לקראת תקיפה? צה"ל מתחמש בפצצות מונחות לטווח ארוך
כעשור לאחר נחיתתו קלט מטוס "סופה" (F-16I) את הנשק המתקדם המכונה "ברד חד". גורמים בחיל האוויר: " מדובר ביכולת מכפילת כוח לטייסת"
לאחרונה התקיימה בטייסת ביקורת כשירות מבצעית שתפקידה לתת את החותמת הסופית על פעילות הטייסת עם הנשק בעת לחימה. "הביקורת היא האירוע שמסמן את כניסת הטייסת לכשירות. היא סופו של תהליך משותף של המטה, עולם התחזוקה, עולם ההדרכה וטייסת 'הפטישים' שסייעה בתהליך הקליטה", הסביר רס"ן אסף, שהוביל את הביקורת בלהק מבצעי-אוויר.
>>עוד באתר ערוץ 20>>
"הקליטה של האמל"ח מביאה עמה תפיסת הפעלה חדשה שעוסקת במטרות דינמיות ובטיסה עם כמות גדולה של חימוש. חיברנו את הטייסת לדרישות המבצעיות של החיל כדי לבנות מתאר טיסה מותאם שדורש תפעול מערכות רבות", פירט רס"ן אסף. "המתאר הביא את יכולת הטייסת לקצה. נדרשנו לפעול באופן חשאי, בלילה, לבצע את משימותינו ולהביא תוצאים מבצעיים משמעותיים", סיפר מפקד הטייסת, סא"ל תומר.
רק באחרונה פורסם כי צה"ל מתכנן להתחדש במטוסי תדלוק שאמורים לאפשר תקיפה ביעדים מרוחקים. גורם בחיל האוויר הסביר כי "אנחנו צריכים לפתח יכולת אווירית לתדלק, ועכשיו אנחנו צריכים לחשב עלויות, יעילות ושיקולים נוספים בין שתי האפשרויות".
גם חיל הים מתחמש בשנים האחרונות. בספטמבר שעבר הגיעה ארצה צוללת "אח"י תנין", היא הרביעית מתוך שש צוללות גרמניות שאמורות להגיע ארצה. היא מסוגלת לשאת טילי שיוט בעלי טווחים ארוכים וניתן לצייד אותן בראשי נפץ גרעיניים.
כמו כן, במאי האחרון חתם משרד הביטחון על עסקה עם חברת הספנות הגרמנית המייצרת את צוללות הדולפין עבור חיל הים על רכישת ארבע ספינות סיור מתקדמות. כלי השיט, שיועברו לידי חיל הים, נועדו להגן על אסדות הגז בים התיכון.