המימן חוזר, ויניע את מכונית הפאר הבאה של לקסוס
בזמן שכל העולם עוסק בפיתוחים שונים של הנעה חשמלית, פונה לקסוס לכיוון פחות מקובל - ה-LS הבאה צפויה לקבל גם גרסת מימן סופר-נקיה ואקסטרה-חסכונית
לקסוס חשפה רמז עבה מאוד למחליפת ה-LS, ספינת הדגל המפוארת של המותג. מכונית התצוגה נקראת LF-FC - קיצור של Lexus Future Fuel Cell, או מכונית לקסוס עתידית עם תא-דלק בתרגום חופשי. במילים אחרות - לקסוס רומזת כי הדור הבא של ה-LS יוצע גם בגרסת תא-דלק - מערכת המפיקה אנרגיה חשמלית על-ידי תהליך כימי לא מזהם ומתודלקת במימן.
חברת האם של לקסוס, טויוטה, הפכה השנה ליצרנית ראשונה בעולם שמציעה רכב מימן סדרתי, לאחר שנים בהן הוצעו דגמי אב-טיפוס ומהדורות ייצור מוגבלות, בין היתר של ב.מ.וו, הונדה ויונדאי. לקסוס, שדגמיה משווקים מזה מספר שנים גם ביפן, צפויה להצטרף למאמץ הירוק במדינתה ולהציע רכב מימן, זאת כחלק מתוכנית ממשלתית שמטרתה לעודד את הטכנולוגיה הידידות לסביבה על חשבון בנזין מזהם.
לרכב התצוגה תא-דלק הממוקם מאחור ומניע את הגלגלים האחוריים. הוא מעביר חלק מהכוח לצמד מנועים חשמליים - אחד בתוך כל גלגל קדמי - ויחד המערכת יוצרת הנעה כפולה נשלטת מחשב. נתוני ביצועים, טווח נסיעה ותצרוכת מימן לא פורסמו.
לחצו על התמונה לגלריה המלאה
נשיא לקסוס, טוקו פוקואיצ'י, מגדיר את ה-LF-FC כרכב המצביע על "העתיד הקרוב". ובשפה פחות דיפלומטית - אפשר לצפות לדגם סדרתי קרוב מאוד בעיצוב, כבר בתוך כשנה. רכב זה יחליף בהיצע את ה-LS המיושנת, שהוצגה בשנת 2006 ומתקשה להתמודד מול ספינות הדגל הגרמניות הצעירות יותר, ובפרט מרצדס S-קלאס וב.מ.וו סדרה 7 החדשות. גרסת המימן צפויה להיות דגם מקדם תדמית שיעמוד בפסגת גרסאות ה-LS, שתימכר במרבית שווקי העולם בעיקר עם מנועי בנזין.
לחצו על התמונה לגלריה המלאה
לרכב החדש אורך של 530 ס"מ, רוחב של 200 ס"מ וגובה של 141 ס"מ. נתונים אלה מצביעים על כך כי מדובר כפי הנראה בגרסת בסיס הגלגלים הארוך של ה-LS הבאה, שאורכה כיום 521 ס"מ, רוחבה 187.5 ס"מ וגובהה 148 ס"מ. לרכב התצוגה ארבעה מושבים בדומה ל-LS הנוכחית, שמוצעת בגרסאות ארבעה וחמישה מושבים.
לחצו על התמונה לגלריה המלאה
דגם התצוגה מצויד בממשק תפעול במגע לכל מערכות הרכב, דוגמת פתיחת וסגירת החלונות ותפעול המזגן. ייתכן וגם ה-LS העתידית תציע מערכת דומה, לפחות במקום חלק מהמתגים השגרתיים. עוד נמסר כי למכונית התצוגה חישוקי "21 שיוצרו מאלומיניום וסיבי פחמן.