שתף קטע נבחר
 

איש המפתח

האלוף (במיל') דורון אלמוג שהמליץ להדיח את גל הירש מהצבא עדיין לא התבטא בנוגע למינוי למפכ"ל. אך מדוע ארדן לא התייעץ עם אלמוג או עם האלוף יורם יאיר שבדק את האוגדה בהובלת הירש במלחמת לבנון ה-2. אם ארדן היה שואל, אלמוג היה עונה: 4 ועדות קבעו את כישלונו של הירש

השאלה אם גל הירש ימונה בסופו של דבר למפכ"ל הבא של המשטרה טמונה לא מעט בהחלטות שיקבל בימים הקרובים אלוף במילואים דורון אלמוג.

 

אלמוג, שעמד בראש ועדת החקירה לחטיפת החיילים אהוד גולדווסר ואלדד רגב ז"ל במלחמת לבנון השנייה, יושב בינתיים על הגדר. לדברים של אלמוג, אם יחליט להשמיע אותם, יהיה משקל רב. יש לו בטן מלאה, אבל כרגע אין לו כוונה לפתוח חזית ציבורית.

 

השר ארדן מסביר מדוע בחר בגל הירש    (צילום: אבי חי, אורי דוידוביץ ואלי סגל )

השר ארדן מסביר מדוע בחר בגל הירש    (צילום: אבי חי, אורי דוידוביץ ואלי סגל )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ניתן להעריך בזהירות שהתסכול שלו גדול, גדול מאוד. אם יחליט לפנות לוועדת טירקל, לשר לביטחון הפנים גלעד ארדן יהיה קשה מאוד שלא לחזור בו מהחלטתו. אז גם תישאל שאלה מהותית אחת: איך ארדן לא התייעץ איתו ולא עם האלוף (מיל') יורם יאיר (יה-יה), שמונה לבדוק את תפקיד האוגדה של הירש במלחמה עצמה.

 

מדובר בשני אלופים מכובדים לשעבר שעשו משהו בחייהם, והם למעשה גם הרלוונטיים ביותר לבחינת תפקודו של הירש באירוע החטיפה ובמלחמה. הדילוג על שניהם גובל ברשלנות בבדיקת התאמתו של המועמד לתפקיד.

לא התייעצו איתו. דורון אלמוג (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
לא התייעצו איתו. דורון אלמוג(צילום: עופר עמרם)

מינה את הירש ללא התייעצות. ארדן (צילום: אפי שריר, אלכס קולומויסקי) (צילום: אפי שריר, אלכס קולומויסקי)
מינה את הירש ללא התייעצות. ארדן(צילום: אפי שריר, אלכס קולומויסקי)

אלמוג כתב ואמר דברים קשים על הירש. בניגוד לקצינים אחרים, שהיו מסוכסכים עם האוגדונר, בין השניים היו יחסים קרובים שבאו לידי ביטוי בביקור של הירש בביתו של האלוף ובשיחות אישיות קרובות. ניתן להעריך במידה רבה של סבירות כי אם ארדן היה פוגש באלמוג, הוא היה מזכיר לו שארבע ועדות שונות קבעו את כישלונו של הירש: הראשונה של תא"ל אבי אשכנזי, השנייה שלו, השלישית של יה-יה והרביעית של וינוגרד. בהמשך הוא היה שומע ש"המינוי גרוע מאוד".

 

המילה כישלון, על הטיותיה השונות, הייתה עולה שוב ושוב בשיחה כזו, לו היתה מתקיימת. אלמוג היה מסביר את האחריות של הירש כמפקד האוגדה להורדת הכוננות בגזרה לפני החטיפה שהיוותה עילה למלחמה, ואיך הסיור יצא למשימה כאילו היה מדובר בטיול שנתי – בלי פקודות ובלי תדריך מסודר – על אף הנחיות הרמטכ"ל דאז דן חלוץ שחודדו בעקבות חטיפת גלעד שליט רק חודש קודם לכן.

 

אלמוג לא היה מביע בפני השר התנגדות להצנחה מבחוץ של קצין בכיר מהצבא, רק היה מבקש לשקול שוב מיהו האיש והאם עמד במבחן האש החשוב כל כך. הרי לא חסרים אנשים מתאימים מחוץ למערכת. אם השיחה הייתה נשמרת בארבע עיניים, סביר להניח שארדן היה שומע אמירות קשות וחמורות יותר על התנהלותו האישית של הירש אחרי שהדו"ח נכתב ואיך הפך הוא עצמו למטרה.

 

ומה היה קורה אם השר היה מזכיר את הקביעה של השופט וינוגרד מהשבועות האחרונים שלפיה נגרם להירש עוול? אלמוג היה ודאי עונה לו בשאלה: על בסיס מה הוא קובע זאת? האם הגיעו לכבוד השופט רשתות קשר חדשות או שהיכולת הרטורית של הירש הקסימה גם אותו?

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים