שתף קטע נבחר

 

מצרים מטביעה את מנהרות חמאס

צבא מצרים שואב מים מהים התיכון בניסיון להשמיד את מנהרות ההברחה. בעזה מדווחים על נזקים סביבתיים קשים ובחמאס מגנים: "הטלת מצור"

כשברקע המבצע האינטנסיבי של הצבא המצרי "זכות החלל/שהיד" בצפון חצי האי סיני למיגור הטרור, נראה שמשטרו של הנשיא עבד אל-פאתח א-סיסי לא שוכח גם את הטיפול במנהרות ההברחה בגבול שבין חצי האי סיני לבין רצועת עזה.

 

הדיווח ברשת אל-ג'זירה

הדיווח ברשת אל-ג'זירה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

רשת אל-ג'זירה, הידועה בסיקורה המוטה נגד שלטון א-סיסי, דיווחה ביממה האחרונה מפי עדי ראייה כי הצבא המצרי החל לשאוב מי ים מהים התיכון דרך צינורות גדולי מימדים בניסיון להשמיד ולהטביע את מנהרות ההברחה בדרך של הטבעה.

 

בסוכנות הידיעות הטורקית "אנטוליה", שגם כן אינה מזוהה עם האג'נדה של הממשל המצרי, טענו כי חלק מהמנהרות קרסו חלקית כתוצאה מזרימת המים אליהן בכמויות גדולות.

 

בעיתוי מעניין פורסמו באל-ג'זירה כביכול תמונות שהשיגה הרשת הקטארית השנואה במצרים, שמצביעים לכאורה על הגברת קצב חפירת בריכות הדגים הגדולות באזור הגבול עם הרצועה לקראת מילוי אותן בריכות במי הים התיכון שאמורים כאמור להטביע את מנהרות ההברחה.

מים בכל עבר ()
מים בכל עבר

העזתים מזהירים מהשלכות סביבתיות ()
העזתים מזהירים מהשלכות סביבתיות


דחפורים מצריים באזור הרצועה ()
דחפורים מצריים באזור הרצועה

כבר בחודש אוגוסט האחרון פורסם בכלי תקשורת בינלאומיים על תחילת חפירת אותן בריכות דגים. נראה כי הזרמת מי הים אליהן היא המשך של אותה חפירה.

 

בעזה כבר נשמעה תרעומת רבה לנוכח הניסיון החדש של מצרים לשים קץ למנהרות ההברחה בטענה שיהיו לכך השלכות סביבתיות קשות מאוד. גורמים ממשלתיים בעזה קראו למצרים לחדול מהפרויקט, שעשוי לאיים על מי התהום הטובים לשתייה ברצועה בעקבות השימוש במי מלח. בחמאס כבר גינו בחריפות את הפרויקט המדובר וטענו כי מדובר למעשה בחידוש המצור המוטל על הרצועה.

 

"בשעה אחת בלילה הצבא המצרי שאב כמויות גדולות של מים מהים התיכון לתוך צינורות גדולים שהונחו בתוך שוחה שמשתרעת לאורך הגבול בין הצד המצרי לרצועת עזה", סיפר לסוכנות הידיעות הטורקית "אבו אחמד", כינוי של אחד מבעלי המנהרות בגבול הרצועה עם סיני.

 

לדבריו, "כמויות גדולות של מים זרמו לתוך עשרות המנהרות שנועדו להברחת מוצרי מזון, תרופות וחומרי בנייה מהצד המצרי לרצועה, מה שגרם לבעלי חלק מהמנהרות להשתמש במשאבות כדי להוציא את המים מהמנהרות בניסיון למנוע את קריסתן".

 

עם זאת, הביע "אבו אחמד" פסימיות באשר ליכולות של בעלי המנהרות להשתלט על המים שזורמים לעבר המנהרות שלהם לנוכח האמצעים הדלים והכמויות הגדולות של מי המלח שמוזרמים לשם. מהצד המצרי לפי שעה לא יצאה התייחסות רשמית לנושא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים