הפגנה לזכר קורבן הזנות שהתאבדה: "לא להפסיק להזדעזע"
עמותת עלם וארגונים נוספים מבקשים לחלוק כבוד אחרון לאישה ששמה קץ לחייה בדירה שבה "חיה, נוצלה, סבלה ומתה", כיוון ש"המקרה מזעזע באופן קיצוני". בשבת יערכו עצרת לזכרה
המפגש הבלתי פוסק של פעילי עמותת עלם עם מנוצלי תעשיית המין עורר אותם לפעולה - לאחר שבסוף השבוע האחרון נודע על התאבדותה של אישה שהועסקה בזנות, בתל אביב. אנשי העמותה ארגנו עצרת לזכרה, ובכוונתם להתכנס במוצאי שבת כדי לחלוק לה כבוד אחרון. "אישה שבחרה לסיים את חייה בתלייה, בחדר שבו חיה ולצערנו גם נאלצה לספק בו שירותי מין לעשרות גברים מדי לילה - זו צעקה קיצונית שצריכה לגרום לנו להתעורר". כך הסבירה באולפן ynet רעות גיא מעמותת עלם.
גיא סיפרה כי רבים מהמועסקים בזנות מסיימים את חייהם שלהם בגילאים מוקדמים: "30 זה הגיל הממוצע שבו מסיימים את החיים. חלק בהתאבדות, חלק נרצחות, חלק משימוש יתר בסמים, אלכוהול או חומרים ממכרים אחרים שעוזרים להם בעצם לשרוד את ה'חיים', אם אפשר לקרוא לזה חיים בעולם הזנות".
בעמותה יודעים על 40-30 בני אדם שמתו בעשור האחרון מתוך העיסוק בזנות. "כל מקרה הוא מזעזע. ביום שבו נפסיק להזדעזע, כנראה נדע שאנחנו לא במקום הנכון", אמרה גיא. "אבל אני חושבת שהמקרה הזה הוא מזעזע באופן קיצוני".
גיא הוסיפה כי כדי לשנות את המציאות העגומה נדרשים צעדים מעשיים, "בראש ובראשונה צריך להגיע לכל אותן נשים ולראות איך אפשר לסייע להן ולשפר את השירותים שניתנים להן. הדבר השני שצריך לבדוק הוא החקיקה הלא מספיק טובה במדינת ישראל".
בשבת כאמור יתכנסו לזכרה של האישה ששמה קץ לחייה. "המטרה שלנו זה לכבד את זכרה, לתת כבוד מינימלי לאדם מת. אם אנחנו לא נעשה את זה, אף אחד במדינה לא יידע". על האישה סיפרה גיא שבני משפחתה המעטים מאוד חרדים מפרסום, ובכל מקרה העניין הציבורי הוא שמדריך את מארגני האירוע. "זה כמובן לא יכול להיגמר בעצרת. הרעיון הוא לעורר את הציבור כדי שהזנות תהיה פחות לגיטימית, כדי שנוכל להבין שזאת בעיה חמורה. זה לא מקרה שאפשר להתעלם ממנו".