שתף קטע נבחר
 

בלי אנטיביוטיקה יותר בריא? מיתוסים על עוף

האם יש תחליף לעוף שיספק את הוויטמינים החיוניים? למה עדיף להתעקש על עוף שגדל ללא אנטיביוטיקה? ומה לגבי חלבונים ועליה במשקל? הגיע הזמן לנפץ כמה מיתוסים בתזונה המשפחתית

המגמה היום בארץ ובעולם היא לנסות לאכול כמה שיותר בריא ולדאוג לתזונה נכונה ומזינה. לאנשים כבר יש מודעות גבוהה והם מבינים שהתזונה שלהם משפיעה באופן ישיר על בריאותם. לא חייבים לעשות שינויים מרחיקי לכת כדי לאכול בריא ובעזרת שינויים קטנים יחסית אפשר ורצוי לשדרג את התזונה.

 

עוד בנושא:

פסטה משודרגת עם טעמים מפתיעים

שניצל בציפוי גרנולה

איך מטפלים בבשר?

 

בטוחים שאתם יודעים הכול על התזונה שאתם מכינים למשפחה שלכם? הנה חמישה מיתוסים על עוף, שכדאי להכיר:

 

1. אי אפשר למנוע לגמרי את השימוש באנטיביוטיקה בתעשיית המזון

לא נכון: בישראל אין תקנות של משרד הבריאות המתייחסות לגידול ללא אנטיביוטיקה, ולכן רוב החברות אכן משתמשות באנטיביוטיקה בגידול העופות. השימוש באנטיביוטיקה בישראל נעשה בשני אופנים מרכזיים - טיפול בתחלואה בהתאם לצורך ומתן זרזי גדילה אנטיביוטיים על בסיס קבוע.

 

בדיקות לשאריות אנטיביוטיקה מבוצעות על בסיס מדגמי ובדיעבד, כך שקשה לאכוף את אי המצאות שאריות חומרים אנטיביוטיים בגופם של בעלי החיים. ניתן להימנע משימוש באנטיביוטיקה, בין היתר, על ידי שמירה על רמת סניטציה מאוד גבוהה ומתן תוסף מזון על בסיס צמחי.

 

 ( ) ( )

2. לא עולים במשקל מחלבונים ולכן אפשר לאכול עוף ללא הגבלה

לא נכון: כמות החלבון שאנו אוכלים משפיעה על הרכב הגוף וחילוף החומרים. אכילת יתר, גם כשהיא מבוססת על חלבונים ולא על פחמימות, גורמת לעליה במשקל ולכן בשום סוג מזון לא כדאי להגזים ולא לצרוך בכמות מופרזת.

 

ההמלצה היא לשלב בין כל סוגי המזון וכמובן להוסיף כמה סוגי ירקות בכל ארוחה. אפשר ואף רצוי לוותר על הפיתה או הלחמניה ליד מנת העוף, ולדאוג לצלחת צבעונית ומנה מזינה של כל אבות המזון.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

3. עוף שגדל ללא אנטיביוטיקה וללא תוספת הורמונים בריא יותר מעוף אחר

נכון: נתינת אנטיביוטיקה על בסיס קבוע לעופות עלולה לגרום להופעתם של זנים אלימים של חיידקים המפתחים עמידות בפני אנטיביוטיקה. זהו אחד החששות המרכזיים בצריכת עוף שקיבל אנטיביוטיקה. אולי זו גם הסיבה שניצנים ראשונים של מוצרים מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה מתחילים להופיע בשוק.

 

 ( ) ( )

4. מאכלים כגון כוסמת, חומוס ובורגול לא מהווים תחליף הולם לעוף

נכון: אמנם מדובר במאכלים בריאים אך הם מספקים כמות קטנה יחסית ולא מספיקה של חלבון. למרות שמאכלים אלו מכילים דווקא יותר פחמימות, משום מה הם נחשבים כתחליף ראוי לחלבון.

 

טענה זו לא נכונה כי מדובר בכמות קטנה, ולכן אנשים שלא צורכים עוף, חייבים לצרוך על בסיס קבוע תחליפים בכמות המתאימה, לצרוך ויטמינים ובעיקר לעשות בדיקות תקופתיות כדי לדעת איזה חוסרים יש להם.

 

5. אפשר להפשיר עוף על השיש

לא נכון: יש להפשיר עוף במקרר או במיקרוגל במצב הפשרה. בשום פנים ואופן אין להפשיר על השיש. אם העוף הופשר במיקרוגל, יש לבשלו מיד, שכן ייתכן שחלק מהבשר התחיל להתבשל.

 

 







 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הקפידו לבדוק בסופר מה כתוב על התווית
מומלצים