מדד המחירים לצרכן ירד ב-0.2% באוגוסט
ב-12 החודשים האחרונים מסתכמת האינפלציה בפועל במינוס 0.4%. הירידות הבולטות - מחירי ההלבשה (4%) ופירות טריים (6%). העליות הבולטות - מחירי נופש וטיולים (11.9%) וירקות טריים (1.3%); הערכות - הריבית במשק תישאר ללא שינוי, על 0.1%
מדד המחירים לצרכן ירד ב-0.2% באוגוסט. כך פרסמה בצהריים (א') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. גם האינפלציה מתחילת השנה מסתכמת בשיעור זהה.
כתבות נוספות בנושא מדד המחירים לצרכן :
מחירי הסחורות ירדו אך מוצרי המזון לא יוזלו
מדד יולי עלה ב-0.2%; מדד הדיור זינק ב-1%המחירים לא עולים. אז למה הכל יקר לי?
האינפלציה בפועל, המחושבת 12 חודשים לאחור (מדד אוגוסט 2015 לעומת מדד אוגוסט 2014) אף נמוכה יותר, בשיעור של מינוס 0.4%, והיא נמצאת לכן עדיין מתחת לגבול התחתון של תחום יעד האינפלציה השנתי שקבעה הממשלה (3%-1%). לעומת זאת קצב האינפלציה בארבעת החודשים האחרונים, על פי נתוני המגמה, משקף כבר יציבות מחירים (אפס אינפלציה).
לירידת המדד בחודש שעבר תרמו בעיקר ירידות עונתיות במחירי הפירות הטריים (6%), ההלבשה (4%) וההנעלה (3.4%) וכן ירידות בסעיפי התצרוכת דלק ושמנים לכלי רכב (4%) ושירותי טלפון ואינטרנט (2.1%). ירידות אלה קוזזו בחלקן על ידי עליות במחירי הנופש וטיולים (11.9%), ירקות טריים (1.3%) ושירותי דיור בבעלות הדיירים (0.8%).
הערכות: הריבית לא תשתנה
סעיף הדיור, שהוא הסעיף בעל המשקל הגדול ביותר בסל מדד המחירים לצרכן, עלה בחודש שעבר ב- 0.7%. מדד שירותי דיור בבעלות הדיירים, המודד למעשה את השינויים בחוזי שכירות חדשים שנחתמו בחודשיים האחרונים לעומת חוזים שנחתמו בחודשים המקבילים בשנה שעברה, עלה כאמור באוגוסט ב-0.8%, בהמשך לעלייה של 0.9% בחודש הקודם. מדד שכר הדירה בחוזים מתחדשים עלה בחודש שעבר בשיעור מתון הרבה יותר של 0.2%. מחירי הדירות בפועל, שאינם כלולים בחישוב מדד המחירים לצרכן, עלו בחודשים יוני-יולי לעומת החודשיים הקודמים ב- 0.9%. כתוצאה מכך מחירי הדירות גבוהים כעת ב- 6% ממחיריהן הממוצעים בתקופה המקבילה בשנה שעברה.
מדד אוגוסט לא צפוי להשפיע על החלטת הריבית לחודש אוקטובר שתקבל הוועדה המוניטרית של בנק ישראל. ההערכה היא לכן שחברי הוועדה יחליטו בסוף החודש להשאיר את הריבית חודש נוסף ללא שינוי, בנקודת השפל של 0.1%. זאת בעיקר על רקע ההערכה של בנק ישראל שקצב האינפלציה במשק בחודשים האחרונים מתיישב עם חזרת האינפלציה אל תחום היעד השנתי שקבעה הממשלה (3%-1%). בבנק ישראל מעריכים אומנם כי חזרת האינפלציה לתחום היעד תתעכב בעקבות התחדשות הירידות במחירי האנרגיה והסחורות בעולם, וההפחתה המתוכננת בתעריפי החשמל בארץ, אולם תהליך זה צפוי להתבצע גם ללא נקיטת מהלכים דרסטיים בתחום הריבית.
עוד בערוץ הכלכלה: כך תשוו מחירים עבור סל הקניות שלכם: