בטעם רע: פליטים גרים במחנה בוכנוואלד
כבר בחודש ינואר אישרה גרמניה לאפשר למבקשי מקלט להשתכן במחנה הריכוז הנאצי, שבו נרצחו יותר מ-56 אלף יהודים. כעת מתגוררים שם 21 פליטים. "לא אכפת לי מה היה כאן בעבר. המקום הזה טוב לי"
גרמניה מנסה לפתור את משבר המהגרים ומאשרת לעשרות אלפים לחצות לשטחה, אך העומס הרב של הפליטים המגיעים לשם הביא את גרמניה לאשר לאפשר להם להתגורר במקום שהיה מחנה ריכוז ובו נרצחו עשרות אלפי יהודים במלחמת העולם השנייה.
משבר המהגרים - כתבות נוספות:
המפרציות משיבות אש: "רוב התושבים - זרים"
מחנה עבודה מאחורי גדר: "כמו בגוואנטנמו"
זעם המהגרים: "די ללכלך את אירופה"
ה"דיילי מייל" הבריטי התחקה אחר שוכני מחנה הריכוז בוכנוואלד בגרמניה, לשם הגיעו כ-250 אלף יהודים מרחבי אירופה בתקופת הנאצים, מתוכם כ-56 אלף נרצחו. 21 פליטים מתגוררים שם כעת.כבר בחודש ינואר אישרה גרמניה את המהלך מעורר המחלוקת ומעניקה לכל מהגר הנמצא שם 135 אירו לטובת מזון בזמן שהם ממתינים לאישור השהייה.
אחד המהגרים הוא עבד א-רחמן מאסה מאריתריאה שמתגורר באחד מחדרי המחנה עם חברו אייאה טסינט. "לא אכפת לי מה היה כאן קודם", אמר מאסה. "המקום הזה טוב לי.
מהגר אחר הוא דיוארה מאלג'יריה שנמצא בבוכנוואלד כבר שבוע. "טוב כאן. להרבה מאוד מחבריי אין אפילו את זה".
ראש המחוז כריסטיאין הנקה אמר כי מדובר בפתרון זמני שנועד בשל מצב חירום. "יש הרבה מקום כאן ויש המוני מהגרים שמגיעים. אין פתרון אחר", הוא הסביר.
תופעת המהגרים רק גוברת ולפי נתוני הארגון הבינלאומי להגירה, יותר מ-430 אלף מהגרים ופליטים חצו את הים התיכון, מתוכם 2,750 מצאו את מותם או נעדרים בים. לפי הנתונים, 310 אלף הגיעו ליוון ו-121 אלף לאיטליה. בנוסף, כ-2,000 עשו את דרכם לספרד ו-100 מצאו את מקומם במלטה.
מוקדם יותר הודיע ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן כי החל מהשבוע הבא ייעצרו מבקשי מקלט שייכנסו בניגוד לחוק לגבולות מדינתו. כבר עכשיו עוצרת הונגריה מבקשי מקלט ושמה אותם במחנה רוסקה.
אלפי מבקשי מקלט החלו לצעוד היום (ו') מהונגריה לכיוון וינה בירת אוסטריה. המשטרה סגרה חלק מהכביש המהיר כדי לדאוג לביטחונם ולאפשר להם לצעוד בבטחה. אורבן שהודיע על תחילת המעצרים משבוע הבא טען שהמהגרים מסרבים לשתף פעולה עם הרשויות. בנוסף, הודיעה דנמרק כי לא תקלוט אף מבקש מקלט מתוך 160 אלף שנמצאים במדינות כמו הונגריה, יוון ואיטליה - אשר האיחוד האירופי רוצה לפזר במדינות הגוש.
גרמניה, שקלטה עד כה את הכמות הגדולה ביותר של הפליטים, דורשת כי מדינות האיחוד יסייעו בנטל ויקלטו יותר מהם. בינתיים, הקנצלרית אנגלה מרקל סופגת ביקורת מימין ומשמאל במדינתה על התנהלות ממשלתה במשבר הפליטים. מי שהפתיע היה סגן מפלגת הבת של מרקל, האנס פיטר פרידריך שהאשים כי גרמניה איבדה שליטה.
מרקל נתנה אישור לעשרות אלפי מבקשי מקלט להגיע לאוסטריה ומשם לגרמניה כדי להקל על הלחץ במדינות האיחוד. עם זאת, גם הציבור מתחיל לאבד את אמונו בקנצלרית. לפי סקר שנערך במדינה, שניים מכל שלושה גרמנים אומר כי הממשלה עושה עבודה רעה בטיפול במשבר.