שתף קטע נבחר

לטעום את ברלין: סיור קולינרי קצת אחר

תשכחו מעוד סיור היסטורי בין רובע זה לאחר בעיר האהובה על המטייל הישראלי, ברלין, ותנו לסמנתה להצעיד אתכם על קיבתכם. בואו לסיור קולינרי מיוחד, רק אל תשכחו להגיע בלי לאכול ארוחת צהריים קודם

אלה יכולות להיות שלוש השעות הכי כיפיות בטיול הבא שלכם ברלין. לא עוד ביקור ברובע זה או אחר ביעד הפופולרי, אלא סיבוב של טעימות אוכל מכל הסוגים, בסיור רגלי קליל בלב העיר שמרכזת את סצנת האוכל הכי מגוונת שאפשר.

לטעום את ברלין ()
לטעום את ברלין
 

סמנתה רידי, בריטית בת 32 שהיגרה מלונדון בעקבות האהבה (וגם המחייה הזולה, כמובן) היא חובבת אוכל מושבעת. את רוב מרצה משקיעה במטבח, ועד לאחרונה הייתה גננת בשפה האנגלית לגרמנים - אך החליטה להגשים את החלום הקולינרי, כך היא מכנה זאת, ומאז יוני האחרון היא מריצה את הסיורים. סמנתה (בשבילכם סאם, שהופכת תוך דקות לחברה) תיקח אתכם לכמה מהמקומות האהובים עליה ביותר. ברובם היא תדאג לכך שגם תשבו ולא תסתפקו בביס בודד בלבד.

לא עוד סיור היסטורי ברחובות העיר האהובה (צילום: גידו רן) (צילום: גידו רן)
לא עוד סיור היסטורי ברחובות העיר האהובה(צילום: גידו רן)

מדי יום בשעה 14:00 נפגשים בהאקשר מרקט שבלב המיטֶה (הרובע המרכזי בברלין) מול סניף האגן דאז (אל תתפתו - תשמרו מקום בבטן). בניגוד לסיורי האוכל האחרים, מדובר בסיור מצומצם ביותר - עד שמונה אנשים בלבד. סיורים אחרים נוטים להיות עמוסים ויכולים להגיע גם ל-20 איש.

 

לאחר היכרות קצרה עם סמנתה יצאנו למסע עטופים במעילים. הלהט בעיניה שיוצאים לטייל ניכר, היא לא מגלה לאן בדיוק הולכים, אבל תהיו בטוחים שתהיו שבעים בסוף, לכן אפשר להגיע בלי לאכול ארוחת צהריים.

 

זהירות, ספוילר טעים

כבר בהתחלה, היא שולפת מהתיק פרצלים גרמנים מסורתיים שבתוכם מרחה חמאה, ומחלקת בקבוק מים לכל אחד. אבל לא נגלה הכול כדי לא להרוס את ההפתעה.

הכי טעים שאכלתם (צילום: גידו רן) (צילום: גידו רן)
הכי טעים שאכלתם(צילום: גידו רן)

בין היתר תאכלו בסיור את אחד ההמבורגרים הכי טובים שתטעמו - דווקא במסעדה וייטנאמית. כן, יש מקום וייטנאמי יותר טעים מ"מסייה וונג" החביבה על הישראלים, ואגב, סקרלט ג'והנסון נצפתה שם לא מזמן. "היא פשוט קמה ויצאה ואף אחד לא רדף אחריה לצלם", אומרת סאם, "וזה ממחיש את האופי האחר של ברלין".

 

חוץ מזה אוכלים נקניקיות קרי וורסט מסורתיות, עוברים במסעדה טורקית (כדי שתרגישו קצת בבית), נכנסים למעדנייה גרמנית וטועמים בּוּלֶטַה, שותים יין בפאב שנשאר כמו שהוא מלפני נפילת החומה. ויש גם קינוח כמו בספרים.

איך אפשר בלי? קרי וורסט ()
איך אפשר בלי? קרי וורסט

בין לבין כמובן, סאם מוסיפה הסברים רבים על האוכל וכן על ההיסטוריה והייחודיות של ברלין, ועל הדרך גם שוברת כמה מיתוסים - אם תהיתם למשל מה המקור של הדונר קבב (הגרסאות שונות). היא קולחת, קלילה, מצחיקה, פתוחה לשאלות והסיור שווה את המחיר, גם בזכותה ולא רק בגלל האוכל.

 

אמרנו מחיר? 36 אירו לשלוש שעות. סביר בהחלט עבור סיור אישי מאוד, שכולל ארוחת צהריים וחברה טובה. חודשים בודדים בלבד מאז החלה בעבודתה הביקוש לסיורים כבר עולה, וגם גרמנים מגיעים לסיורים (באנגלית) ומגלים עובדות שלא הכירו על האוכל שהם אוכלים מלידה. סאם גם תשמח להמליץ לכם על מקומות שווים שלא כלולים בסיור.

יש גם דרינק (צילום: גידו רן) (צילום: גידו רן)
יש גם דרינק(צילום: גידו רן)
 

מומלץ להזמין מראש באתר (אפשר לשלם עם פייפאל) או לתאם באימייל ולשלם בסיור עצמו. ניתן לציין מראש אם יש רגישויות ואלרגיות למזון מסוים, ויש גם תחליפים לצמחונים ולמי שלא אוכל בשר חזיר. Guten Appetit! (בתיאבון).

 

פרטים נוספים באתר או במייל: info@biteberlin.com

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים