שתף קטע נבחר
 

באז אולדרין בי-ם: ניל דרך ראשון על הירח כי הוא היה קרוב יותר לדלת

בכנס החלל של משרד המדע סיפר ד"ר באז אולדרין כיצד עשה היסטוריה על הירח ואיך הוא מתכוון ליישב את מאדים

האדם השני שצעד על הירח - האסטרונאוט ד"ר באז אולדרין, משתתף בכנס החלל בירושלים, במסיבת עיתונאים הוא סיפר על תקופת שירותו בנאס"א וגם על הנחיתה ההיסטורית על הירח ביולי 1969.

 

בין השאר סיפר האסטרונאוט, בכנס שנערך על-ידי משרד המדע הטכנולוגיה והחלל - כיצד הצטרף לתוכנית החלל של נאס"א: "חודש לאחר מכן הנשיא קנדי נרצח בדאלאס. אנחנו התחלנו את האימונים ב-1963". הוא סיפר גם על טיסתו הראשונה לחלל בחללית ג'ימיני 12 ועל האימונים מתחת למים שפיתח.

 

באז אולדין בירושלים    (צילום: בראל אפרים)

באז אולדין בירושלים    (צילום: בראל אפרים)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

באז אולדרין בכנס החלל בירושלים (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
באז אולדרין בכנס החלל בירושלים(צילום: בראל אפרים)

 

על משימת אפולו 11 והנחיתה על הירח, אמר כי היא בר מזל שהגיע לעמדה הזו. הוא התבדח והסביר למה ניל אמסטרונג היה האדם הראשון שצעד על אדמת הירח. "הסיבה שניל יצא ראשון – כי הוא היה קרוב יותר לדלת", הוא אמר וגרם לנוכחים בחדר לפרוץ בצחוק רם. אולדרין התייחס לתוכנית החלל הישראלית: "אני יודע שהתוכנית מתקדמת יפה. ראיתי בירושלים את ההישגים. יש לכם פרויקט בתחרות של גוגל לטיסה לירח".

 

צילום: NASA

צילום: NASA

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בימים אלה מקדם אולדרין טיסה מאויישת למאדים והקמת מושבה שם. התכנון הוא שהתוכנית תצא לפועל ב-2039 – השנה שבה יציינו 70 שנה להגעה לירח. "אפשר לעשות הרבה דברים במאדים. מאז 1969 הייתה התקדמות של רובוטים בחלל, אבל לא בני אדם. אנחנו יכולים להביא דברים למאדים, אבל לא הרבה במכה אחת. אנחנו משקיעים המון כסף בפרויקט למאדים. נאמן 6 או 12 אנשים ונשלח אותם למאדים. אבל למה שהם יחזרו? הם יהיו החלוצים על כוכב אחר", אמר אולדרין.

 

חליפת החלל.  (צילום: ירון דרוקמן) (צילום: ירון דרוקמן)
חליפת החלל. (צילום: ירון דרוקמן)

 

בתחילת מסיבת העיתונאים קיבל אולדרין מגילות מים המלח ממנכ"ל משרד המדע הטכנולוגיה והחלל, עידו שריר.

 

אלדרין, כיום בן 85, נחשב לדמות צבעוניות בעולם החלל. הוא שיחק בין היתר את

 דמותו ותרם את קולו לסדרות וסרטים. כך, למשל, השתתף כאורח בסדרה "המפץ הגדול", "רוק 30", "רוקדים עם כוכבים" ותרם את קולו לסדרות האנימציה המצליחות "משפחת סימפסון" ו"פיוצ'ימורה". על שמו קרויה גם הדמות המפורסמת "באז שנות-אור" מהסרט "צעצוע של סיפור".

 

סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע, הטכנולוגיה והחלל מארחת בשבוע זה בירושלים את כינוס החלל העולמי השנתי (IAC). את הכינוס עורכת מדי שנה הפדרציה הבינלאומית לחלל (IAF) במדינה אחרת בעולם. הכינוס נחשב לאירוע השיא של עולם החלל ומכנס בשנה זו, על אף המצב הביטחוני הרגיש, יותר מ-3,000 מדענים, ראשי סוכנויות חלל ואנשי תעשייה בתחום החלל מרחבי העולם. הכינוס, הנערך בבנייני האומה בירושלים, כולל כ-30 סימפוזיונים, בהם כ-2,000 הרצאות של נציגים מכ-70 מדינות וכן תערוכת חלל ענקית של מוצגים בהשתתפות החברות המבוילות בעולם.

 

שר המדע, הטכנולוגיה והחלל אופיר אקוניס אמר בפתיחת הכינוס: "זהו מופע הצדעה מרשים למדע ולתעשיית החלל הישראלית. הכנס בירושלים, בעת הזאת, הוא הוכחה נוספת ששום אלימות או טרור לא ינצחו אותנו. התשובה הטובה ביותר ניתנה היום בדמות אלפי האורחים שמילאו את הכנס ושהייתם המתמשכת בישראל בכלל ובירושלים בפרט"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון דרוקמן
אולדרין - עשה היסטוריה
צילום: ירון דרוקמן
מומלצים