שתף קטע נבחר
 

אופניים חדשים לילד? זו הדרך הנכונה לבחור

לקראת ההתנפלות השנתית הגדולה על חנויות האופניים וכיבוש רחובות הערים על-ידי הדור הצעיר, קבלו מספר עצות חשובות לבחירה נכונה ובטוחה

גם אתם בדרך לרכוש אופניים חדשים לילד? אם כן, אתם בחברתם הטובה של עשרות אלפי הורים אחרים המכינים עצמם לקראת חגיגת הדיווש השנתית ביום כיפור. מדי שנה, לקראת הצום והשבתתת הרכב המנועי, הופכות חנויות האופניים למוקד עלייה לרגל עבור רבים, בתקווה להשלים חוסרים. זה אומר בדרך כלל רכישת אופניים, אך גם אבזור רכיבה בטיחותי ואופנתי. ואף מילה על אופניים חשמליים שאינם רלוונטיים כאן.

 

 

 

הילדים רוכבים על אופניים, חשמליים או בכוח השרירים? שמרו עליהם היטב

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אם נדמה לכם שקניית אופניים היא עסק פשוט, בו נכנסים לחנות ובוחרים בזוג כלשהו רק כי הוא נראה טוב, טעות בידכם. עולם האופניים מציע כיום דגמים המתאימים לכל גיל וגודל רוכב, לכל ייעוד ויכולת, סגנון או נפח חשבון העו"ש. היצע כזה מקשה אמנם על הבחירה, אך הוא הופך אותה באופן טבעי למדויקת יותר מבעבר, ומאפשר להתאים לרוכב והרוכבת אופניים מהם יהנו כמה שיותר.

 

קבלו אם כן מספר עקרונות שיעזרו לכם לבחור אופניים מתאימים. רק זכרו לפני הכל - בטיחות היא ערך עליון, כולל קסדה ומיגונים מתאימים, ביגוד הולם והכוונה מוקדמת. כבר הזכרנו את העובדה שבלי קסדה לא עולים על אופניים, בכל גיל אך בעיקר ילדים ונוער?

 

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 

איך בעצם מתחילים

הגיע הזמן לזרוק לפח את מקל המטאטא ולוותר על הריצה אחרי אופניים קטנים, כבדים ומגושמים עם "גלגלי עזר". שיטת לימוד הרכיבה בעזרת "אופני צעידה-הליכה" נחשבת כיום לטובה ויעילה הרבה יותר. כזוג האופניים הראשון לילד שאינו יודע לרכוב כלל, מומלץ לחפש את האופניים הקטנים ללא הדוושות, עליהם יכול(ה) הזאטוט(ה) לרכוב ללא חשש, וללמוד את רזי שיווי המשקל וההיגוי. הזמן המומלץ על-ידי מומחים כהתחלה מתאימה הוא גיל שנתיים-שלוש. הזכרנו כבר שחייבים גם כאן קסדה, הן לצורך חינוך והן לבטיחות - למרות המהירות הנמוכה?

 

  • הילד עדיין לא מדווש? כך תלמדו אותו לרכוב

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 

שימו לב כי למותגים השונים אין ממש חשיבות כאן, שכן מדובר במוצר מאד (מאד) פשוט ובסיסי. כך גם לגבי אבזור היקפי שאינו נחוץ. המחירים? כמה מאות שקלים, לא יותר. הקפידו על משקל קל ככל הניתן, ואל תשכחו כמובן לכוון את גובה המושב כדי לאפשר לרגלי הילד לנוח בבטחה על הקרקע. זכרו - אין כאן בלמים אחרים, ולכן המנעו מ"שיעורי רכיבה" במורדות תלולים.

 

מי שבכל זאת מתעקש על עניין הדיווש, רצוי שיתמקד באופניים שאינם כבדים מדי (והם כבדים מאד בדרך כלל), במכלולים איכותיים יחסית ובגלגלי עזר בציפוי גומי ולא פלסטי. בכל מקרה, כאשר אתם מכוונים את הגלגלים עבור הרוכב(ת), עשו זאת כאשר האופניים נוטים מעט הצידה. כך תאפשרו רכיבה בקו ישר ועל שני גלגלים, כאשר יצליחו. המחירים כאן - בסביבות ה-300-400 שקלים.

 

כמה גדול זה קטן?

כפי שלא תרכשו לילד נעליים גדולות מהדרוש רק כדי שיוכל להשתמש בהן גם בעוד חצי שנה (לא תעשו זאת, נכון?) ולא תקנו לו חולצה ומכנסיים בשתי מידות מעבר לרצוי כדי לחסוך ברכישת בגדים חוזרת (גם זה לא, אנחנו מקווים), כך אל תרכשו אופניים גדולים מהמידה הדרושה רק כי "הילד גדל מהר". ילדים שרוכבים כבר על אופניים, ומגיעים לחנות כדי לרכוש זוג חדש ואולי אף מתקדם יותר, אמורים לעשות זאת בהתאמה לגודלם.

 

מאפשרים לילד לרכוב על אופניים קטנים מדי? אתם פוגמים לא רק בהנאה מהרכיבה, אלא גם לא מאפשרים דיווש נכון, ולכן מגדילים את הסיכוי לפציעות בברכיים. אופניים גדולים מדי מצד שני, יקשו על השליטה עבור מי שממילא עושה צעדים ראשוניים יחסית בעולם הרכיבה. אין מנוס, ואת הרכישה חייבים לבצע כאשר הרוכב עצמו נמצא אתכם, ואפשר לבדוק במקום האם מידת האופניים אכן מתאימה לו.

 

בעקרון יש להקפיד על הנקודות הבאות:

  • מרחק נוח בין המושב לכידון, המושב לדוושות ולרצפה. כך יוכל הרוכב לשלוט בכלי באופן מיטבי.
  • אם יש צורך, כוונו את הכידון כך שיתאים. אם אין אפשרות מספקת, ניתן אפילו להחליף את מוט הכידון.
  • הרגל אינה צריכה לגעת ברצפה במצב ישיבה וכאשר האופניים ניצבים - אלא אם מדובר ברוכבים מאד צעירים.
  • בעת הדיווש אל לרגליים להתקפל ביותר מ-90 מעלות בתנועה מעלה, שכן זה עשוי לגרום לפציעות.
  • ישיבה זקופה מדי אינה בריאה לגב. יש לשבת בכיפוף גב קל, ולאפשר בכך ספיגת זעזועים יעילה יותר ומניעת מכות היישר לעמוד השדרה.
  • כאשר הרוכב עומד ניצב על הקרקע, אמור להשאר מרחק מסוים בין צינור השלדה העליון למפשעה.

 

בהקשר לגודל המתאים, אי אפשר מבלי לציין את מידת החישוקים המומלצת לפי גובה. כל זאת מבלי לכלול את גודל השלדה, אליה התייחסנו כבר. מידת החישוק, גם אם לא בלעדית, מעניקה מושג על היחס בין גודל האופניים וגובהו של הילד. קבלו התאמת חישוק לגובה:

  • "12 - עד 90 ס"מ גובה
  • "14 - עד 100 ס"מ
  • "16 - עד 110 ס"מ
  • "18 - עד 120 ס"מ
  • "20 - עד130 ס"מ
  • "24 - מ-130 ס"מ ומעלה

 

 וזכרתם קסדה, נכון?

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
היכונו לכיבוש הרחובות
צילום: מוטי קמחי
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים