הצבא ההונגרי יערך לבלום את זרם הפליטים
זרם הפליטים לאירופה ממשיך להתחזק ומאות אלפי פליטים צובאים על דלתות אירופה. ראש ממשלת הונגריה, המשמשת כמעבר, אומר: "לא מדובר בבעיה אירופאית, מדובר בבעיה גרמנית"
תמונות התינוק המהגר שגופתו נפלטה מן הים לצד מחזות של פליטים הדורשים לעלות על הרכבות אל גרמניה הפכו את משבר ההגירה לאירופה לבעיה שלא ניתן יותר להתעלם ממנה. אמש, הגיע אודי גונן, בעל אתר "גלובלי" לעשות סדר בדברים.
"מדובר במשבר הגדול ביותר מאז מלחמת העולם השנייה", קבע גונן. לדבריו, בניגוד למשבר כלכלי שיכול לאחד את מי שמתמודד נגדו, המשבר הזה "פועל על העצב החשוף והעדין ביותר באירופה" וכולל עיסוק בטיפול בפליטים וזכויות אדם.
>>עוד באתר ערוץ 20>>
- חשיפה: אריה דרעי בחן שינוי ימי הכדורגל לפני 12 שנים
ראש ממשלת הונגריה מיהר להכריז כי כמו ארצו, גם מדינות אחרות מאירופה אינן צריכות להתמודד עם זרם הפליטים העצום: "אף אחד לא רוצה להישאר בהונגריה. אף אחד לא רוצה להישאר בפולין, בסלובקיה או באסטוניה. הם רוצים ללכת לגרמניה", הצהיר.
כתב הרשות ההונגרית, פיטר ברוייר סיפר בשידור כי חברי הפרלמנט ההונגרי יצטרכו לחוקק חוקים חדשים על מנת להשתמש בצבא ההונגרי ככוח שיפעל מול המסתננים. הוא גם סיפר כי הרכבות שיוצאות מבודפשט מגיעות רק עד לגבול אוסטריה, שם המהגרים יצטרכו להתמודד עם בקרת הגבולות האוסטרית אם ברצונם לעבור.
"השר הממונה על משרד ראש הממשלה ביקש משגרירות גרמניה שתנפיק ויזות או אישורי כניסה למהגרים", סיפר ברוייר. הכתב אמר גם כי יש הסוברים שעד תחילת החורף יגיעו למעלה ממיליון פליטים לאירופה.
גונן הסביר כי המשבר מחזיר את אירופה שניים-שלושה דורות אחורה וזהו המצב שנועד האיחוד האירופי למנוע, אך לדבריו המשבר העצום מעמיד בסימן שאלה גדול את היכולת האירופית להתמודד כגוש עם בעיה כה חמורה.
מנגד, טוען בעל "גלובלי", כי דווקא בפן הכלכלי יש שמרוצים מכך שהרכב אוכלוסיית המהגרים מורכב בעיקר מגברים צעירים, שמחפשים עבודה ויכולים להיות כוח עבודה יעיל עבור היבשת המזדקנת.
"אירופה לא נערכה כלל לזרם המהגרים העצום, אך קשה לומר שמדובר בהפתעה. זרם המהגרים החל עוד בעשור הקודם, והתחזק ב-2011 עם האביב הערבי", תיאר גונן את האוכלוסייה שמנסה להגיע למערב אירופה.
לדבריו, הכתובת הייתה על הקיר "בכל מעבר גבול בטורקיה ובכל ספינה שטבעה", אך היבשת התעלמה. אם בעבר הקצב היה קטן יותר, היום מדברים על מאות אלפים בחודש ואולי מיליונים. החשש הגדול שניצב בפני האיחוד הוא השלמה עם העובדה שגם בשנות ההגירה שקדמו למשבר האביב הערבי, הציבור האירופי כבר יודע שהאוכלוסייה החדשה לא תיטמע.
"הרוב המכריע הם אנשים מסכנים, פליטים, אבל תמיד הבודדים שהגיעו לאידיאולוגיות קיצוניות מכתיבות את הדיון. אחרי הפיגועים במדריד ובלונדון, הם קובעים את סדר היום. נקודת האל-חזור עברה לפני שנתיים".