שוקולד - אאוט: כך תכינו כריכים בריאים לביה"ס
עוד שבוע וקצת, יסתיים החופש הגדול ויתחילו הלימודים ואיתם ההתלבטות הקבועה לגבי הרכב הכריך שהילדים לוקחים לבית הספר. הנה כמה הצעות לכריכים בריאים שגם הילדים שלכם יאהבו
שנת הלימודים במרחק נגיעה וזה הזמן להחליט החלטות בריאות לשנה הקרובה. היות שבדרך כלל ארוחת הבוקר שלהם מורכבת מכריכים, כדאי שמרכיביהם יכילו ערכים תזונתיים שיתרמו לבריאותם של הילדים: גם חלבונים לבניית השרירים וגם שומנים ופחמימות שיעניקו אנרגיה.
קראו עוד במדור בית בריא
לקראת החזרה לביה"ס: 5 מזונות שיעזרו להתרכז בלימודים
לא חייבים סנדוויץ: ארוחות עשר לילדים לביה"ס
איך צפייה בטלוויזיה משפיעה על המשקל של הילדים שלכם?
הכלל החשוב כשבוחרים ממרח לכריך הוא לשים לב לרשימת הרכיבים, אם קונים מוכן ולדעת מה הוא מכיל אם מכינים בבית. בצורה כזו נימנע מהכנסת מרכיבים "נסתרים" שלא היינו רוצים לפגוש ללחם.
כדאי שנבדוק אם לא נכנס לכריך של הילדים סוכר עודף, או שומן טרנס שלא ידענו על קיומו.
בכל מקרה, כדאי להתחיל בבחירה בריאה של הלחם. רצוי הלחם, הלחמניות או אפילו הפיתות יהיו מקמח מלא. אם הילדים פחות אוהבים, אפשר להציע להם לשלב בין סוגי לחם שונים.
איך תכינו כריכים בריאים - בקלות?
שתפו את הילדים בבחירה מראש. מומלץ להכין מערכת כריכים שבועית, כזו שתכינו יחד עם הילדים, כדאי כבר לפני תחילת שנת הלימודים.
הקפידו על מגוון. יש אמנם ילדים שרוצים כל הזמן לאכול את אותו הדבר כל יום, וברור שזה קל מאוד עבור ההורים, אבל פחות בריא. כדאי לגוון בממרחים ובמה שהכריכים יכילו.
אל תימנעו מתחליפים. אפשר פעם בשבוע לילדים לאכול משהו אחר מאשר כריכים, זה גם יקל עליכם וגם יאפשר להם להתגעגע לכריכים.
שימו לב איזה מוצרים מכילים הכי פחות נתרן ומלח. העדיפו את המוצר בעל תכולת הנתרן הנמוכה.
תיבול טבעי. עשבי תיבול הינם תחליפים מצוינים לטעם. אם יש פטרוזיליה, אין צורך במלח כדי לתת טעם. כך גם נענע, בזיליקום, אורגנו וטימין יתאימו למגוון מילויים שונים.
העדיפו הכנה ביתית של הממרחים. אם יש מילויים שאתם יכולים להכין לבד – תכינו לבד וכך תחליפו מוצרים מעובדים שלרוב מכילים נתרן רב.
הממרחים שתוכלו לאמץ
ממרחים מתוקיםמומלץ לסכם עם הילד על יום אחד בשבוע שבו ניתן להכניס כריך מתוק עם אחת מהאפשרויות הבאות:
ממרח חלבה
דבש
ממרח שוקולד ביתי או סילאן.
לתחושת שובע: ממרחים על בסיס חלבון
החלבון חיוני לבניית הגוף ולצמיחה לגובה ותורם לתחושת השובע. אפשר להכין כריכים עם:
חביתה: ניתן לשלב בתוכה עשבי תיבול, פטריות ובצל.
גבינות לבנות: לרוב ניתן להסתדר עם גבינות של 5%, אך מדי פעם אפשר להשתמש גם בגבינות 9% ואף בגבינת שמנת.
גבינות קשות: אלה הגבינות הצהובות והמלוחות (כמו הגבינה הצפתית).
לבניית שרירים: ממרחים על בסיס שומני
טחינה: עדיף להשתמש בזו המלאה המכילה יותר סידן.
ממרח בוטנים: חשוב לבדוק שאינו מכיל סוכר אלא רק בוטנים.
ממרח אבוקדו: מומלץ לטפטף כמה טיפות לימון כדי למנוע השחרה.
ממרחים המכילים רכיב שומני וחלבון
חומוס
קטניות מבושלות: כמו למשל, ממרח אפונה.
אל תוותרו על ירקות
ילדים רבים לא אהבים ירקות בתוך הכריך שלהם, אבל אם הם חתוכים בנפרד, הילדים נוטים לאכול אותם ואפילו לבחור את אלה שהם אוהבים. כדאי להשקיע באריזה נפרדת של הירקות ללא קשר למילוי שבתוך הכריך.