שתף קטע נבחר

 

הטיסות לאילת נמשכות: צפו במערכת "מגן רקיע" המותקנת במטוסים ישראליים

כבר לפני ארבעה חודשים ניתנה הוראה להתקין את המערכת להגנה מפני טילים במטוסי ארקיע וישראייר. היא מזהה את הירי וקרן לייזר מסיטה את הטיל מהמטוס. צפו

 

סרטון הדגמה של מערכת "מגן רקיע"    (משרד הביטחון וחברת אלביט מערכות.)

סרטון הדגמה של מערכת "מגן רקיע"    (משרד הביטחון וחברת אלביט מערכות.)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

טרם התברר אם הגורם להתרסקות המטוס הרוסי בסיני הבוקר (שבת) הוא פעילות טרור, אבל במערכת הביטחון הישראלית החליטו זה מכבר לא לקחת סיכון: כבר בתחילת יולי קיבלו חברות התעופה הישראליות ארקיע וישראייר הוראה להתקין את מערכת "מגן רקיע" על המטוסים הממריאים לאילת וממנה, מחשש שארגוני הטרור בחצי האי סיני ינסו לפגוע במטוסים הישראליים באמצעות טילי כתף. ההחלטה התקבלה בישראל לאחר הערכת מצב שהתקיימה בימים שלאחר מתקפת הטרור שביצע דאעש נגד בסיסי הצבא המצרי בחצי האי.

 

האפשרות שגורמי טרור ינסו לפגוע במטוסי נוסעים הטרידה בשנים האחרונות את מערכת הביטחון הישראלית. ההוראה שניתנה ביולי האחרון צירפה את ישראייר וארקיע לחברת אל על, שגם מיגנה את מטוסיה במהלך השנה האחרונה. בינתיים נמשכות הטיסות לאילת וממנה בלי הפרעה. לופטהנזה ואייר פראנס, שתיים מחברות התעופה הגדולות בעולם, החליטו שלא לטוס בשמי חצי האי סיני בעקבות התרסקות מטוס הנוסעים הרוסי. הדוברים של החברה הגרמנית והחברה הצרפתית מסרו כי הן מחכות להבהרות בנוגע לסיבת ההתרסקות שבה נהרגו 224 נוסעים ואנשי צוות. 

חילוץ הגופות בסיני, היום  (צילום: AP)
חילוץ הגופות בסיני, היום (צילום: AP)

 

מערכת ההגנה הישראלית, שפותחה על ידי "אל-אופ" - חברה בת של אלביט מערכות - מותקנת על חלקו התחתון של המטוס. היא כוללת ארבעה חיישנים המאפשרים גילוי, זיהוי, מעקב ולבסוף שיבוש מסלולו של הטיל הנורה לכיוון המטוס. לאחר שהטיל קרוב מספיק, יורה המערכת קרן לייזר וזו מסיטה את כיוון מעופו של הטיל וגורמת לו להתפוצץ רחוק דיו מהמטוס כך שלא יסכן את המטוס והנוסעים.

 

המערכת תוכננה כך שניתן להעבירה ממטוס אחד למטוס אחר בתוך שעה, כך שחברות התעופה לא יצטרכו לצייד את כל מטוסיהם באופן מיידי ויוכלו לנייד את המערכת בהתאם לצורכיהן. עלותה של מערכת אחת מוערכת בכמיליון דולר. מדובר במערכת אוטונומית הפועלת ללא התערבותו של הטייס, בהתאם לדרישות ה-FAA (הרשות הפדרלית בארצות הברית).

 

ההחלטה לפתח את המערכת התקבלה ב-2002, בעקבות ניסיון של טרוריסטים להפיל מטוס ארקיע מעל מומבסה בקניה באמצעות שני טילי כתף מסוג SA-7. לאחר שנים רבות של עיכובים, הורכבה המערכת לראשונה בחודש מאי 2013 על מטוסי בואינג 800–737 של אל על, והיא נוסתה בניסוי שנמשך ארבעה חודשים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משרד הביטחון וחברת אלביט מערכות
מערכת "מגן רקיע"
צילום: משרד הביטחון וחברת אלביט מערכות
מומלצים