תיקון לחוק: בקרוב אישה תקבל דמי לידה גם בלידת עובר מת
המדינה תעניק דמי לידה גם למי שילדה עובר מת מהשבוע ה-22 עד ה-26 להריון, מדווח הבוקר "ידיעות אחרונות". השר כץ: "מדובר בתיקון שמטרתו לסייע לנשים בהתמודדות הטראומתית עם לידת ולד מת או הפלה שלא מרצון". השר אישר את תיקון החוק וכעת נותר להמתין לאישורו הסופי על ידי ועדת השרים בממשלה
קראו עוד מחדשות הבריאות:
גן יבנה: חיילת בת 22 נמצאה ללא רוח חיים על ידי אמה
בקרוב: רופא המשפחה יעשה אולטרסאונד לנשים בהריון
בת 35 נפטרה לאחר שלקתה בדום לב במהלך ניתוח פלסטי
לפי ההגדרה בחוק, יולדת שילדה זכאית לגמלאות לידה שונות בהן דמי לידה, מענק לידה וזכאות לימי חופשה. לדברי כץ, מדובר בתיקון חשוב שייסיע לנשים בהתמודדות הטראומטית עם לידת ולד מת או הפלה שלא מרצון.
כיום החוק מגדיר לידה - כלידת ולד חי או לידה אחרי עשרים ושישה שבועות של הריון. בהתאם להגדרה זו, המבוטחת שילדה, זכאית לגמלאות ובכלל זה דמי לידה וזכאות לחופשת לידה.
החוק בנוסח הקיים אינו מעניק הגנה לנשים אשר ילדו בין השבוע ה-22 לשבוע ה-26 ומותיר נשים שילדו עובר שמת ברחם או שנאלצו להפילו בשל מום, ללא סיוע, על אף שעברו הליך רפואי זהה ליולדות שילדו משבוע 26 ואילך.
כ- 20% מהלידות השקטות (לידת עובר מת) מתרחשות החל מהשבוע ה-22 כשהעובר מת ברחם. בשנת 2014 משבוע 26 ואילך אירעו 736 לידות שקטות, ובשנה זו משבוע 22 ועד שבוע 26 היו 170 לידות שקטות.
איך מחשבים את גמלת הלידה?
דמי הלידה נועדו להחליף את שכר המבוטחת, בשבועות בהן נעדרה מעבודתה לצורך הטיפול ברך הנולד והחלמתה. גובה הגמלה מוגבל עד לסכום ההכנסה המקסימלית לתשלום דמי ביטוח לעובדת שכירה ולעובדת עצמאית, כפי שהיה בחודש שקדם ליום הפסקת עבודתה של היולדת.
מקסימום גמלת דמי לידה ליום - 1,459.50 שקלים (החל ב-1.1.14).
סכום מענק הלידה (מעודכן ל-1.1.15):
בעד הילד הראשון במשפחה 1,751 שקלים.
בעד הילד השני במשפחה 788 שקלים.
בעד הילד השלישי ובעד כל ילד נוסף באותה משפחה 525 שקלים.
ליולדת שילדה תאומים 8,757 שקלים.