שתף קטע נבחר
 

מה יש לסינים להציע ליצואנים הישראלים?

למרות ההאטה הכלכלית הפוקדת את סין, השוק האסייאתי הוא אחד השווקים המתעוררים החשובים בעולם, והוא גם מגלם בתוכו את הפוטנציאל הגדול ביותר עבור היצוא הישראלי. אז איך לומדים את השוק הסיני, במי נעזרים ומי החברות הישראליות שיכולות לקפוץ על העגלה ולהרוויח? צפו

פתגם סיני עתיק אומר: "גם אם הגמל מורעב - הוא יישאר גדול יותר מסוס". למרות אירועי השנה האחרונה בסין - ההאטה הכלכלית, הרפורמה הכלכלית והקמפיין הלאומי נגד שחיתות - היא עדיין אחת מהמדינות בעלות שיעור צמיחת התל"ג המהיר ביותר בעולם, ויש בה מעמד ביניים גדול עם כוח קנייה הולך וגדל.

 

עוד בנושא

חברות הענק מסין מחפשות להשקיע בישראל

אנרגיה ירוקה: הזדמנות ישראלית ליצוא לסין

 

לא בכדי הענק הסיני הפך לאחד מיעדי היצוא העיקריים של ישראל. אם עד לפני מספר שנים דובר על כך שסין היא העתיד, כעת מבינים כי סין כבר הפכה מזמן להווה. ואם עד כה, היו אלו החברות הגדולות שזיהו את המגמה, כעת מצטרפות אליהן גם החברות הקטנות, בסיוע מכון היצוא הישראלי ומשרד הכלכלה.

 

ירידה ביצוא הישראלי? תלוי איך מחשבים!

אמנם, הנתונים האחרונים מצביעים על ירידה ביצוא הישראלי לסין בכ-8%, מהתקופה המקבילה אשתקד. אך כאשר מוציאים מהחישוב את ענף המינרלים והכימיכלים שספג ירידות חדות, בשל התנודות במחירי האנרגיה והשביתה במפעלי כי"ל, מתגלה תמונה הפוכה לגמרי - עלייה של כ-10% ביצוא לסין תוך גידול גורף ברוב ענפי היצוא העיקריים.

 

"לישראל וליהודים יש שם טוב בסין. ישראל נחשבת כמקור לחדשנות והייטק ולכן הרבה חברות סיניות קראו להשקיע בישראל", אומר אופיר גור, הנספח הכלכלי של ישראל בביג'ינג, בראיון לאולפן ynet. גור המבקר בימים אלו בארץ עם משלחות סיניות שבאו לרחרח מקרוב אחר הזדמניויות לשיתופי פעולה, מוסיף כי ישראל הפכה להיות אחד מהיעדים החמים להשקעה מצד הסינים. "אנחנו רואים יותר ויותר חברות קטנות ובינוניות מתחומי ההייטק ואף מתחומים מסורתיים, שמיצאות לראשונה לסין ומצטרפות למגמה הזאת".

 

לדבריו, השוק הסיני אינו קל לחדירה למרות גודלו, ולכן מדינת ישראל מסייעת רבות ליצואנים הישראליים כדי להתמודד מול הבירוקרטיה והרגולציה הסינית. "אנחנו מנסים לסייע, אם זה דרך מכון היצוא ואם דרך הנספחים הכלכליים שנמצאים במספר מקומות מרכזיים בסין. אם עד לפני 7 שנים דיברנו על נספח אחד שכיסה את כל סין - היום יש נציגויות בשאנגחאי, ביג'ינג, בגואנגז, הונג קונג, ובקרוב גם במקומות נוספים. זה אומר שהמערך בסין יהיה בקרוב יותר גדול מהמערך בארה"ב, שזה די מדהים".

 

צפו בראיון המלא

 

איך ישראל יכולה להרוויח מהסינים. צפו    (צילום : ניצן דרור ויוגב אטיאס)

איך ישראל יכולה להרוויח מהסינים. צפו    (צילום : ניצן דרור ויוגב אטיאס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הירידות בבורסה הסינית - הזדמנות ישראלית

לאחרונה עלה החשש ממיתון בכלכלת סין, לאחר שלפני כחודשיים, הבורסות צנחו בחדות. אך לדברי פגי מזרחי, מנהלת יחידת סין במכון הישראלי לייצוא ולשיתוף פעולה בינלאומי, הירידות הן דווקא הזדמנות ישראלית. "מיתון בבורסה הסינית גורם הרבה פעמים למשקיעים סינים להשקיע במדינות אחרות. בגלל האטת הצמיחה בענפי התעשייה המסורתיים המובילים את התל"ג בסין - כגון תשתיות, נדל"ן ותעשיות ייצור מסורתיות - הון רב יותר יוזרם החוצה להשקעה בטכנולוגיות מתקדמות זרות".

 

יש לציין, כי על פי התחזית שפרסמה ביוני חברת המחקר IVC, השנה צפויים סבבי ההשקעות בארץ - בהשתתפות המשקיעים הסינים - להגיע לסכום כולל של 467 מיליון דולר. חלק ניכר מההשקעות הללו יוזרם לתעשיית ההיי-טק, וכך הוא יהפוך לכוח המניע את המחקר ופיתוח הישראלי, ויחזק את השותפות האסטרטגית בין תעשיית ההיי-טק הישראלית לשוק הסיני.

 

לדברי פגי, רוב היצואנים שנעזרים בשירותי מכון היצוא, הם חברות קטנות ובינוניות (SME), שלעתים קרובות אין להן מספיק משאבי שיווק. "העבודה שלנו במכון היצוא בכלל וביחידת סין בפרט היא להקשיב לצרכים שלהם, לנתח ולסנן עבורם את השותפים העסקיים הסינים, להקפיד על התאמה ודיוק בשידוך שותפים ולצייד את החברות הישראליות בכלים ובידע הנדרשים כדי לעזור להם לחסוך זמן ותקציב יקרים".

 

בנוסף לבניית פלטרפומות וליצירת הזדמנויות עסקיות, במכון היצוא מציינים, כי ברור שחשוב גם להתייחס לעובדה שסין וישראל שונות מאוד זו מזו מבחינת התרבות העסקית וצורות התקשורת. "יחידת סין מארגנת בין שלושה לארבעה סמינרים בנושא מדי שנה, ומשתתפת במפגשי הועדות המייעצות של ענפי היצוא השונים המיוצגים במכון כדי להכיר להם את התרבות העסקית הסינית", מציינת פגי, "יש להדגיש בפניהם את ההבדלים וה'מלכודות' ולנתח את השינויים המקרו-כלכליים והמשפטיים בסין".

 

לאילו מגזרים במשק הישראלי יש את הפוטנציאל הגדול ביותר מבחינת הייצוא לסין?

"החברות הישראליות בעלות הפוטנציאל הגדול ביותר, הן חברות ממגזרי ההיי-טק, ובעיקר מדעי החיים, טלקומוניקציה, תוכנה ו-IT, ניו מדיה, קלינטק ועוד. מתוך כלל הייצוא הישראלי לסין בשנת 2014, ייצוא הסחורות (כולל יהלומים) היווה 21%, לעומת ייצוא השירותים שהיווה רק 4.5%. כלומר, טמון פוטנציאל עצום בייצוא שירותים לסין, כגון פתרונות תוכנה, אפליקציות לניידים וכמה תחומים ספציפיים חוצי-מגזרים כגון תחבורה חכמה, טלרפואה וטכנולוגיות חינוך".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
שנגחאי
צילום: AFP
צילום: Rebecca zeffert
פגי מזרחי
צילום: Rebecca zeffert
אופיר גור
מומלצים