחסי החוץ הרגישה ביותר".
ח"כ ציפי לבני (המחנה הציוני) כתבה: "נתניהו מפקיר את מדינת ישראל בקרב המדיני הקשה בזירה הבינלאומית, ומעדיף את האינטרס האישי שלו במרכז הליכוד על פני האינטרסים הבטחוניים של ישראל".
בהודעה הרשמית שפורסמה עם המינוי נכתב כי דנון עוסק למעלה משני עשורים בתחום ההסברה ופיתוח קשרים בינלאומיים. דנון מכהן כחבר כנסת משנת 2009 והשתתף במשלחות הסברה רבות בשנים האחרונות. ב-9 השנים האחרונות הוא מכהן כיו"ר "הליכוד העולמי" וכאחראי על פעילות ההסברה וקשרי החוץ של תנועת הליכוד בעולם.
בנוסף, כיהן דנון כשליח הסוכנות היהודית בפלורידה ובמסגרת תפקידו עסק בין היתר בעידוד עלייה ופעילות הסברה באוניברסיטאות בארה"ב. דנון סיים בהצטיינות לימודי תואר ראשון ביחסים בינלאומיים באוניברסיטת פלורידה אינטרנשיונל (F.I.U.) בארה"ב והוא בעל תואר שני במדיניות ציבורית מהאוניברסיטה העברית בירושלים.
לאחר המינוי שלו לתפקיד שר החלל אמר דנון: "זכות גדולה בעבורי לשרת את אזרחי המדינה כחבר בממשלה ה-34". הוא הבטיח כי "כשר המדע, הטכנולוגיה והחלל אקדם את התחום החברתי-כלכלי שעליו התחייבנו בפני ציבור בוחרינו".
מי יהיה שר המדע הבא?
עם עזיבתו לניו יורק צפויה להיכנס במקומו חברת כנסת חדשה: חברת מטה הנשים של הליכוד, שרן השכל, שדורגה במקום ה-31 ברשימת המפלגה לכנסת. הבוקר היא ברכה את דנון על מינויו והוסיפה: "אני שמחה על כך שיתאפשר לי לשרת את אזרחי ישראל מהכנסת".
בנוסף, עזיבתו של דנון עשויה לסלול את דרכו חזרה לממשלה של בני בגין, שהתפטר מתפקידו כשר ללא תיק מיד אחרי ההשבעה. לאחר מכן הבטיח לו נתניהו: "אעשה מאמץ לשלבו בהמשך". גם ח"כ צחי הנגבי הביע את רצונו להתמנות לשר בעקבות עזיבת דנון.
כיסא נוסף שיתפנה עם עזיבת דנון הוא זה של יו"ר מרכז הליכוד, ושלושה חברי מפלגה כבר לוטשים אליו עיניים. ח"כ הנגבי, יו"ר ועדת החוץ והביטחון ויו"ר הקואליציה, הודיע על כוונתו להתמודד לתפקיד זה. הנגבי כיהן שמונה שנים רצופות כיו״ר מרכז הליכוד בין השנים 1997-2005.
השלישית היא שרת התרבות והספורט, ח"כ מירי רגב, שהודיעה כי בכוונתה להתמודד לתפקיד, והוסיפה שיחד עם חברי המרכז ופעילי המפלגה היא תפעל "לשמור על כך שהליכוד תישאר התנועה הגדולה ביותר, תנועה ששומרת על הקשר עם הפעילים וחברי המרכז. משימתנו היא לשמור על תנועת הליכוד כתנועה חברתית לאומית הדואגת לאינטרסים הביטחוניים וההתיישבותיים של מדינת ישראל, שבירתה ירושלים לנצח נצחים. אני מבקשת להודות לכל החברים, אשר משעות הבוקר המוקדמות התקשרו אלי על מנת לבקש ממני להתמודד לתפקיד.
אני מבקשת את הסיוע של כל החברים בהתמודדותי ובטוחה שביחד נחזק את תנועת הליכוד ואת מעמדם של חברי המרכז".