שתף קטע נבחר

 

"איראן והאיחוד האירופי דנות בהסכם נפט וגז"

אתר בלומברג מדווח כי האיחוד האירופי רוצה להפחית את התלות ברוסיה, ואחת האופציות היא איראן. גם אמרו מקורות באיחוד

האיחוד האירופי פועל להגיע להסכם עם איראן, שיוביל לשיתוף פעולה עתידי בנושא האנרגיה. כך פרסם אתר בלומברג, המסתמך על שני מקורות באיחוד.

 

אותם מקורות אמרו כי ההסכם לא יכול להיחתם לפני חודש נובמבר, וציינו כי מודבר בשיחות חשאיות. לדבריהם, "ההסכם יסלול את הדרך לשיחות על חוזים ספציפיים בעתיד, אך ייחתם רק לאחר שהעסקה מול איראן שנחתמה בחודש יולי - תיכנס לתוקף".

 

נשיא איראן ושר החוץ הבריטי, השבוע בטהרן (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
נשיא איראן ושר החוץ הבריטי, השבוע בטהרן(צילום: רויטרס)
 

 

על-פי הפרסום בבלומברג, אירופה מחפשת ספקים חדשים של אנרגיה כדי להפחית את תלותה ביבוא גז מרוסיה, המספקת כיום 27% מהגז שנצרך ביבשת. במסמך מדיניות שפורסם בשנה שעברה, הנציבות האירופיות, הזרוע המבצעת של 28 מדינות האיחוד האירופי, נאמר כי מדינות כמו איראן יכולות לתרום למטרה זו.

 

באתר נכתב עוד כי העסקה תכסה חמישה תחומים: חוזי נפט וגז טבעי, אנרגיה מתחדשת ויעילות אנרגטית, שווקי כוח, תשתיות אנרגיה והשקעות ישירות בתעשיית האנרגיה של איראן.

 

בבלומברג ניסו לקבל את תגובת הממשל האמריקני, אך הדוברים לא ענו לטלפון. בנציבות האירופית בבריסל אמרו בתשובה לשאלות שמסגרת ההסכם "תהיה לחקור תחומים של שיתוף פעולה דו-צדדי ביניהם בתחום האנרגיה".

 

הפגישה בין נשיא איראן לשר החוץ הבריטי    (צילום: רויטרס)

הפגישה בין נשיא איראן לשר החוץ הבריטי    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ב-1 ביולי 2010 נכנס לפועל צו של הנשיא אובמה אוסר למכור טכנולוגיות, סחורות ושירותים לתעשיית הנפט והגז הטבעי של איראן. הצו גם אוסר על הממשל האמריקני לחתום על חוזים עם חברות שעושות עסקים עם איראן, ושם יד על השקעות ושיתופי פעולה בתחום האנרגיה עם גופים איראניים.

 

במקביל, באותו יום האיחוד האירופי ביצע עליית מדרגה ופרסם מגבלות חדשות שנוגעות למגזרי האנרגיה, המסחר, התחבורה, הבנקאות והביטוח באיראן. המגבלות החדשות כללו איסור על השקעות חדשות, מכירות, אספקה, או העברה של ציוד וטכנולוגיות למגזר האנרגיה של איראן ולחברות איראניות שמעורבות בזיקוק, בהמסת גז טבעי ובחיפושי גז והפקתו מחוץ לאיראן. החוק החדש חייב את כל החברות באיחוד האירופי לפקח על מטענים חשודים בדרך לאיראן וממנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
זריף וקרי בחודש יולי
צילום: רויטרס
מומלצים