אב הפעוט מתאבל: "החליק לי מהידיים"
תמונת גופתו של איילן כורדי בחוף בבודרום בטורקיה עדיין ממשיכה להכות גלים ברחבי העולם. אביו עבדאללה סיפר כי הסירה שעליה שטו התהפכה לאחר שאנשים נעמדו. "החזקתי את ידה של אשתי, אבל ילדיי החליקו לי". הונגריה ובולגריה שוקלות: הקמת גדר הפרדה כמו בישראל
"החזקתי את אשתי, אבל ילדיי החליקו לי". כך סיפר בכאב עבדאללה כורדי, אביו של איילן, שגופתו נסחפה לחוף בבודרום בטורקיה, ותמונתו פורסמה ברחבי העולם ועוררה זעזוע קשה שרק מסמל את משבר המהגרים שפוקד את אירופה.
בראיון לסוכנות הידיעות "דוגאן" בטורקיה סיפר האב כי 12 מהגרים היו על הסירה שניסתה להביאם לחוף מבטחים ביוון. "היו עלינו חגורות הצלה ואז הסירה התהפכה כי אנשים נעמדו", סיפר האב המתאבל.
- עוד סיפורים מרתקים בדף הפייסבוק של דסק החוץ
מלבד איילן שטבע למוות, עבדאללה כורדי איבד גם את רעייתו ואת אחיו. "היה חשוך וכולם צרחו. אשתי וילדיי לא שמעו את קולי. ניסיתי לשחות לחוף ולא הצלחתי למצוא את אשתי וילדיי", סיפר האב. "הלכתי לבית החולים ושם גיליתי את רוע הגזירה.
משפחת כורדי רצתה להגר לקנדה, אך בקשתם נדחתה. אחותו של האב, המתגוררת בוונקובר, סיפרה כי ניסתה לסייע להם יחד עם שכניה. "לא הצלחנו להוציא אותם מסוריה ושיקבלו אותם בקנדה, אז בגלל זה הם עלו על הסירה ליוון", סיפרה הדודה.
קודם לכן דווח כי טורקיה עצרה ארבעה מבריחים סורים בחשד שהיו מעורבים בארגון הסירה שהובילה את משפחת כורדי ליוון. בין העצורים נמצא גם קפטן הסירה.
בינתיים באירופה ממשיכים להתמודד עם גלי ההגירה ההמוניים של הפליטים ממדינות המזרח התיכון ומצפון אפריקה. מדינות אירופה מחפשות פתרונות יצירתיים וכנראה מצאו אחד כאן בישראל. גורם ישראלי אמר לסוכנות הידיעות רויטרס כי הונגריה ובולגריה התעניינו באפשרות להקים גדרות הפרדה כפי שהקימה ישראל בגבול הדרום.
לפי הגורם, המדינות כבר ערכו בדיקות ראשוניות לגבי האפשרות של רכישת הטכנולוגיה להקמת הגדר. בהונגריה ובבולגריה סירבו להגיב לדיווח.
הדיווח מגיע לאחר יום של אלימות בתחנת רכבת מחוץ לבודפשט לאחר שכוחות משטרת הונגריה עצרו את הרכבת הראשונה שהגיעה מבודפשט ועשתה את דרכה לעיר שופרון הסמוכה לגבול עם אוסטריה. עם עצירת הרכבת הורו השוטרים למהגרים הרבים, רובם מסוריה, לרדת מהרכבת בעיר ביצ'קה, שבה שוכן מרכז קליטה למהגרים. המשטרה המקומית סגרה את התחנה, הוציאה ממנה את העיתונאים והכריזה עליה כ"אזור מבצעי".
במקביל לאירועים האחרונים, צרפת וגרמניה הודיעו כי יכינו הצעה משותפת בניסיון לפתור את משבר המהגרים ולהחליט אילו מדינות יקבלו אותם וכיצד תתבצע החלוקה בכל אירופה.
"האיחוד האירופי צריך לנקוט החלטה משמעותית בהתאם לערכיה", נאמר מטעם ארמון האליזה לאחר שהנשיא פרנסואה הולנד שוחח עם קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל. "האנשים האלה, גברים, נשים וילדים, בורחים ממלחמה ומרדיפה. הם צריכים הגנה בינלאומית".