שתף קטע נבחר

 

ניצחון ירוק: אובמה ביטל את תוכנית צינור הנפט מקנדה למפרץ מקסיקו

הנשיא האמריקני דחה את בקשת חברת טרנס קנדה להקים את הצינור בטענה כי הוא "לא יספק תרומה ארוכת טווח לכלכלה שלנו". ראש ממשלת קנדה הביע אכזבה

נשיא ארצות-הברית, ברק אובמה, דחה אמש (יום ו') את הבקשה להקים צינור הנפט קיסטון מקנדה, והעניק בכך ניצחון לפעילים הסביבתיים, שמנהלים קמפיין נגד הפרויקט כבר למעלה משבע שנים. "צינור הנפט לא יספק תרומה ארוכת טווח ומשמעותית לכלכלה שלנו", אמר אובמה במסיבת עיתונאים. הוא הוסיף וטען כי הצינור המתוכנן לא יפחית את מחירי הדלק, והעברת נפט גולמי "מלוכלך יותר" מקנדה לא תגביר את הביטחון האנרגטי של ארה"ב.

 

אובמה יחד עם קרי וביידן בהכרזה אמש

אובמה יחד עם קרי וביידן בהכרזה אמש

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

דחיית הפרויקט שיזמה חברת טרנס קנדה, ושנועד להעביר מעל 800 אלף חביות ביום, אמנם תקשה על היצרנים לפתח את שדות הנפט של מחוז אלברטה בקנדה, אך יציב את ארה"ב בעמדה טובה יותר בשיחות האקלים שייפתחו בפריז בסוף החודש, ושבהן ינסו נציגים מכל העולם להשיג הסכם להאטת התחממות כדור הארץ. צינור הנפט קייסטון היה אמור לחבר בין צינורות קיימים בקנדה ובארה"ב על מנת להעביר נפט מאלברטה בקנדה וצפון דקוטה בארה"ב לבתי זיקוק באילינוי, ובהמשך למפרץ מכסיקו.

 

הפגנה בשנה שעבר נגד הנחת הצינור (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הפגנה בשנה שעבר נגד הנחת הצינור(צילום: רויטרס)
 

 

אנשי טרנס קנדה הגישו את הבקשה הראשונה לאישור הנשיא עבור החלק שחוצה את הגבול כבר ב-2008, והציתו בכך מחלוקת סביבתית שהפכה את קיסטון ללמרכז המלחמה בשינויי האקלים. "זהו ניצחון גדול", הגיב ביל מק'קיבן, ממייסדי תנועת 350.org, "זו החלטה היסטורית, שמהווה תקדים חשוב שיטלטל את תעשיית הדלקים המאובנים".

 

בטרנס קנדה טענו מנגד שצינור הנפט יחזק את הביטחון האנרגטי בצפון אמריקה וייצור אלפי מקומות עבודה. אולם מאז 2008 ארה"ב חווה

 עלייה משמעותית בקידוחים בשטחה, שהעלו את ייצור הנפט ב-80% ועזרו להוריד את מחירי הנפט מרמה של 100 דולר לחבית ל-44 דולר.

 

ראש ממשלת קנדה הנכנס, ג'סטין טרודו, שנחשב לתומך של הפרויקט, הביע אכזבה אך ציין כי מערכת היחסים בין שתי המדינות לא תיפגע. מנכ"ל טרנס קנדה, רוס גירלינג, אמר כי החברה תבחן מחדש את האפשרויות שעומדות בפניה, ועשויה אף להגיש בקשה חדשה בעניין. "הרטוריקה גברה על ההיגיון", אמר בתגובה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים