חוקרים: גילינו את סטונהנג' 2 בבריטניה
מדובר באתר הנמצא כ-3 ק"מ מהמקום שבו הונחו אבנים גדולות. במקום החדש התגלו לפחות 90 אבנים בגובה 4.5 מטרים כל אחת
סטונהנג', האתר ארכיאולוגי המיסתורי שבדרום מערב בריטניה, לא לבד? חוקים סבורים כי אחד המונומנטים הפרהיסטורים הגדולים באירופה נמצא מתחת לאדמה, כ-3 ק"מ מסטונהנג'. מדובר באתר גדול יותר מזה המוכר כיום.
ארכיאולוגים שהשתמשו במכונות בעלות ראדאר גילו לפחות 90 אבנים בגובה 4.5 מטרים כל אחת, שהיוו בעבר חלק מזירת מישור סולסברי בווילטס. המקום ככל הנראה שימש לטקסי דת פולחניים לפני 4,500 שנה.
האבנים נמצאו על צידן מתחת לאדמה על קצה חומות דורינגטון, במקום שבו היה בעבר יישוב בתקופה הנאוליתית.
מומחים מאמינים שהאבנים הופלו במכוון כדי לסייע ביצירת האות C, שניתן לראות היום. הארכיאולוגים לא יודעים להגיד מתי בדיוק הופלו האבנים.
על פי ההערכה המקובלת, שימש אתר סטונהנג, זה' שמוכר לנו, לפולחן דתי הקשור בשמש. הערכות נוספות טוענות שמדובר בשעון אסטרונומי, שאולי שימש ככלי לחיזוי תאריכים של ליקויי חמה וליקויי ירח. בקרב אנשים המאמינים בקיומם של חיים חוצניים יש הטוענים כי האתר נועד לנחיתת חלליות מן החלל החיצון. כך או כך, ייעודו האמיתי של האתר נותר בגדר השערה בלבד.
עד המאה ה-17 יוחסה בניית האתר לעמים רבים, ביניהם הרומאים, הדנים והצרפתים. צאצאי כת של כמרים קלטים שנקראים "דרואידים" טענו שאבות אבותיהם היו אלו שבנו את האתר.
אולם במאה ה-20 הוכח, בין השאר באמצעים כימיים, כי האתר נבנה זמן רב לפני שעמים אלו התקיימו. בחפירות ארכיאולוגיות שנערכו בסמוך לסטונהנג' בראשית המאה ה-21 התגלה כפר ששימש למגורים; החוקרים מקווים כי תגלית זו תסייע לשפוך אור על ייעודו האמיתי של האתר.
בשל המונומנטים הארכיאולוגים יוצאי הדופן שבאתר, הכוללים את מעגל האבנים העומדות, כ-300 תלי קבורה ושרידים פרה-היסטוריים רבים, נכנס בשנת 1986 סטונהנג' לרשימת אתרי המורשת העולמיים (World Heritage Site) של אונסק"ו.