שתף קטע נבחר

 

השר גבאי: "אין מניעה לשרוף פסולת במקום להטמין"

בנאומו בוועידת קלינטק למיחזור, הציע השר להגנת הסביבה את הפתרון במקרים שבהם אי אפשר למחזר את הפסולת

האם בקרוב יעלמו האתרים להטמנת פסולת? השר להגנת הסביבה אבי גבאי אמר הבוקר (יום ד') בועידת קלינטק למיחזור: "אני לא רואה מניעה להצטרף לעולם ולשרוף אשפה במקום להטמין". בדבריו ציין השר גבאי כי מרגע שלא הצליחו למחזר את האשפה, לדעתו אין מניעה לשרוף אותה.

 

השר אמר כי הוא מבקש לקדם את נושא הפחתת ייצור האשפה: "בעניין זה חוק האריזות הוא כלי בסדר, אבל לא מספיק משמעותי ומצריך חיזוקים. אחד מהם הוא חוק השקיות ונצטרך לחשוב על כלים נוספים שיסייעו בעניין. אבל מרגע שייצרנו את האשפה ולא הצלחנו למחזר אותה אני לא רואה מניעה להצטרף לעולם ולשרוף אותה במקום להטמין".

 

פסולת באתר חירייה. ארכיון (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
פסולת באתר חירייה. ארכיון(צילום: ירון ברנר)
 

 

השר להגנת הסביבה התייחס גם לחוק הפיקדון: "אכן, היו וישנם מחשבות לצמצם את החוק לגבי בקבוקים ופחיות, אך בשלב זה אני לא מתכוון לקדם את הנושא. גם בשל סדרי עדיפויות וגם משום שאני לא חש בנוח עם הנתונים שמוצגים. למשל - במחזור בקבוקים גדולים מציגים שאנחנו יותר טובים מגרמניה. לא נראה לי הגיוני שאנחנו נמצאים מעבר לגרמניה בנושא הזה ולכן לא קיבלתי החלטה בנוגע לכך. אני לא מקבל החלטות בלי לראות את הנתונים ולבדוק אותם".

 

ועידת קלינטק למחזור, הנערכת היום בקריית שדה התעופה, עוסקת בטיפול באשפה שלנו, זיהום קרקעות ועוד. הוועידה מנסה לשקף את תמונת המצב בכל הנוגע לטיפול בפסולת היום ולהעלות על סדר היום הציבורי את הדרכים והשיטות בהם יש לנקוט כדי להגיע ליעד האופטימלי של אפס פסולת בישראל. השר גבאי פתח את הוועידה ולאחריה התקייים פאנל בנושא הפרדת פסולת ופסולת בניין. בסדר היום של הוועידה: מושב בנושא הפיכת פסולת תעשייתית למשאב ולאחר מכן פאנל בנושא הטיפול בקרקעות מזוהמות, בדגש על מתחם תע"ש.

 

חיים אלוש, מנכ"ל קבוצת משוב ויו"ר ועידת קלינטק, אמר: "זוהי הפעם הראשונה שהמשרד להגנת הסביבה מרים את הכפפות ומשנה את המדיניות שלו בנושא שריפת הפסולת. במדינות מתוקנות בעולם שריפת הפסולת יוצרת פתרון אמיתי. על מדינת ישראל להיות בתוך תהליך כזה. כיום כ-80% מהפסולת במדינה מגיעה להטמנה בלבד ולכן יש צורך בנוסף למיחזור גם בתהליך של שריפת פסולת".

 

מנכ"ל אדם טבע ודין, עו"ד עמית ברכה, התייחס לדבריו ואמר כי "אנו אומרים שנים רבות שלשריפה יש נזקים רבים. החשש הכבד הוא שבסופו של דבר מתן לגיטימציה אמיתית לשריפה של הפסולת הנותרת תוביל להרחבת השימוש בכלי הזה. וזה מה שמדאיג. אם יתחילו במתן היתרים מינוריים הדבר עלול להתרחב. יש לבחון את כל הטכנולוגיות הטובות ביותר, וייתכן שבמצבים מסויימים ברגע שתהיה טכנולוגיה לטיפול ביתרת הפסולת, ניתן יהיה לשרוף אותה. אבל אנחנו עדיין לא שם. הדבר עלול להוות תקדים מסוכן ומתן לגיטימציה ליותר ויותר משרפות על חשבון כלים אחרים".

 

קצת היסטוריה: כך פינו פעם אשפה    (צילום: ליאור פז)

קצת היסטוריה: כך פינו פעם אשפה    (צילום: ליאור פז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלעד גוטמן
השר אבי גבאי
צילום: אלעד גוטמן
צילום: אורן טסלר
אלוש. תומך ברעיון של השר
צילום: אורן טסלר
מומלצים