שתף קטע נבחר
 

רשויות ארה"ב במרדף אחר סודות הבנקים השוויצריים בישראל ובסינגפור

41 בנקים שוויצריים חתמו על הסכמי חנינה עם משרד המשפטים האמריקני תמורת חשיפת התכסיסים שבהם השתמשו על מנת לסייע ללקוחותיהם האמריקנים להסתיר נכסים. כעת עוקבים האמריקנים אחר הכסף שהוסתר במוסדות בנקאיים בישראל ובסינגפור

לאחר שהבנקים השוויצריים פתחו לרווחה את דלתותיהם לחקירת הרשויות האמריקניות, מוסדות פיננסיים בישראל ובסינגפור הפכו כעת למטרות אפשריות לחקירות הרשויות לגבי העלמת מס של אזרחים אמריקנים. כך מסרו לבלומברג עורכי הדין והתובעים ממשרד המשפטים האמריקני המעורבים בחקירה.

 

רשות המסים: נחקור את הישראלים שהחזיקו חשבונות בשווייץ

ארז טל החזיק חשבון בשווייץ ובו 7 מיליון דולר

חקירה בשוויץ: 7 בנקים חשודים במניפולציה במחירי הזהב והכסף

 

הבנקים בישראל מושכים במיוחד את תשומת ליבו של משרד המשפטים האמריקני. בשנה שעברה, סגן התובע הכללי אז, ג'יימס קול ציין כי מתקיימת "חקירה מתמשכת ומקיפה" לחשבונות בנק נסתרים בישראל. בנק לאומי כבר הסכים לשלם 400 מיליון דולר כדי ליישב חקירה בעניין זה בשלוחה שלו בארה"ב.

 

במסגרת החקירות, לפחות בנק שוויצרי אחד או שניים בשבוע עושים מה שבעבר לא היה עולה על הדעת - וחושפים לעולם את הסודות מאחורי המנגנון שלו שאפשר לאזרחי ארה"ב להעלים מס.

 

בעבר שוויץ נחשבה למעוז החשאיות, אך השנה 41 בנקים שוויצריים חתמו על הסכמי חנינה עם משרד המשפטים האמריקני תמורת הסגרת התכסיסים שבהם הם השתמשו כדי לעזור ללקוחותיהם להסתיר נכסים. הבנקים אף נוקבים בשמות הבנקאים והמתווכים השותפים למנגנון ומעבירים פרטים על זרימת הכספים שעליהם לא שולמו מסים. הבנקים בשווייץ מדרבנים אלפי אזרחים אמריקנים להסגיר את חשבונות הבנק שלהם המוסתרים מרשויות המס האמריקניות.

 

שטף המידע מעניק לרשויות ארה"ב את מה שהן צריכות כדי לבנות תיקים נגד אנשים פרטיים ומוסדות במדינות אחרות, אמרה קרולין קיראולו, התובעת הראשית לענייני מס במשרד המשפטים בארה"ב. "הכסף עובר מחוץ לשווייץ למגוון מקומות אחרים. אנו עוקבים אחרי הממצאים ואחר הכסף, לאיפה שהם לוקחים אותנו", אומרת קיראולו.

 

תוכנית החנינה לבנקים השוויצרים היא חלק ממאמץ למגר את תופעת העלמות המס. מאמץ זה הוגבר משמעותית בשנת 2009, לאחר שהבנק הגדול של שווייץ, UBS, שילם 780 מיליון דולר כדי למנוע משפט נגדו והרשויות בארה"ב החלו לחקור עוד 14 בנקים, כולל קרדיט סוויס.

 

בהסכם עם הרשויות, חטיבת הבנקאות הפרטית של סוסייטה ג'נרל הודתה שהעבירה נכסים של אזרחי ארה"ב ל"חשבונות פרטיים ועסקיים בבנקים אחרים בישראל, שוויץ, הונג קונג, לבנון, ליכטנשטיין וקפריסין". כך על פי תצהיר הבנק. החטיבה שילמה קנס של 17.8 מיליון דולר. דובר הבנק סירב להגיב. במסמכי ההסכם, בנק פאשה אמר כי כספי הלקוחות הועברו לבנקים בישראל ובהונג קונג, "בניסיון לחמוק מלהיתפס". הבנק לא הגיב. 

 

עוד בערוץ הכלכלה: מה הפיצוי בתביעה נגד הבנקים? צפו 

צילום: ניצן דרור, ג'ורג' גינסברג וניר כהן

צילום: ניצן דרור, ג'ורג' גינסברג וניר כהן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים