קנדה: לא מוסלמי? לא תקבל דיור ציבורי
אוסטין לואיס (21) הוא בעל מוגבלות שמנסה לשכור דירה בקנדה, בעזרת סבסוד המדינה. באחרנוה נדחתה בקשתו מאחת החברות שמנהלות מיזם דיור. הסיבה: הוא לא מוסלמי
לואיס מנסה למצוא דירה זולה, שמותאמת לצרכיו בעיר הגדולה. הוא ניגש לעשרות דירות דרך "Housing Connections", ארגון המנהל רשימות המתנה למחכים לדיור מסובסד בקנדה.
השבוע, לואיס קיבל מכתב מהארגון שהודיע לו כי הוא הוסר מרשימת ההמתנה לדירה בשדרות פינץ' מערב, שמופעלת על ידי הסניף המקומי של אגודת הזרם האחמדי באסלאם בקנדה.
במכתב נאמר כי "החזון של הקהילה הזו כולל דיור למשקי בית שלפחות אחד מהם משתייך לאחמדים, פירושו שאם אף אחד מן הפרטים במשק הבית הוא חבר, תוסר מרשימת ההמתנה".
>>עוד באתר ערוץ 20>>
אימו של לואיס, לורה וייטוואי טענה כי הסרת שמו של בנה "נובעת מדעות קדומות. זה גזעני, זה פסול בכל מובן שהוא. זה נוגד כל דבר שקנדה מייצגת עבורי".
וויינטאווי פנתה אל ערוץ החדשות, Global News לאחר שקיבלה את המכתב ואמרה כי מדובר באפליה לא הוגנת שמופעלת על בנה רק משום שאינו מוסלמי.
"אם זה חוקי, זה צריך להיות לא חוקי. זה מעליב, זה מה שזה", היא אמרה.
תחת החוק המחוזי, לא אמורים לדחות שוכרים פוטנציאליים על בסיס דתי.
"המטרה של מסמך זכויות האדם באונטריו היא לוודא שאנשים מרגישים כחלק מקהילה ושהכבוד שלהם נשמר ושערכם מוגן", אומר שיין מרטינז, עו"ד פלילי שמתמחה בסוגיות של זכויות אדם.
מנגד, עיריית טורונטו אומרת שהשימוש של קבוצה אתנית או דתית מסוימת מקובלת באופן חוקי.
"אחמדייה קיבלה רשות תחת סמכות העירייה להיכנס להסכם ולייסד להגביל שכירות לחברים מוסלמים בלבד, בהסכם שאושר על ידי מועצת העיר בנובמבר 2002. ההסכם להקמת בוצע על ידי שני הצדדים ויש לו טווח של חמש שנים עם תאריך תוקף עד הראשון בינואר 2015, זאת על פי ג'ון גוסגאנץ', מנהל אגף הדוברות של העירייה.
"מדיניות המנדט של העיר מאפשרת למפעילי דיור ציבורי להגביל את הדירות לבודדים בעלי מוצא אתני או דתי ספציפיים שמתאימים לקריטריונים מסוימים", אמר גוסנאץ'.
אך וייטאווי אומרת שבנה כבר מתמודד עם אתגר לא פשוט למצוא דירה בגלל מגבלתו הפיזית, ונטילת האפשרות הזו רק מרעה את המצב.
דת האסלאם היא השנייה הפופולרית ביותר בקנדה אחרי הנצרות, כשלמעלה מ-3 אחוזים מאזרחי קנדה מגדירים עצמם כמוסלמים. לבני הקהילה האחמדית יש קשרים טובים עם הממשלה והם מסייעים במקרים הומניטריים רבים.