שתף קטע נבחר

 

עמלות חברות האשראי במחצית: 2 מיליארד שקל

רכישות בסכום של 125 מיליארד שקל במחצית הראשונה של השנה, הניבו לחברות כרטיסי האשראי הכנסות של יותר מ-2 מיליארד שקל. מתוך 9.2 מיליון כרטיסי אשראי שמחזיק הציבור, כמעט 2 מיליון כרטיסים מוגדרים כלא פעילים ומי ממשיכה לגבות את הריבית הגבוהה ביותר?

היקף הרכישות בכרטיסי אשראי הסתכם במחצית הראשונה של השנה ב- 125 מיליארד שקל, גידול של כ-6% בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2014, כך עולה מסיכום דוחות חברות האשראי שפורסמו השבוע.

 

  • כרטיס האשראי נגנב בחו"ל? זה יעלה לכם ביוקר

 

גידול משמעותי נרשם בהוצאות מחזיקי הכרטיסים בתחום התיירות וכן בילוי ונופש. זאת לעומת ירידה בתחומי האנרגיה והתקשורת, בעיקר ברקע ירידת מחירי הדלקים והתחרות בענף התקשורת.

 

הכנסות חברות האשראי עמדו על כ-2.2 מיליארד שקל. ההכנסות מגיעות רובן ככולן מעמלות הנגבות הן מבתי העסק והן מהלקוחות מחזיקי הכרטיסים. סך העמלות שנגבו מבתי העסק במחצית הסתכם ב- 1.29 מיליארד וממחזיקי הכרטיסים - 765 מיליון שקל.

 

שלוש חברות כרטיסי האשראי - ישראכרט שבבעלות בנק הפועלים, לאומי קארד שבבעלות לאומי (80%) וקבוצת עזריאלי וכאל שבבעלות דיסקונט (72%) והבינלאומי, רשמו רווח נקי מצרפי של כ-318 מיליון שקל, אולם הרווח הזה שרשמו החברות הבנות של הבנקים, אינו כולל מאות מיליוני שקלים שהועברו לבנקים ונרשמו בהכנסותיהם.

 

נכון לסוף חודש יוני עמד מספר כרטיסי האשראי התקפים על 9.16, מתוכם 1.92 מיליון כרטיסים לא פעילים (שלא בוצעה בהם פעולה בשלושת החודשים האחרונים).

 

בחינת הריבית הנגבית על ההלוואות שמעניקות חברות כרטיסי האשראי מעלה כי זו נעה בין 7.7% ל- 10.7% בממוצע, כאשר כאל גובה את הריבית הגבוהה ביותר.

 

חיזוק משמעותי משיתוף הפעולה עם רמי לוי

היקף העסקאות שביצעו לקוחות קבוצת ישראכרט, הסתכם במחצית הראשונה של השנה ב - 60.4 מיליארד שקל, גידול בשיעור של 6% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד .

 

הרווח הנקי של החברה במחצית, עמד על 154 מיליון שקל בהשוואה ל- 176 מיליון שקל במחצית הראשונה של השנה אשתקד, ירידה של 12%. הרווח הנקי ברבעון השני, עמד על 89 מיליון שקל בדומה לרבעון השני אשתקד.

 

על פי נתוני החברה, המפעילה גם את מותג אמריקן אקספרס בישראל, מספר הכרטיסים נכון לסוף חודש יוני, עמד על כ- 4.5 מיליון, גידול של כחצי מיליון כרטיסים (12%) לעמת יוני 2014 , כאשר מספר כרטיסי ישראכרט עמד על 3.84 מיליון מתוכם 855 אלף כרטיסים לא פעילים (שלא בוצעה בהם פעולה במשך 3 חודשים) ומספר הכרטיסים של אמריקן אקספרס עמד על 617 אלף, מתוכם 175 אלף כרטיסים לא פעילים.

 

הגידול במספר הכרטיסים במחצית בולט בישראכרט וזאת בעיקר ברקע שיתוף הפעולה עם המועדון של רשת רמי לוי.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

סך העמלות שגבתה ישראכרט ממחזיקי הכרטיסים הסתכם ב- 242 מיליון שקל במחצית ומבתי עסק גבתה בתקופה זו 528 מיליון שקל. באמריקן אקספרס הסתכמו העמלות מבתי עסק ב- 154 מיליון שקל וממחזיקי הכרטיסים ב- 31 מיליון שקל.

 

הריבית על האשראי בקבוצת ישראכרט, עמדה, נכון לסוף יוני, על 8.2% בממוצע, כאשר סכום האשראי שניתן ללקוחות הסתכם ב- 1.3 מיליארד שקל, גידול של יותר מ-60% בהשוואה לאשתקד.

 

חשש ללקוחות מועדון you

היקפי הקניות של מחזיקי כרטיסי האשראי של כאל עמדו במחצית הראשונה של השנה על 32.1 מיליארד שקל, גידול של 8.2% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

 

מספר הכרטיסים של החברה עמד בסוף חודש יוני על 2.3 מיליון, גידול של כ-100 אלף כרטיסים לעומת התקופה המקבילה אשתקד. 865 אלף מתוכם הינם כרטיסים חוץ בנקאיים. 20% מתוך סך הכרטיסים הכולל ( 463 אלף כרטיסים) מוגדרים כ"לא פעילים" .

 

נזכיר כי כאל מנפיקה את כרטיסי האשראי של מועדון you בשיתוף קבוצת אלון בעלת מגה, תחת המותג הבינלאומי דיינרס. במועדון חברים 160 אלף לקוחות מחזיקי כרטיס.

צלמים: אסף מגל ויוגב אטיאס

צלמים: אסף מגל ויוגב אטיאס

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מלבד סגירת סניפים או מכירתם לרשתות אחרות, עדיין לא ברור מה יקרה בכלל סניפי הרשת. מבחינתה של כאל המצב עלול להביא לנטישת לקוחות לטובת מועדונים אחרים.

 

למרות זאת, גורמים בחברה מציינים כי הנושא נמצא בבחינה מתמדת והחברה לא תוותר כל כך בקלות על הלקוחות. כך בין הייתר ביכולתה לאתר לקוחות הקונים דרך קבע בסניפים שנסגרו ולהציע להם הטבות אחרות ובכל מקרה לחברה יש תוכניות מגירה למקרה בו ההסדר הנוכחי של מגה לא יצלח.

 

סך העמלות שגבתה החברה במחצית הסתכמו ב- 557 מיליון שקל, מתוכם 307 מיליון שקל מבתי עסק ו- 250 מיליון שקל מהלקוחות מחזיקי הכרטיסים.

 

הריבית הממוצעת שגבתה כאל מלקוחותיה ברבעון האחרון, עמדה על 10.7%, והיא הגבוהה מבין חברות האשראי וכן גבוהה באופן משמעותי מהריבית הממוצעת בגין הלוואות הנלקחות בבנקים.

 

את המחצית הראשונה של שנת 2015 סיימה כאל עם רווח נקי של 74 מיליון שקל, עלייה של כ- 2% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. ברבעון השני של השנה הסתכם הרווח ב-42 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של 39 מיליון שקלים ברבעון המקביל אשתקד.

 

תוצאות חלשות ללאומי קארד

היקף הרכישות בכרטיסי אשראי של לאומי קארד הסתכם במחצית הראשונה של 2015 ב- 32.6 מיליארד שקל גידול של כ- 4%, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. מדובר בגידול מתון בהשוואה לרבעונים קודמים וכן בהשוואה לתוצאות חברות האשראי המתחרות. כך גם קטן הרווח של לאומי קארד צנח ב-13% במחצית והסתכם ב-90 מיליון שקל.

 

סכום העמלות שנגבו מבתי עסק עמד על 303 מיליון שקל במחצית, וממחזיקי הכרטיסים נגבו בתקופה זו 242 מיליון שקל.

 

מספר הכרטיסים התקפים בלאומי קארד, עמד בסוף יוני על 2.42 מיליון, מתוכם 436 אלף כרטיסים המוגדרים כלא פעילים.

 

הריבית הממוצעת שגבתה החברה מלקוחותיה בהלוואות שנתנה, נכון לסוף חודש יוני , עמדה על 7.7%.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים