שתף קטע נבחר

 

זו כבר לא אגדה: רכבת הזהב הנאצית נמצאה

בפולין מאשרים את מה שעד כה היה רק שמועה: הצהרה על ערש דווי הובילה לאיתור רכבת האוצרות שנעלמה ב-1945. "יש בה ציוד צבאי, ואולי גם זהב, חפצי אמנות ויהלומים", אמר שר התרבות הפולני. מחפשי זהב נוהרים לאזור

 

 

פולין מאשרת: רכבת הזהב הנאצית נמצאה    (צילום: רויטרס)

פולין מאשרת: רכבת הזהב הנאצית נמצאה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עד עכשיו זו הייתה רק שמועה, מעתה זה ככל הנראה אמת לאמיתה - רכבת הזהב הנאצית נמצאה. שבוע לאחר ששני גברים טענו כי מצאו את האוצר, טענה שהובילה לבהלה לזהב בפולין, התקיימה היום (ו') מסיבת עיתונאית מיוחדת ובה הודיע שר התרבות הפולני כי בתמונות מכ"מ ניתן לראות את הרכבת החבויה מתחת לקרקע. 

 

כתבות נוספות ב-ynet

סערה עולמית בברידג': "אלופים ישראלים רימו"

יונים וחריונים: כך הציג שגריר שוויץ באיראן את נתניהו

 

לפי שר התרבות, ההצהרה על מציאת הרכבת ניתנה על ערש דווי, רגע לפני המוות. עם זאת, זהותו של אותו אדם עדיין לא ידועה. ב"טלגרף" הבריטי נכתב כי על פי "רדיו ורוצלאב" הפולני, הרכבת ממוקמת בין ורוצלאב לוולבז'יך, ליד וולבז'יך. שר התרבות הפולני אמר כי כל מה שיימצא ברכבת יוחזר לבעליו החוקיים, אם ניתן יהיה לאתרם.

מסילת הרכבת בפולין, באזור שבו אותרה הרכבת (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מסילת הרכבת בפולין, באזור שבו אותרה הרכבת(צילום: EPA)

אורכה של הרכבת המשוריינת - 100 מטרים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אורכה של הרכבת המשוריינת - 100 מטרים(צילום: EPA)

נמצאה מתחת לקרקע, באמצעות מכ"מ (צילום: EPA) (צילום: EPA)
נמצאה מתחת לקרקע, באמצעות מכ"מ(צילום: EPA)

תוכנה של הרכבת לא ידוע. לדברי שר התרבות פיוטר זוקובסקי, ככל הנראה יש ברכבת ציוד צבאי, אך גם קיימת אפשרות שיימצא בה זהב, חפצי אמנות, יהלומים ומסמכים שונים. "זהו ממצא חסר תקדים", הוסיף. "יש סיכוי של יותר מ-99% שהרכבת קיימת". אורכה של הרכבת המשוריינת 100 מטרים, והרשויות מאבטחות אותה.

 

עם השמועה על חשיפת רכבת זהב נאצית במערב פולין החלה בהלה לזהב, והממשלה החליטה אתמול להזהיר את המחפשים כי הרכבת עלולה להיות ממולכדת. בימים האחרונים התקשורת המקומית עוסקת רק בנושא הזה, לאחר ששני גברים - גרמני ופולני - טענו כי גילו קרון רכבת משוריין בוולבז'יך.

  

עד היום קיומה של הרכבת לא אושר, אך מעתה קיומה הוא ככל הנראה עובדה מוגמרת. "ברכבת עלולים להיות חומרים מסוכנים מתקופת מלחמת העולם השנייה", אמר שר התרבות זוקובסקי אתמול. "יש סיכוי גבוה מאוד שהרכבת ממולכדת". לדבריו, נצפתה עלייה משמעותית במחפשי המטמון באזור: "אני מפציר בציבור להפסיק לחפש את הרכבת עד שיושלמו ההליכים הרשמיים וניתן יהיה לוודא שהיא לא מכילה חומרים מסוכנים".

טירת קשיאש. האגדה האורבנית תוכח כנכונה? (צילום: AFP) (צילום: AFP)
טירת קשיאש. האגדה האורבנית תוכח כנכונה?(צילום: AFP)

מסיבת העיתונאים, היום (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מסיבת העיתונאים, היום(צילום: EPA)

הרכבת שנמצאה נעלמה בשנת 1945 והיא עמוסה בשלל מהעיר ברסלאו, שהייתה שייכת בזמנו לגרמניה וכיום שייכת לפולין ונקראת ורוצלב, בשעה שכוחות הצבא האדום התקרבו לאזור בסוף מלחמת העולם השנייה. כלי תקשורת אחד בפולין דיווח כי הרכבת הייתה עמוסה בתחמושת והייתה שייכת לוורמאכט, צבא גרמניה הנאצית.

 

"רדיו ורוצלאב" הזכיר את האגדה האורבנית לפיה הרכבת הנאצית עמוסת האוצרות נכנסה לתוך מנהרה ליד מבצר קשיאש באזור שלזיה-תחתית ההררי ומעולם לא יצאה ממנה. על פי אגדה זאת, המנהרה נסגרה מאוחר יותר ומיקומה נשכח. לפי אותה טענה, הרכבת נשאה בקרונותיה רובים, "ציוד תעשייתי", אבני חן, ואוצרות אחרים יקרי ערך.

 

עד כה לא נחשפה זהותם של שני הגברים שאיתרו אותה. פרקליטם ירוסלב קמיילבסקי אמר כי הם סיפקו לרשויות המקומיות תיאור של הרכבת. "אלו אנשים רציניים. מה שהם סיפקו במהלך השיחות גורם לי להאמין שזה אמיתי", אמר אתמול. השניים דורשים לקבל עשרה אחוזים מערך הפריטים שנמצאים עליה.

 

הנאצים השתמשו ברכבות כדי להעביר לברלין את השלל שבזזו במהלך המלחמה בשעה שכוחות בעלות הברית והכוחות הסובייטיים התקדמו לעבר הבירה הגרמנית ממזרח וממערב בחורף ובאביב 1945.

 

במקרה אחד, הכוחות הנאציים העבירו רכבת בת 24 קרונות משא מבודפשט לכיוון גרמניה שזכתה לכינוי "רכבת הזהב" משום שהכילה אוצרות פרטיים, בהם זהב, כסף וציורים יקרי ערך של יהודים הונגרים ששוויים נאמד ב-200 מיליון דולר. רכבת זאת נעצרה על ידי חיילים אמריקנים, שעל פי חקירה אמריקנית שנערכה לאחר מכן, לקחו לעצמם חלק מהשלל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
כך נראית רכבת הזהב?
צילום: EPA
מומלצים