כך נראים חיילי היי-טק: סיור מצולם בעיר הבה"דים
בקריית ההדרכה החדשה של צה"ל בנגב לא עושים תורנויות מטבח, יש מחשב לכל חייל והמרפאה נראית כמו קופת חולים חדישה. "להפתעתי ממש טוב כאן", אמרה טירונית. "הטכנולוגיה יוצאת דופן". זה מה שמצפה ל-7,500 הקורסיסטים
מחשב לכל חייל, פלזמות על הקירות, מגורים חדישים ובלי תורנויות מטבח. נא להכיר את עיר הבה"דים שבנגב - קריית ההדרכה ע"ש אריאל שרון. בימים אלה הבסיס כבר שוקק חיילים, חיילות ומדריכים, וסיור שערך ynet מעלה שחרף הקשיחות והדיסטנס שלא השתנו, תנאי השירות של הקורסיסטים כיום נוחים פי כמה משל אלה שחיילים התרגלו אליהם עד עתה.
עיר הבה"דים כינסה לתוכה בסיסי הדרכה שהיו מפוזרים ברחבי הארץ, בהם בתי הספר לשלישות, תקשוב, משטרה צבאית, לוגיסטיקה, רפואה ועוד. היא מתפרסת על 250 דונם וכוללת כ-100 כיתות. היא צפויה להכיל כ-10,000 איש, מתוכם כ-7,500 חניכים ב-950 קורסים מקצועיים.
"ברגע שהטירון מגיע לכאן הקריה עוטפת אותו מקצה לקצה", מסביר ראש מדור רובאות, סרן גל פישר. "האימונים, בהם גם מתחם המטווחים, הם המתקדמים ביותר".
הטירונים בקריית ההדרכה מופתעים מהתנאים אבל מתרגלים מהר מאוד. "להפתעתי ממש טוב כאן", אמרו טירוניות שעמן שוחחנו. "הטכנולוגיה יוצאת דופן". גם עבור המדריכים התנאים מאפשרים להתמקד בהוראה בלבד. סגן נועם ליאל, מפקדת קורס ת"ש של חיל השלישות, מסבירה: "הרבה יותר קל לנו להתנהל. החניכות אוכלות טוב,
ישנות טוב, יש להן מזגנים בחדרים. זה ממש עולם אחר ממה שהיה לנו בצריפין".
המרפאה בעיר הבה"דים נראית יותר כמו קופת חולים חדישה עם בית מרקחת צמוד. מפקדת המרכז הרפואי וראש מדור רפואה בקריית ההדרכה, רב סרן זהבה דויטש: "מעבר לקירות הלבנים, הגודל והמרווח - שזה יתרון גדול שאין אותו בהרבה מקומות - יש את הציוד הרפואי החדש ביותר".
הטירונים כאמור לא יעשו תורנות מטבח, משום שהוא מופעל על ידי חברה פרטית שזכתה במכרז. כעת מפעילה החברה שלושה חדרי אוכל אך בעתיד היא תפעיל שישה. בחדר האוכל אין הפרדה בין קצינים לחיילים ואפילו מפקד הבסיס אוכל פה. אם תהיתם, האוכל לא רע בכלל.